Σουφλέ μπρόκολο & κουνουπίδι με τυρί / Broccoli and cauliflower Souffle with cheese
5:38:00 μ.μ.
Το τέλειο σουφλέ!
Δίνει άλλη διάσταση στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι.
Ενα ωραίο πιάτο για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως.
Μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας πειραματισμούς με τα τυριά.
Υλικά:
300 γρ. μπρόκολο
300 γρ. κουνουπίδι
2 αυγά
100 γραμ. τυρί Gouda (τριμμένο)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μοσχοκάρυδο
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
3 κουτ. σούπας αλεύρι
300 ml ζεστό γάλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ (ή πυρέξ).
Ρίχνουμε το κουνουπίδι (μόνο τις φουντίτσες) σε αλατισμένο νερό που βράζει και μετά από 3 λεπτά το σουρώνουμε και το κρυώνουμε (με κρύο νερό). Στο ίδιο νερό ζεματάμε και το μπρόκολο (τις φουντίτσες) για 2 λεπτά.
Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κι αυτό.
Πασπαλίζουμε το βουτυρωμένο σκεύος με λίγη παρμεζάνα να πάει παντού.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και
ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 3 λεπτά).
Ρίχνουμε τους κρόκους, το τυρί gouda, αλάτι- πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι με κοφτές κινήσεις για να ενσωματωθεί το μίγμα του σουφλέ.
Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρεξ. Πασπαλίζουμε με λίγο gouda και ψήνουμε το σουφλέ για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να το βάλετε και σε ατομικά σκεύη για σουφλέ.
Καλή επιτυχία!
Δίνει άλλη διάσταση στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι.
Ενα ωραίο πιάτο για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως.
Μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας πειραματισμούς με τα τυριά.
Υλικά:
300 γρ. μπρόκολο
300 γρ. κουνουπίδι
2 αυγά
100 γραμ. τυρί Gouda (τριμμένο)
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μοσχοκάρυδο
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
3 κουτ. σούπας αλεύρι
300 ml ζεστό γάλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ (ή πυρέξ).
Ρίχνουμε το κουνουπίδι (μόνο τις φουντίτσες) σε αλατισμένο νερό που βράζει και μετά από 3 λεπτά το σουρώνουμε και το κρυώνουμε (με κρύο νερό). Στο ίδιο νερό ζεματάμε και το μπρόκολο (τις φουντίτσες) για 2 λεπτά.
Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κι αυτό.
Πασπαλίζουμε το βουτυρωμένο σκεύος με λίγη παρμεζάνα να πάει παντού.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και
ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 3 λεπτά).
Ρίχνουμε τους κρόκους, το τυρί gouda, αλάτι- πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι με κοφτές κινήσεις για να ενσωματωθεί το μίγμα του σουφλέ.
Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρεξ. Πασπαλίζουμε με λίγο gouda και ψήνουμε το σουφλέ για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να το βάλετε και σε ατομικά σκεύη για σουφλέ.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια
μολις εσβησα το φουρνο...για να δουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλλιόπη ελπίζω να σου πέτυχε. Περιμένω εντυπώσεις
ΑπάντησηΔιαγραφή:)