Κοτοσαλάτα με μπαχαρικά / Spicy chicken salad

11:55:00 μ.μ.




Μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές. Γρήγορα νομίζω πέρασε ο Νοέμβριος. Εννοείται πως είμαι εκτός προγραμματισμού για τις συνταγές του blog. Γιούπιιιιι ... τα κατάφερα πάλι. Μην νομίζετε...θέλει προσπάθεια και ταλέντο γι αυτό.

Το μόνο που έκανα νωρίς φέτος ήταν το στόλισμα του δέντρου. Δυο-τρεις μέρες δηλαδή μην φανταστείτε κάτι φοβερό. Οπότε το σπίτι έχει πάρει ήδη την γιορτινή του μορφή, βγήκαν οι κόκκινες μπάλες, τα φωτάκια και οι γιρλάντες.




Και μια και πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το γιορτινό τραπέζι σας έχω μια πολύ ωραία κοτοσαλάτα, πικάντικη θα έλεγα αφού έχει πολλά μπαχαρικά και αρωματικά.

Είναι και συνοδευτικό αλλά μπορεί να γίνει και ένα ωραίο ελαφρύ γεύμα. Εντάξει έχει λίγη μαγιονέζα αλλά 100 γρ. δεν είναι πολύ. Τα μπαχαρικά την κάνουν πιπεράτη και σπιρτόζα. Ανάλογα βάζετε περισσότερα ή λιγότερα.

Επίσης μπορείτε να την βάλετε και σε ψωμάκι και να την κάνετε σάντουιτς. Δείτε εδώ τα μεξικάνικα ψωμάκια.




Κοτοσαλάτα με μπαχαρικά / Spicy chicken salad


Yλικά

Ελαιόλαδο (1-2 κουτ. σούπας)
1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου
1/4 κουτ. γλ. κύμινο
1/2 κουτ. γλ. κουρκουμά (ή και λίγο παραπάνω)
1/2 κουτ. γλ. σιναπόσπορο
4 σποράκια κάρδαμο (τα ανοίγουμε και παίρνουμε τα μικρά σποράκια που έχει μέσα)
1 κουτ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
φρέσκο τζίντζερ (2,5 εκ. τριμμένο)

200 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
100 γρ. μαγιονέζα
1 κουτ. γλ. μουστάρδα Dijon
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
μαϊντανός (2-3 κουτ. σούπας & λίγο για γαρνίρισμα)

700 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό (στήθος) κομμένο σε μικρά κομμάτια
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παπαρουνόσπορος (για γαρνίρισμα)


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι (το ξερό) μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο τζίντζερ για μαγειρεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε τα σποράκια.




Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.




Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και λίγο παπαρουνόσπορο.






Μικρά μυστικά:

  • Τον παπαρουνόσπορο μπορείτε να τον προσθέσετε και μέσα στην κοτοσολάτα αν σας αρέσει.
  • Τα μπαχαρικά τα ρυθμίζετε ανάλογα με τα γούστα σας
  • Καλό είναι να την φτιάξετε από την προηγούμενη, ώστε να μείνει και να δέσουν οι γεύσεις από τα μπαχαρικά.







You Might Also Like

12 σχόλια

  1. Αυτά ειδικά τα μπαχάρια θα το απογειώνουν! Δύσκολο πράγμα ο προγραμματισμός των αναρτήσεων, ειδικά τώρα που έρχεται εορταστική περίοδος και χρειάζεται περισσότερο υλικό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολυ γευστική Αρη με τα μπαχαρικά.

      Ξέρεις κι εσύ τι γίνεται με τις αναρτήσεις ;)... έχουμε και γιορτές, όλα μαζί (χιχι)

      Σ ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  2. Τρελλαίνομαι για τέτοιες κοτοσαλάτες!!! Ειδικά οταν γίνονται σάντουιτς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Πέπη και σκέτη μην νομίζεις, τρώγεται ακόμα πιο εύκολα ;)

      Σ ευχαριστώωω :)

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν Μάριον! Η κοτοσαλάτα και όλες αυτές οι σαλάτες που δείχνουν σαν αχταρμάς είναι πολύ δύσκολες στο σερβίρισμα μιας και φαίνεται μια μάζα που χωρίς να είναι τα υλικά ξεκάθαρα. Ομως έβαλες αυτές τις υπέροχες πιατάρες και το μάτι πήγε κατευθείαν σε αυτά!!! χαχαχαχα Τι όμορφα βαθειά πιάτα!! Τι τέλεια!! Με γειά!!!

