Cupcakes με limoncello & τυρί κρέμα με γέμιση λεμονόκρεμας / Limoncello cupcakes with cream cheese & lemon curd filling

9:18:00 π.μ.



H πρώτη ανάρτηση για το 2018 είναι γλυκιά. Όπως πάντα. Για το καλό και για να πάει γλυκά όλος ο χρόνος. Καινούργια χρονιά, καινούργιοι στόχοι & ελπίδες. Μακάρι όλα να πάνε όπως επιθυμεί ο καθένας μας, προς το καλύτερο.




Και το καλύτερο είναι να είμαστε καλά, ψυχικά & σωματικά. Γι αυτό λοιπόν ηρεμία, θετική σκέψη κι αισιοδοξία. Απλά πράγματα για στιγμές ευτυχίας. Και πολλές μικρές στιγμές ευτυχίας, κάνουν πάντα την ημέρα να κλείνει με θετικό πρόσημο 😉

Απολαύστε λοιπόν ένα γλυκό, κι ας φάγατε πολλά αυτές τις μέρες. Έλλειψη γλυκού δεν είχαμε η αλήθεια είναι. Με τόσα γλυκά που κυκλοφορουσαν (και κυκλοφορούν) στο σπίτι παράπονο δεν είχαμε. 



Αλλά αυτά τα μικρά κεκάκια με την καρδιά γεμάτη λεμονόκρεμα, είναι το κάτι άλλο.



Η αρχική συνταγή είχε ένα frosting με κρέμα τυριού, το οποίο εμένα μου βγήκε λίγο ''νερουλό' και φυσικά δεν στεκόταν πάνω στα cupcakes. Τώρα ποιος έφταιξε δεν ξέρω...😇

Αλλά έγινε μια ωραία sauce και στόλισε αλλιώς τα κεκάκια



Αν έχετε σπιτική λεμονόκρεμα (lemon curd) ακόμα καλύτερα για να την αξιοποιήσετε. Διαφορετικά μπορείτε να βάλετε κι έτοιμη.




Cupcakes με limoncello & τυρί κρέμα / Limoncello cupcakes with cream cheese
(αρχική συνταγή από εδώ)


Υλικά

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπεικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
60 γρ. βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 κουτ. σούπας limoncello
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλο (buttermilk)
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κου.γλ. ξύσμα λεμονιού

Lemon Curd (συνταγή εδώ)
ή έτοιμη


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και βάζουμε σε μια θήκη για μαφινς θήκες χάρτινες

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και το αλάτι κι αφήνουμε στην άκρη.

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε μεσαία ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα.

Προσθέτουμε τα 3 αυγά ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές limoncello.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο αλεύρι, εναλλάξ με το ξινόγαλο, ξανά αλεύρι και μετά ξινόγαλο.

Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα & το χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε τις θήκες, όχι μέχρι επάνω περίπου τα 3/4.



Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή έχουν ψηθεί.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο στις θήκες για περίπου 10 λεπτα, και μετά τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς



Με ένα μικρό μαχαίρι (ή με ειδικό εργαλείο) ανοίγουμε μια τρύπα στο cupcake.
Γεμίζουμε το κενό με τη Lemon curd κι από πάνω βάζουμε το κομμάτι που βγάλαμε.




Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.








You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Καλή χρονιά!! Υπέροχη ιδέα κι έχω δική μου λεμονόκρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου :)

      Αμα έχεις δική σου λεμονόκρεμα ακόμα καλύτερα ;)

      Διαγραφή
  2. Εγώ η λεμονομανής, ευχαρίστως τα καθάριζα! Τι ωραίες φωτογραφίες! Φωτεινές και όμορφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ λεμονομανής ;) χιχι
      Ευχαριστώ πολύ...ήταν και περίεργη μερα και το φως έκανε παιχνίδια ;)

      Φιλιάαα

      Διαγραφή
  3. Καλή Χρονιά Μάριον!
    Ελπίζω να έχει την γλύκα και την ομορφιά...που δείχνουν (και έχουν σίγουρα) τούτα cup cakes που μας δείχνεις.
    Έχω αρκετά λεμόνια και μια λεμονόκρεμα δεν σκέφτηκα να κάνω τόσες ημέρες...
    Χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφα που είναι! Πόσο λαχταριστά! Με την άχνη τα προτιμώ, αφράτα και όλο άρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφα και χαρούμενα!!! Με τη λεμονόκρεμα μέσα θα είναι υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα λεμονάτα σου κεκάκια είναι πεντανόστιμα Μαρία, καλή χρονιά να έχουμε!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe