Φασόλια χάντρες με μανιτάρια / Beans with mushrooms
11:19:00 μ.μ.
Αφού αναρρώσαμε λοιπόν και πήραμε τα πάνω μας, φτιάχνουμε νόστιμα φαγητά (κατά προτίμηση χωρίς κρέας, μιας και χορτάσαμε τις μέρες των εορτών).
Σας έχω πει ότι τα παιδιά μου το Σάββατο θέλουν ''καλό'' φαγητό. Και λέγοντας ''καλό'' εννοούν κάτι σαν το Κυριακάτικο: ιδιαίτερο. Δηλαδή το Σάββατο δεν μπορούμε να φάμε φακές π.χ. Αποκλείονται όσπρια κι οποιοδήποτε πρόχειρο φαγητό όπως ομελέτα με πατάτες τηγανιτές. Εξαιρούνται μόνο τα μακαρόνια που είναι παντός καιρού (σκέτα με τυρί, σκέτα με βούτυρο, με σάλτσα, με κιμά, με κρέμα γάλακτος, τυριά, ζαμπόν...). Σε αυτά δεν λένε ποτέ όχι.
Ελα όμως που το Σάββατο εγώ θέλω να κάνω τα φαγητά που δεν μπορώ την υπόλοιπη εβδομάδα. Και τα όσπρια τα αποζητώ και τα λαχταρώ. Οπότε έφτιαξα αυτά τα ωραιότατα φασόλια χάντρες, έβαλα και τα μανιτάρια να ''αυγατίσουν'' που έλεγε και η γιαγιά μου και ορίστε το φαγητό μας.
Να έχετε ψωμί και μπόλικη φέτα. 😋
Επίσης, να μην ξεχνιόμαστε ψηφίζουμε το Cooking(&)Art που είναι υποψήφιο στο δεύτερο διαγωνισμό ΒΗΜΑGourmet FoodBlog Awards 2016, στην κατηγορία BEST FAMILY COOKING BY IKEA.
Η διαδικασία είναι εύκολη & γρήγορη :
(1. Επιλέγεται το Cooking(&)Art, 2. βάζετε το e-mail σας και πατάτε το DONE).
H επόμενη ανάρτηση (ελπίζω) θα είναι και διαγωνιστική. Μείνετε συντονισμένοι 😉
Φασόλια χάντρες με μανιτάρια
Υλικά
1 σακουλάκι φασόλια χάντρες (450 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα)
350-400 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 μεγάλο καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά Φλωρίνης
μαιντανό (2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. γλυκού πελτέ
αλάτι - πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
ελαιόλαδο (3-4 κουτ. σούπας)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, το καρότο σε καρεδάκι & την πιπεριά Φλωρίνης.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι & το σκόρδο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί (όχι να καεί), ανακατευοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε τον πελτέ να καβουρντιστεί κι αυτός με το λάδι.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε να μαλακώσουν κι αυτά και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι & το φύλλο δάφνης.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε και τα φασόλια με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίζει να πάρει βράση προσθέτουμε 1-2 δυο φλιτζάνια ζεστό νερό.
Επειδή βγάζουν και τα μανιτάρια νερό και τα φασόλια (που είναι κατεψυγμένα) ρίξτε λίγο νερό στην αρχή κι ανάλογα προσθέστε νερό, αν χρειαστεί.
Μαγειρεύουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να βράσουν τα φασόλια και να μην έχει πολλά υγρά.
Να μείνει με σαλτσούλα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά :
Στο σημείο που ρίχνουμε και τα μανιτάρια (πριν ρίξουμε τα φασόλια) είναι μια πολύ ωραία γαρνιτούρα για τα μακαρόνια (που λέγαμε 😉)
Αφήνουμε με λίγη σάλτσα, όχι πολύ (δεν τα κάνουμε σαν σούπα)
5 σχόλια
Ωραίο χορτοφαγικό, χειμωνιάτικο φαγητό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόβλημα και αυτό. Εγώ τα σκ πάντα έχω όσπρια. Την Κυριακή έκανα και εγώ χάντρες και δεν ήξερα με τι να τις συνδυάσω. Τελικά πρόσθεσα αρακά. Λατρεύω τα μανιτάρια οπότε θα δοκιμάσω και τον δικό σου συνδυασμό. Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ αυτό το φαγάκι! Δεν έχω σκεφτεί να βάλω και μανιτάρια. Ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πάντως τα μακαρόνια τα θεωρώ "ΚΑΛΟ" φαγητό!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τις χάντρες. Να σου πω την αλήθεια μου, αυτό ακριβώς ήθελα να φάω σήμερα!!! Τέλειο!!! Απλά τέλειο! Είναι σπάνιες οι φορές που λαχταράω τα όσπρια τόσο πολύ όσο αυτή τη στιγμή που τα βλέπω σε σένα έτσι λαχτραριστά. Ο συνδυασμός με το μανιτάρι όχι απλά τα ανεβάζει αλλά τους δίνει την αίσθηση του κρέατος που τους ταιριάζει!
Φιλιά πολλά Μάριον!!!!!!!!!
Να αυγατίσουν! Πόσο καιρό έχω να ακούσω αυτή την έκφραση Μάριον :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα όσπρια τα αγαπάμε πολύ οικογενειακώς και είναι αγαπημένο πιάτο για τα μεσημέρια του Σαββάτου.
Ωραίο και πληθωρικό το πιάτο σου, με άφθονο ψωμάκι είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες!
Φιλιά!