Ρυζόγαλο..το εύκολο !!
6:16:00 μ.μ.Είναι το πιο εύκολο και το πιο νόστιμο ρυζόγαλο. Δοκιμάστε το.
Ρυζόγαλο
(αρχική συνταγή απο Βέφα Αλεξιάδου)
• 4 κούπες γάλα
• 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
• λίγο αλάτι
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ (ή 4 κουτ.γλ.άμα το θέλετε πιο πηχτό)
• κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι.
Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάμε τη 1/2 κούπα εκτός, στην οποία θα διαλύσουμε τις 2 κουταλιές κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα που έχουμε κρατήσει κι έχουμε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει (θα το δείτε με το μάτι).
Μοιράζουμε στα μπολάκια και ρίχνουμε από πάνω κανέλα.
Βγαίνουν περίπου 6-7 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος)
* Εγώ βάζω 2 κουτ.γλ.κορν φλαουερ. Αμα το θέλετε λίγο πιο πηχτό προσθέστε άλλα 2 κουτ. του γλυκού.
0 σχόλια