    Οσο για την κοτοσαλάτα είναι πολύ διαφορετική απ΄όσες έχω δει και εννοώ διαφορετική προς το καλύτερο!!! Τα μπαχαρικά την απογειώνουν και εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ! Θέλω να τη δοκιμάσω σίγουρα! Σούπερ εορταστικό πρώτο πιάτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα...Χρυσαυγή μου όπως το είπες, ένας αχταρμάς είναι αυτές οι σαλάτες. Η αλήθεια δυσκολεύτηκα πως να την σερβίρω γιατί δεν έδειχνε και κάτι φοβερό σε ένα πιάτο ρηχό, λευκό ... οπότε σκέφτηκα αυτά τα πιάτα. Καινούργια δεν είναι, τα έχω από 2011 και είναι φυσικά....ΜΟΝΟ δύο!!! (δες πιο κατω στο σχόλιο της Χριστίνας)

      Τα μπαχαρικά είναι τέλεια. Δένουν μεταξύ τους και την κάνουν γευστικότατη.
      Σ ευχαριστώ πολύ :)

      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ την περίμενα την συνταγή σου από προχτές που την έγραψες στο μεξικάνικο ψωμί! Πολύ διαφορετική πράγματι με όλα αυτά τα μπαχαρικά... θα την φτιάξω για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας σίγουρα! Βρε Μάριον γούρλωσα τα μάτια μου με τα πιάτα κι εγώ σαν την Χρυσαυγή! Απο που είναι;;;; Plsssssssssss Φιλάκια κι ευχαριστούμε για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία Χριστίνα και με τα μπαχαρικά μπορείς να βάλεις ανάλογα τι σου αρέσει πιο πολύ. Εγώ κουρκουμά βάζω πάντα παραπάνω ;)
      Αν την δοκιμάσεις πες μου εντυπώσεις.

      Κι εσύ με τα πιάτα ε? Κι εμένα είναι τ αγαπημένα. Οπως είπα στη Χρυσαυγή τα έχω από 2011. Τα είχα πάρει από ένα μαγαζί που έφερνε πάρα πολύ ωραία πράγματα στη Μεταμόρφωση (τώρα το χάλασε κι έβαλε και ρούχα... πφφφ).. Αυτά τα πιάτα είναι sia (είναι γνωστή εταιρεία, σίγουρα την ξέρεις). Τώρα αν υπαρχουν και που δεν ξέρω.
      Εγώ πάντως έχω 2 μόνο (είναι το γνωστό χούι των Foodblogger.. παίρνουμε από 1-2 κομμάτια..χιχι)

      Σ ευχαριστώ πολύ :)

      Φιλιάαα :)

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά τούτη η κοτοσαλάτα σου, ως γέμισμα μέσα σε ατομικά ψωμάκια θα "κλέψει" την παράσταση σε ένα τραπέζι για φίλους ή και πιο επίσημο λόγω των ημερών, Μάριον.
    Καταγράφεται για δοκιμές...
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη βλέπω και το μυαλό μου πάει κατευθείαν στην επόμενη μέρα των Χριστουγέννων... Τότε που τα leftovers θέλουν κάτι δροσερό και πικάντικο για να ξαναζωντανέψουν! Είναι απλά φανταστική! Και φυσικά μαζί με τα ψωμάκια κάνουν τον τέλειο συνδυασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φαινεται πολύ ωραια η σαλάτα.
    Πανέμορφο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φανταστική φαίνεται!Και μαζί με το λαχταριστό αφράτο ψωμάκι σου γίνεται το ιδανικό σνακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe