Φασόλια με κριθάρι & τόνο / Beans with barley & tuna

6:13:00 μ.μ.






Αργησα πάλι λίγο αλλά δεν το είχα σκοπό. Είχα οργανωθεί σας το ορκίζομαι 😂...
Την είχα έτοιμη τη συνταγή αυτή, την είχα γράψει στο χαρτί, εβγαλα και τις φωτογραφίες μου... όλα καλά. Μόνο που δεν την είχα γράψει στον υπολογιστή.

Και συνέβει το απροσδόκητο γεγονός (!!!). Χάλασε το λαπτοπ. Βασικά χαλασμένο ήταν και δεν ήταν καθόλου απροσδόκητο, αλλά το κάναμε εμείς και λειτουργούσε (μην ρωτάτε πως). Φυσικό κι επόμενο ήταν αφού ειχε πάρει φωτιά το καλοκαίρι από τις υπερωρίες σε σειρές και ταινίες (όχι από εμενα να εξηγούμαστε).





Μετά κόπων και βασάνων λοιπών ξεκινάμε τις αναρτήσεις της σεζόν με όσπρια. Επειδή ακόμα έχει ζέστη μπορούμε να φάμε τα φασόλια σαν σαλάτα, η οποία όμως είναι ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία τόνου.

Εύκολη, την βάζετε σε ταπεράκι κι έρχεται μαζί στη δουλειά. Απλά υλικά





Φασόλια με κριθάρι & τόνο / Beans with barley & tuna

Yλικά

250 γρ. φασόλια (μουλιασμένα & βρασμένα)
100 γρ. κριθάρι (βρασμένο)
1 καρότο μεγάλο τριμμένο
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε καρεδακια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κοσνέρβα τόνο

80 ml ελαιολαδο
χυμό από ενα λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικο μέλι- λεμόνι
αλάτι - πιπέρι
λίγο μπούκοβο


Εκτέλεση

Αφού έχουμε μουλιάσει τα φασολια από την προηγούμενη, τα βράζουμε. Βράζουμε και το κριθάρι.

Αφού τα σουρώσουμε &  κρυώσουνκ   σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε όλα μαζί.


 
Ρίχνουμε το μείγμα του ελαιολαδου και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε για αλάτι ή αν χρειάζεται επιπλέον λεμόνι. Αφήνουμε στο ψυγείο λίγη ώρα να δέσουν οι γεύσεις.



 
Αν θέλουμε προσθέτουμε και τον τόνο μεσα στα υλικά ή τον βάζουμε πάνω απο τα φασόλια στο πιάτο μας.






Μικρά μυστικά:

Μπορείτε να μην ρίξετε το ελαιόλαδο σε όλο το μείγμα, αλλά μόνο στην μερίδα που θα σερβίρετε.

Μαϊντανό βάζετε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τα γουστα σας

Γενικά οι ποσότητες μπορούν να διαμορφωθούν αναλόγως





You Might Also Like

13 σχόλια

  1. Τι ωραία ιδέα, έχω ωραία φασόλια, ότι πρέπει για σαλάτες, και κριθάρι θα τη φτιαξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ενας διαφορετικός τρόπος για να φας τα φασολια, εκτός από τον κλασσικο.
      Να την δοκιμάσεις, θα σου αρέσει ;)

      Ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Υπερπρωτεϊνική σαλάτα, πολύ θρεπτική και χορταστική! Ωραίο το πάντρεμα των φασολιών με το κριθάρι, μπράβο! Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ νόστιμες οι σαλάτες με τα όσπρια, είναι βρε παιδί μου πολλαπλών γεύσεων και μου αρέσουν πολύ!!Υπερνοστιμιά στο έπακρον Μάριον!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου θύμισες φαγάκια που σκάρωνα, μόνο για μένα να εξηγούμαστε... όταν ήμουν στην δουλειά Marion.
    Γιατί τ' αγόρια δεν τα έχουν καλά με κάτι τέτοιες ανάμεικτες εκδοχές γεύσεων, όμως δεν χάνω τίποτε να δοκιμάσω την επόμενη εβδομάδα κάτι ανάλογο καθώς έχω ωραία φασόλια βανίλιες στο ντουλάπι.
    Καλό απόγευμα και πολλούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αγόρια γενικώς δεν το θεωρούν αυτό φαγητό ή ένα ολοκληρωμένο γεύμα..δυστυχώς!!!
      Δεν πειράζει θα μείνει για μας ..χιχι ;)

      Σ ευχαριστώ Πηνελόπη μου.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Μαράκι... πολύ πρωτότυπος ο συνδυασμός σου και σίγουρα νόστιμος και υγιεινός. Πολύ μου άρεσε η ιδέα σου!
    Φιλιά και καλή σχολική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κι εμείς φέτος είμαστε ''εξωσχολικοί'' τελειώσαμε με λύκειο αλλα έχουμε σχολές ομως..;)
      Σ ευχαριστώ Κική μου.

      Διαγραφή
  6. Τι νόστιμος συνδυασμός υλικών. Οι σαλάτες με τα όσπρια μου αρέσουν πολύ! Κριθάρι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Ευκαιρία να δοκιμάσω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου αρεσει το κριθάρι Μαρία. δοκιμασέ το.

      Σ ευχαριστώ

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή

Subscribe