Πικάντικα μπισκότα με πορτοκάλι!

12:51:00 π.μ.



Είναι μια συνταγή που ξέθαψα από τα αρχεία μου. Την είχα βρει από ένα site και είναι από την Αμερική.
Στην οriginal συνταγή έκανα κάποιες παραλλαγές. Ηθελε μολάσα αλλά δεν βρήκα και έβαλα corn syrup που είχα. Νομίζω πως έγινε εξίσου καλό.
Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις δοκιμάστε την.

Yλικά:
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη & 1/3 φλ. επιπλέον
- 2 1/3 φλ. aλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 1 κουτ. γλυκού baking σόδα
- 1 ½ κουτ. γλ. κανέλλα
- 1 ½ κουτ. γλ. τριμμένο τζίτζερ (σε σκόνη)
- 1 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
- ¼ κουτ. γλ. πιπέρι
- ¼ κουτ. αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1/3 φλ. Καφέ ζάχαρη (brown sugar)
- 1 κρόκο από ένα μεγάλο αυγό
- 1 κουτ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλ. Golden syrup
- 2 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (ή αν θέλετε και λίγο παραπάνω)

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ½ φλιτζάνι ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήστε το στην άκρη.

Ενώστε το αλεύρι σε ένα μπολ, με τη baking σόδα, τα μπαχαρικά, το πιπέρι και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, την καφέ ζάχαρη και το υπόλοιπο 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη (κρυσταλλική).

Ανακατέψτε μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα για 4-6 λεπτά. Προσθέστε τον κρόκο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίξτε και το corn syrup να ενωθεί κι αυτό με το μείγμα.


Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε το μείγμα του αλευριού. Ανακατέψτε με μια πλαστική σπάτουλα. Το μείγμα πρέπει να είναι απαλό και αφράτο.

* Βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας και παίρνετε από το μείγμα και τα πλάθετε μπαλάκια (μικρά ή ανάλογα πως τα θέλετε) και τα βουτάτε στο μείγμα της ζάχαρης και του ξύσματος πορτοκαλιού.

*Τα χέρια τα βρέχουμε λίγο για να είναι νωπά τα μπαλάκια και να κολλήσει η ζάχαρη με το ξύσμα Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στη μεσαία θέση του φούρνου. Θα πρέπει να είναι μαλακά μέσα και τραγανά απ έξω. Βάλτε μια οδοντογλυφίδα ανάμεσα στα ΄΄σκασίματα΄΄ στην επιφάνεια να δείτε.

Μοσχομυρίζει το σπίτι μπαχαρικά.
Εγώ τα άφησα λίγο παραπάνω κι έγιναν λίγο πιο τραγανά από το κανονικό.

You Might Also Like

0 σχόλια

Subscribe