Μαλακά μπισκότα red velvet / Soft red velvet cookies

8:52:00 μ.μ.



Πότε πέρασε ο καιρός κι έρχεται το καρναβάλι κι ο Αγ. Βαλεντίνος!!! Ολες οι μεγάλες γιορτές μαζεμένες.
Οι μέρες λοιπόν επιβάλλουν κάτι κόκκινο. Καλά δεν χρειάζεται να είναι του Αγ. Βαλεντίνου για να φτιάξετε αυτά τα αφράτα μπισκότα red velvet.




Aν και άκουσα πριν μέρες στην τηλεόραση κάποιον μάγειρα/σεφ/pastry chef (whatever) να λέει πως αν δεν έχει τυρί κρέμα μέσα, δεν είναι red velvet.
Κι άμα δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι με τυρί κρέμα? Αν δεν το έχουμε εύκαιρο? Γιατί να μην φτιάξουμε κάτι σε red velvet?

Eτσι κι αυτά τα μπισκότα δεν έχουν τυρί κρέμα, αλλά είναι red velvet. Είναι μαλακά, σαν μικρά κεκάκια θα τα έλεγα. Κάνουν τα ''σκασίματα'' αυτά στην επιφάνει που τα κάνουν ακόμα πιο ωραία.




Δυο φορές τα έφτιαξα με την ίδια επιτυχία και την ίδια ταχύτητα εξαφάνισης. Αν και δεν μου κράτησαν την ζάχαρη άχνη στο τέλος (σαν να τη ΄΄ρούφηξαν'' στο ψήσιμο), παρότι τα κάλυψα με την άχνη την πρώτη φορά. Την δεύτερη φορά τα κάλυψα πιο πολύ και κάπως έμεινε η άχνη στην επιφάνεια.

Αλλά αυτό δεν είναι θέμα. Κάνένα θέμα. Να σας πω την αλήθεια ωραία είναι και με άχνη και χωρίς.



Μαλακά μπισκότα red velvet / Soft red velvet cookies


Υλικά

255 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
60 γρ. κακάο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
115 γρ. βούτυρο (να έχει μαλακώσει)
2 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν-πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
2 κ. σ. γάλα (ή ξινόγαλο)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ. σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε πάστα)
1 πρέζα αλάτι

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την σκόνη κακάο, τη σόδα, το αλάτι  και το μπέικιν-πάουντερ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Μετά ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά & τη βανίλια. Ρίχνουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.



Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα.

Βάζουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη.



Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τη ρίχνουμε στο μπολ με την άχνη ζάχαρη.
Το μείγμα θα είναι μαλακό και κολλώδες, αλλά με την άχνη ζάχαρη μπορούμε να την χειριστουμε και να φτιάξουμε τα μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Καλύπτουμε τα μπαλάκια με την άχνη.




Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, πιέζοντας από πάνω ελαφρά.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά (όχι παραπάνω)




Βγάζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν στο ταψί και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.




Μικρά μυστικά :

Μπορείτε να βάλετε και λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.

Αν και τα καλύπτουμε με την άχνη ζάχαρη γενικά δεν βγαίνουν ''άσπρα'' σε σημεία. Την πρώτη φορά απορροφήθηκε η ζάχαρη, τη δεύτερη σε κάποια φάνηκε. Πάντως τα ''σκασίματα'' (crinkle) τα έχουν

Ανάλογα με το μέγεθος που τα κάνουμε, βγαίνουν περίπου στα 20 κομμάτια.

To μειγμα είναι πολύ μαλακό. Αλλα δουλεύεται μια χαρά με το χέρι, αν βάλουμε λίγη άχνη στις παλάμες μας. Μετά τα κάνουμε στρογγυλά χωρίς να κολλάει.





You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Ε αυτά τα μπισκότα είναι παντός καιρού νομίζω. Αλλά λόγω ροζ χρώματος ναι, ταιριάζουν για Βαλεντίνου :) Πιστεύω πως το τυρί κρέμα θα δίνει μάλλον περισσότερη υγρασία ή και ακόμα πιο πλούσια γεύση, έτσι όπως βλέπω και τα δικά σου όμως ωραιότατα μου φαίνονται, τα ζήλεψα και με το παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και χωρις τυρι κρεμα είχαν αρκετή υγρασία παντως.
      Σ ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή
  2. Λαχταριστά και μαζι με χυμό, θα γινουν ανάρπαστα!
    ΝΑΙ ΝΑΙ ειμαι απο αυτες που δεν πίνουν καφε χεχεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφα που είναι! Μου αρέσουν τα μαλακά μπισκότα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe