Ένα νόστιμο και ζουμερό κέικ με παντζάρι.
Είχα δει μια εκπομπή του Παρλιάρου που έκανε ένα κέϊκ με σοκολάτα, αν δεν κάνω λάθος, και παντζάρι. Μου φάνηκε ενδιαφέρον.
Τις προάλλες βρήκα στους Νηστικούς Πράκτορες ένα κέϊκ της Ντίνας Νικολάου με παντζάρι. Και το δοκίμασα. Έγινε πολύ ωραίο, το παντζάρι το κρατάει υγρό.
Άρεσε και στους δύσκολους της παρέας – δηλ. στο γιό μου. Βέβαια του είπα ένα μικρό ψεματάκι στην ερώτηση του ‘’αν αυτό που έχει μέσα είναι φράουλα’’. Του είπα ‘’..και βέβαια είναι φράουλα’’. Και το έφαγε μια χαρά.
Κέικ με παντζάρι & cruble καρυδιού
Υλικά
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ. μπισκότα κανέλας σε πούδρα
200 γρ. βιτάμ
160 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
300 γρ. παντζάρι καθαρισμένο και τριμμένο
Για την τραγανή επικάλυψη
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κoυτ.γλ κανέλα
1 φλ. ζάχαρη καστανή
4 κουτ. της σούπας Βιτάμ σε κομματάκια
Eκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά
Μόλις γίνει αφράτο το μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος βάζουμε παντζάρι που έχουμε τρίψει και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μίγμα
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα
Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης (cruble) και τα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα της επικάλυψης πάνω από το κεικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.