Στεφανάκια με μυρωδικά & τυρί / Wreaths with herbs & cheese

11:24:00 μ.μ.





Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία ανάρτηση. Εδώ λοιπόν και πάκι με μια συνταγή ανοιξιάτικη, εύκολη και νόστιμη. Ηταν για νωρίτερα αλλά λόγοι ανωτέρας βίας δεν επέτρεψαν την συγγραφή της συνταγής (καλά μην νομίζετε τίποτα σοβαρούς και φοβερούς λόγους 😜). Η καθημερινότητα γαρ...




Ανοιξιάτικη συνταγή είπα, αλλά να πω την αλήθεια λίγο τις έχουμε μπερδέψει τις εποχές με τόσες εναλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Την Κυριακή έκανα μπάνιο σε μια υπέροχη θάλασσα, αρκετά κρύα όμως, και μέσα στο σπίτι κρυώνω.




Στο θέμα μας όμως. Λοιπόν, φτιάξτε τα ψωμάκια αυτά και πειραματιστείτε με τα μυρωδικά, αλλά και το τυρί που θα βάλετε (δειτε στο τέλος τα Μικρά Μυστικά)



Στεφανάκια με μυρωδικά & τυρί / Wreaths with herbs & cheese 
(αρχική συνταγή εδώ)


Υλικά
(για 3 τεμχ.)

125 γρ. αλεύρι γοχ
60 γρ. αλεύρι ολικής
1 πρέζα αλάτι
2  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
70 γρ. γάλα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
50 γρ. βούτυρο (λιωμένο ελαφρώς)
50-60 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
1 1/2  κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

1 αυγό χτυπημένο για την επικάλυψη
παπαρουνόσπορος


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό ομως). Ρίχνουμε τα μυρωδικά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί και το γάλα και ζυμώνουμε  να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη για περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C (στις αντιστάσεις)




Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια. Πλάθου κορδόνια και ανά δυο τα τυλίγουμε μεταξύ τους. Φτιάχνουμε τα στεφανάκαι κλείνοντας καλά τις άκρες.




Τα βάζουμε σε χαρτί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί & τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.

Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Tα σηκώνουμε να δούμε αν εχουν πάρει χρώμα στη βάση τους.





Τρώγονται αμέσως!!!





Μικρά μυστικά:

- Μυρωδικά μπορείτε να βάλετε οτι σας αρέσει: αντί για φρέσκια ρίγανη βάλτε ξερή, αλλά λίγο λιγότερη. Δενδρολίβανο ακόμα και φρέσκα μυρωδικά μαϊντανό. Η αρχική συνταγή την είχε με μαϊντανό και ρόκα. 

- Τυρί επίσης μπορείτε να βάλετε κεφαλοτύρι, παρμεζάνα

- Διπλασιάστε τα υλικά για να βγουν πιο πολλά στεφανάκια



You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Τι ωραία που έχουν φωτογραφηθεί αλλά και πόσο νόστιμα θα είναι με τα μυρωδικά και το τυρί! Υπέροχο σνακ - μεζεδάκι για την αγαπημένη μας μπύρα που είναι και παντός καιρού, χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αααα υπεροχα!!! και οι φωτογραφιες για αλλη μια φορα φανταστικες!!! ποτε προλαβες κ εκανες μπανιο στη θαλασσα;;; !!!!! εμεις ακομα χειμωνα εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφα που είναι!! Φαντάζομαι θα μοσχομύρισε το σπίτι όσο τα έψηνες. Καλά μπάνια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή