Κουλουράκια πορτοκαλιού / Orange cookies ''Koulourakia''

4:49:00 μ.μ.




Αυτά τα κουλουράκια είναι τα αγαπημένα μας αυτό το διάστημα. Μαζί με αυτά τα Kουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι.
Που ομολογώ τα ψησίματα είναι πιο πολλά. Ετσι χωρίς λόγο ή και με λόγο.




Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πεινάσουμε και φυσικά δεν θα αδυνατίσουμε. Το δεύτερο μάλιστα είναι το πιο σίγουρο.
Αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλιού έχουν γίνει με σουσάμι & χωρίς σουσάμι.




Την τρίτη φορά που τα έφτιαξα μάλιστα βγήκαν λίγο ''σαγρέ'' στην επιφάνεια. Αλλά αυτό έγινε γιατί έριξα όλα τα υλικά μαζί, συμπεριλαμβανομένης της ζάχαρης, χωρίς πρώτα να την διαλύσω στο ελαιόλαδο και στο χυμό πορτοκαλιού. Τελικά αυτό ήταν το ''παράπτωμα'' κι όχι ίσως η λίγη παραπάνω σόδα. Από γεύση όμως ήταν το ίδιο νόστιμα και απολαυστικά. Οπότε το ''παράπτωμα'' βγήκε σε καλό.




Με τον καφέ είναι το απόλυτο συνοδευτικό, αλλά και σκέτα για μασούλημα ειναι οτι πρέπει. Είναι νηστίσιμα (για όσους δεν νηστεύουν το λάδι αυτές τις μέρες).

Δοκιμάστε τα


Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά

110 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. ζάχαρη
130 γρ. χυμό πορτοκαλιού
65 γρ. νερό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 1/2  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
500 -600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ 500 γρ. αλεύρι, ρίχνουμε το μπεικιν & τη σόδα κι ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σε μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμο πορτοκαλιού το νερό κι ανακατεύουμε καλά.
Ριχνουμε το ξύσμα.



Προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε & ζυμώνουμε. Ανάλογα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να μην κολλάει πολύ. Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα κολλάει πολύ λίγο στα χέρια μας.





Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε (περίπου 30-35 γρ. το καθένα) τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C (αντιστάσεις πάνω - κάτω) μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).




You Might Also Like

0 σχόλια

Subscribe