Σαλάτα με πορτοκάλι, καρύδια & αβοκάντο / Orange, nuts & avocado salad
11:44:00 μ.μ.Μια σαλάτα πολύ χορταστική που άνετα τρώγεται και για κυρίως ελαφρύ γεύμα. Έχει και τις πιτούλες οπότε άνετα χορταίνει. Δυσκολεύτηκα λίγο στο να βγάλω την μεμβράνη από το πορτοκάλι, αλλά εντάξει και να αφήσετε και λίγη δεν χάθηκε ο κόσμος ;)
Το dressing συμπληρώνει και δίνει ωραία δροσερή γεύση αφού έχει ως βασικό συστατικό το χυμό πορτοκαλιού. Βιταμίνες και καλά λιπαρά από το αβοκάντο & τα καρύδια.
Σαλάτα με πορτοκάλι, καρύδια & αβοκάντο / Orange, nuts & avocado salad
(προσαρμοσμένη συνταγή από περιοδικο Good House keeping, 2012)
Υλικά
2 πίτες (για σουβλάκια)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 πορτοκάλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
καρύδια (ελαφρώς ψημένα)
150g πράσινη σαλάρα, ρόκα, βαλεριάνα
1 ώριμο αβοκάντο (σε φέτες)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.
Κόβουμε τις πίτες σε λωρίδες, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρώς.
Βάζουμε σε ένα ταψί τις πίτες και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν (γυρίζοντας και από την άλλη μεριά). Μαζί με τις πίτες μπορούμε να βάλουμε και τα καρύδια να ψηθούν κι αυτά. Οταν ψηθούν τις κόβουμε στη μέση. Αφήνουμε στην άκρη.
Κρατάμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το καθαρίζουμε ''φιλετάροντας'' τις φέτες δηλ. βγάζοντας προσεκτικά την μεμβράνη να μείνει μόνο η ψίχα του πορτοκαλιού. Στύβουμε το δεύτερο πορτοκάλι και ρίχνουμε το χυμό μέσα στο ξύσμα που έχουμε κρατήσει.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα στο μπολ με το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αν είναι εντάξει στη γεύση.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη πράσινη σαλάτα, τη ρόκα & τη βαλεριάνα, το αβοκάντο σε φέτες, τις φέτες πορτοκαλιού, τα καρύδια και τις πίτες. Ρίχνουμε και το ντρέσινγκ κι ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.
Μικρά μυστικά:
Μπορείτε να ψήσετε από πριν τις πίτες & τα καρύδια. Οπως και να φτιάξετε το dressing και να το φυλάξετε στο ψυγείο. Κι όταν είναι να σερβίρετε απλά ανακατεύετε όλα τα υλικά
Καρύδια βάζετε όση ποσότητα θέλετε.
Το dressing αν σας φανεί λίγο απλά προσθέστε ελαιόλαδο ή χυμό προτοκαλιού.
Μπορείτε να βάλετε σπανάκι ή νεροκάρδαμο και γενικά όποια πράσινη σαλάτα θέλετε.
11 σχόλια
Τι ωραία σαλάτα! Καταπληκτικά υλικά! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα Μάριον!
Σ ευχαριστώ πολύ Αρη
Διαγραφήκαλή εβδομάδα και σε σένα :)
Και σαλάτα και γεύμα κανονικό! Πολύ ωραία...το αβοκάντο μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι μια χαρά είναι Μαρία και σαν γεύμα.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ :)
Αχ αυτή η μεμβράνη του πορτοκαλιού... Να σου πω την μαύρη αλήθεια, πολλές φορές στις σαλάτες μου την αφήνω γιατί βαριέμαι να την βγάζω. Βέβαια έχει άλλη χάρη το πορτοκάλι ξεγυμνωμένο αλλά ουφ... μερικές φορές δεν υπάρχει η διάθεση ούτε ο χρόνος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική σαλάτα σε όλα της Μάριον!! Δεν βρίσκω τίποτα που να μην μου αρέσει πολύ. Ακριβώς έτσι θα ήθελα να την φάω σήμερα!! Χωρίς να αλλάξω το παραμικρό!
Πολύ όμορφες και λαμπερές και οι φωτογραφίες σου. Την αναδεικνύουν!
Σε φιλώ! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!
Καλά μην νομίζεις κι εγώ λίγες έκανα για την φωτογράφιση. Μετά τις έβαλα ολόκληρες μέσα..χιχι.. θέλει λίγη προσπάθεια αλλά δεν θα αγχωθούμε κιόλας..;)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ πολύ Χρυσαυγή μου , να είσαι καλά :)
Φιλια πολλά
Από τις νοστιμότερες σαλάτες που τρώγονται τέλεια και σαν ελαφρύ γεύμα ή δείπνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου!
Ετσι ακριβώς Κική μου ;)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Και εγώ ομολογώ ότι την αφήνω την μεμβράνη στο πορτοκάλι βαριέμαι το καθάρισμα άστα!! Τί όμορφοι συνδυασμοί γεύσεων στη σαλάτα σου!! Φαίνεται σούπερ λαχταριστή και θρεπτική!! Ό,τι πρέπει για να βγούμε κάπως αξιοπρεπώς στις παραλίες ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία, μυρωδάτη και με υλικά που σαφώς αποτελούν πηγή ενέργειας και καλών θρεπτικών στοιχείων για τον οργανισμό μας, Μάριον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια κύριο γεύμα κι' εγώ ευχαρίστως θα την έτρωγα παρέα δε με μπλε τυρί :-)))
Έχω πάθει εξάρτηση με αυτό το αβοκάντο!Σε σαλάτα ειδικά είναι μια τρέλα!Τέλειο και το πορτοκάλι Μάριον. Καλό βράδυ^^
ΑπάντησηΔιαγραφή