Αυγά ομελέτα / Scrambled Eggs
5:58:00 μ.μ.
Δεν περιμένετε πως και πως το σαββατο-κύριακο για να φάτε ένα πρωινό της προκοπής?
Που να μην πίνετε μονορούφι ένα ποτήρι γάλα λίγο πριν κλείσετε την πόρτα πίσω σας?
Που να το ξεκινήσετε για πρωινό και να πάει όσο υπάρχουν πιάτα γεμάτα στο τραπέζι?
Ετσι ακριβώς λοιπόν γίνονται τα πρωινά του σ/κ : λαχταριστά και χορταστικά.
Τα αυγά scrambled (ή αλλιώς ομελέτα ή η δική μας στραπατσάδα - χωρίς ντομάτα) είναι τα αγαπημένα μας. Σε διακοπές το καλοκαίρι πάντα θα μπει στο πιάτο μας (και δυο και τρεις φορές). Χορταστικό και σε κρατάει όλη μέρα.
Τώρα αν θέλετε να αποφύγετε το μπέικον, καλώς. Με μια φρυγανισμένη φέτα χωριάτικου ψωμιού και φυσικό χυμό πορτοκάλι το καλύτερο πρωινό.
Aυτή είναι αγαπημένη μου συνταγή (μετά τις αφράτες τηγανίτες) για πρωινό και είναι και πολύ εύκολη. Σε 5 λεπτά είναι έτοιμη και απολαμβάνουμε.
Το σ/κ είναι μια ανάσα. Ετοιμάστε το για τους αγαπημένους σας και για εσάς 😉
Αυγά ομελέτα / Scrambled Eggs
Υλικά
4 αυγά
70 γρ. κρέμα γάλακτος
¼ κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. σούπας βούτυρο για το τηγάνισμα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
μπέϊκον
φρυγανισμένο χωμί
σχοινόπρασο (chives)
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μπέικον να ξεροψηθεί. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι .
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα αυγά και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς .
Μόλις σταθεροποιηθούν τα αυγά (αλλά να μην στεγνώσουν) κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με το μπέικον & το φρυγανισμένο ψωμί.
Μικρά μυστικά:
Αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να βάλετε γάλα.
Δεν χρειάζεται να τα ''στεγνώσουν'' τ αυγά στο μαγείρεμα. Εξακολουθούν να μαγειρεύονται κι αφού τα έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά, γι αυτό τα μαγειρεύουμε ανάλογα πως θέλουμε να είναι η υφή τους
Tώρα που ακόμα κάνει κρύο, να έχετε ζεστάνει λίγο τα πιάτα, πριν σερβίρετε την ομελέτα. Γιατί το πιάτο όταν είναι παγωμένο απορροφά τη ζέστη του φαγητού. Τip για καλύτερη απόλαυση 😉
Για την παρουσίαση της συνταγής χρησιμοποιήθηκαν τα πιο κάτω προϊόντα με την ευγενική χορηγία της ΙΚΕΑ:
Ποτήρια FLIMRA , μαχαιροπήρουνα FORNUFT, Bάζο SOCKERART, πετσέτα ELLY, Τραπεζομάντηλο μέσης MARIT, πιάτο γυαλινο & μπολ FRODIG, μικρό πιάτο Υ SANNING, επιφάνεια κοπής APTITLIG, κούπα JAMNT, χαρτοπετσέτες FINSTILT
12 σχόλια
Ναιιιιιιιιιιι στα scrumbled eggs ... θα τα προτιμήσω με γάλα αντί για κρέμα γάλακτος. Τι υπέροχο κόλπο το ζέσταμα του πιάτου! Ευχαριστούμε για το tip Μάριον μου... και καλή επιτυχία και πάαααααααλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://artdecorationcrafting.blogspot.gr/
Και με γάλα το ίδιο ωραία είναι Χριστίνα. Ναι ζεστό πιάτο κάνει δουλειά ;)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ πολύυυυυ
Τα φιλιά μου
Αχ τι μου θύμισες. Έτσι ακριβώς τα έτρωγα στην Αγγλία. Τα πέεεεετυχες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ Ευαγγελία :)
ΔιαγραφήΤί όμορφη παρουσίαση! Καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πάρα πολύ :)
ΔιαγραφήΤι ωραίο πρωινό! Το αγαπημένο του καλού μου! Στα νιάτα μας μου το έφτιαχνε κιόλας, χιχι! Τι μου θύμισες τώρα! Ευκαιρία να του γκρινιάξω που δε μου το φτιάχνει πια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις το ελεύθερο να του γκρινιάξεις...χιχι.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ :)
Τα λατρεύω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν είναι ζεστά και αφράτα μπορώ να τρώω χωρίς σταματημό!
Υπέροχη πρόταση για πρωινό / brunch και ο συνδυασμός τους με το μπέικον και το φρυγανισμένο ψωμί υπέροχος!
Σε φιλώ
Ναι ζεστά είναι φανταστικά.
ΔιαγραφήΤο καλύτερο πρωινό ;)
Ευχαριστώ πολύ πολύ
Φιλιά
Αχ αυτά τα πρωινά σου Σαββατοκύριακου, για αυτά ζούμε!! Άστα! Τέλεια τα αυγουλάκια και πλούσια με την προσθήκη της κρέμας γάλακτος. Πρέπει να τα κάνεί έξτρα αφράτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα συμφωνησω με την αθηνα! για τα πρωινα του σ/κ ζουμε να φαμε ενα σωστο πρωινο!!! εγω ετσι τα τρωω τα αυγα "στραπατσαδα" δεν ειμαι φαν ουτε του βραστου ουτε ματια! με κρεμα γαλακτος δν εχω δοκιμασει αλλα θα το δοκιμασω συντομα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήπερισσοτερο λιγουρευτηκα το μπεικον μετο ψωμι απο διπλα χαχαχα!!