Σαλάτα με άγριο ρύζι & pesto βασιλικού / Wild rice salad with pesto

9:29:00 π.μ.



Aυτό το διάστημα με έχει πιάσει  να ψάχνω συνταγές για σαλάτες. Κάθε είδους σαλάτα.
Και γενικά να τις τρώω για μεσημεριανό ή βραδυνό.

Βέβαια τι να σου κάνει μια σαλάτα όταν σου φέρνουν σπίτι τρίγωνα Πανοράματος ή στο γραφείο για κέρασμα προφιτερόλ? Ρωτάω.. τι να κάνει κι αυτή η έρημη η σαλάτα!!!
Τίποτα απαντώ, αλλά τουλάχιστον έχεις γλιτώσει τις επιπλέον θερμίδες από ένα κανονικό γεύμα.





Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι από μόνη της ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδυνό.
Αλλά μπορεί επίσης να σταθεί και ως κρύα σαλάτα ή συνοδευτικό σε κοτόπουλο, μπιφτέκια, κλπ.



Μπορείτε να βάλετε και ότι ξηρούς καρπούς θέλετε, όπως κάσιους ή ολόκληρα αμύγδαλα. Εγώ εδώ έβαλα αμύγδαλο φιλέ, κουκουνάρι & σουσάμι, όλα καβουρντισμένα.

Ηταν πάρα πολύ γευστική & δροσερή σαλάτα. Δοκιμάστε την.




Σαλάτα με άγριο ρύζι & pesto βασιλικού / Wild rice salad with pesto

Υλικά

250 γρ. άγριο ρύζι & basmati (250 & 50 γρ. αντίστοιχα)
1/2 κύβο λαχανικών (ή σπιτικό ζωμό λαχανικών)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
1/2 κουτ.γλ. μουστάρδα Dijon
100 γρ. φασολάκια (ή αμπελοφάσουλα /κατεψυγμένα)
2 κουτ. σούπας κουκουνάρια-σουσάμι-αμύγδαλο φιλέ
(ή διάφορους σπόρους)
1 μικρό αγγουράκι (χωρίς τους σπόρους & κομμένο)
1 μεγάλο κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο βασιλικό
2 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού


Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες πακέτου μαζί με τον κύβο λαχανικών.

Βάζουμε σε βαζάκι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, αλατίζουμε, τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε στο βαζάκι να αναμειχθούν τα υλικά.

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε τα φασόλια να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Δεν τα βράζουμε πολύ, προσέχουμε να είναι τραγανά. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε κρύο νερό να σταματήσουμε τον βρασμό.

Σουρώνουμε το ρύζι και ξεπλένουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό.
Ξαναρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το dressing λαδιού.



Ανακατεύουμε καλά όσο είναι ακόμα ζεστό το ρύζι και το βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα.





Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κουκουνάρι, το σουσάμι και το αμύγδαλο να ζεσταθούν και καβουρντιστούν (να πάρουν λίγο χρώμα). Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν.



Συναρμολογούμε τη σαλάτα: βάζουμε το ρύζι σε μια πιατέλα, από πανω τα φασόλια, το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και μερικά φύλλα βασιλικού από πάνω.



Aν δεν την σερβίρουμε αμέσως το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη


Βάζουμε το πεστο και το κουκουνάρι σε δυο μπολάκια στο πλάι.





Όταν είναι να το σερβίρουμε ρίχνουμε το πέστο ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με το κουκουνάρι, το σουσάμι και το αμύγδαλο.







Μικρά μυστικά:

  • Τώρα βέβαια δεν είναι η εποχή για φασολάκια. Εγώ είχα αμπελοφάσουλα στην κατάψυξη κι έβαλα. Μπορείτε κι εσείς να χρησιμοποιήσετε τα κατεψυγμένα
  • Pesto έβαλα έτοιμο στο βαζάκι.
  • Αντί για κουκουνάρι και αμύγδαλο, μπορείτε να βάλετε διάφορους σπόρους (ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους κλπ.)





You Might Also Like

11 σχόλια

  1. Πολύ ωραία σαλάτα! Μου αρέσουν πολύ οι ξηροί καρποί στα φαγητά και στις σαλάτες ταιριάζουν πολύ!
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι εμένα το ίδιο Μαρία ;)
      Σ ευχαριστώ :)

      Φιλια

      Διαγραφή
  2. ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΜΕΣΑ!!!! Αύριο δηλαδή... το ρύζι το λατρεύω, τις σαλάτες τις λατρεύω. Με βλέπω να την τρώω συνέχεια γιατί όλα τα υλικά είναι της απολύτου αρεσκείας μου. Ευχαριστούμε Μάριον για την υπέροχη συνταγή... Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα αυτές οι σαλατες είναι τέλειες.. σε χορταίνουν κι είναι και νόστιμες
      Ασε..εγω την έφαγα σχεδόν μόνη μου..χιχι.

      Περιμένω εντυπωσεις αν την φτιάξεις
      Σ ευχαριστώ πολυ

      Καλή εβδομάδα :)

      Διαγραφή
  3. Πολύ ελαφριά και ταυτόχρονα χορταστική σαλάτα! Οι ξηροί καρποί της ταιριάζουν υπέροχα! Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μάριον, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά λες, σαλάτα μήπως χάσουμε κανένα κιλάκι και είναι πολύ νόστιμη η συγκεκριμένη!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει πάρα πολύ να καταναλώνω σαλάτες ως κύριο γεύμα.
    Είναι δροσερές, χορταστικές και ιδανικές για ένα καθημερινό γεύμα που ξεφεύγει λιγάκι από τα συνηθισμένα.
    Ωραία η πρόταση σου, πολύ πλούσια σε γεύση και πάρα πολύ θρεπτική.
    Και νομίζω ότι άνετα μπορεί να σταθεί και στο γιορτινό τραπέζι!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια σαλατούλα Μαράκι μου! Ότι πρέπει για αυτή την εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτική σαλάτα Μάριον!! Ό,τι καλύτερο για ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό!!! Θρεπτική και πολύ νόστιμη!!! Καταγράφεται!!!
    Καλό βράδυ & καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι υπέροχα υλικά Μάριον!!! Μου αρέσει που πρόσθεσες φασολάκια αλλά και τους ξυρούς καρπούς. Ένα ολοκληρωμένο πιάτο ;)

    Ευχές για μια υπέροχη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe