Κουλουράκια πασχαλινά πορτοκαλιού Σμυρνέικα
3:21:00 μ.μ.Αυτή τη συνταγή την είχα βάλει πριν δύο χρόνια περίπου στο Instagram και δεν κατάφερα να την βάλω στο blog. Το κατάλαβα όταν έψαχνα τη συνταγή εδώ και δεν την έβρισκα. Μέχρι να το καταλάβω έπαθα ένα μικρό σοκ, γιατί ήμουν σίγουρη ότι την είχα γράψει.
Κι εδώ επίσης κατάλαβα ότι άλλο το blog κι άλλο το Instragram, ως αρχείο συνταγών.
Σαφέστατα το blog κερδίζει.
(Συνταγή προσαρμοσμένη από ανθολόγιο συνταγών της Ελ. Παπαλυμπερη)
Υλικά
250 γρ. Βούτυρο (μαλακό
230 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
130 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 βανίλιες
1 κ.γ. μπεικιν (γεμάτο)
1/4 κ.γ. σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
550-650 αλεύρι μαλακό
1 αυγό χτυπημένο για να αλείψουμε τα κουλουράκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη & το ξύσμα (να αφρατεψει).
Ρίχνουμε μετά τα υπόλοιπα υλικά & τέλος σιγά σιγά το αλεύρι. Δεν το ρίχνουμε όλο μαζί. Θα δούμε να είναι μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια (κατά προτίμηση να έχουν ίδιο μέγεθος, για αυτό ζυγίζουμε τη ζύμη να είναι το ίδιο βάρος όλα).
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό & ψήνουμε στους 180C, αντιστάσεις πάνω-κατω μέχρι να ροδίσουν (προσοχή δεν τα παραψηνουμε).
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και δοκιμάζουμε
Βγαίνουν 40-45 κομμάτια
.
0 σχόλια