Πιλάφι με σαφράν & καρότο / Pilaf with saffron & carrot

10:06:00 μ.μ.

Στην μαντεμένια κατσαρόλα



Αυτό το ρύζι το είχα φτιάξει στις γιορτές.
Η συνταγή έλεγε πως χρειάζεται σκεύος που μπαίνει στο φούρνο.

Τότε απλά είχα χρησιμοποιήσει μια κατσαρόλα κανονική και μετέφερα μετά το ρύζι σε ένα σκεύος πυρέξ για να συνεχίσω το μαγείρεμα.

Oταν πήρα την μαντεμένια κατσαρόλα μέσω του GreekFoodBloggers, από το Cook Shop αμέσως σκέφτηκα να κάνω αυτή τη συνταγή.
Ήταν πολύ βολικό το μαγείρεμα έτσι.





Πιλάφι με σαφράν & καρότο


Υλικά

250 γρ. ρύζι (μακρύκοκκο)
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
120 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 καρότα σε ροδέλες
¾ λίτρου ζωμού λαχανικών (ή κρέατος)
Λίγο σαφράν
Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τα 2/3 του βουτύρου και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλο βούτυρο και γίνουν διαφανείς οι κόκκοι του ρυζιού.




Ρίχνουμε τον ζωμό ζεστό και τα καρότα και αλατίζουμε ελαφρά.




Όταν πάρει ο ζωμός βράση ρίχνουμε το σαφράν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Τη σκεπάζουμε με ένα λαδόχαρτο που το έχουμε αλείψει με βούτυρο και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο στου 200 για περίπου 20 λεπτά.




Βγάζουμε το ρύζι το οποίο πρέπει να είναι στεγνό.

Το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ενσωματώνουμε στο πιλάφι με το πιρούνι.




To συνοδεύουμε με Λεμονάτο με πράσο και καρότο



Η συνταγή είναι του κ. Μαμαλάκη από ένα παλιο περιοδικό Πρακτική Κουζίνα.



You Might Also Like

24 σχόλια

  1. Καταπληκτικό φαίνεται. Πολύ λαχταριστό!
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά πολύ εξυπηρετική η κατσαρόλα, το ρυζάκι σου φαίνεται πολύ νόστιμο, εξαιρετικό σαν συνοδευτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο συνοδευτικό το ρυζάκι σου Μάριον!! και η κατσαρόλα σε ξεκουράζει έτσι;
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οντως λαχταριστό το αποτέλεσμα!
    Σειρά μου τώρα ...Δεν κρατιέμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μάριον, κάθε φορά που βλέπω συνταγή σε αυτή την κατσαρόλα σκέφτομαι ότι πρέπει να την αποκτήσω.... αυτός ο διαγωνισμός είναι η καλύτερη διαφήμιση για την κατσαρόλα!!!
    Φιλάκια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα Marion , εξαιρετικό τοπιλάφι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Αsteri - ευχαριστώ. είναι πολύ νόστιμο
    ΦΙλιά


    * ΕΛΕΝΑ - Είναι βολικη η κατσαρόλα ιδιώς για τέτοια φαγητά
    Σε ευχαριστώ πολύ


    * ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ - συμφωνώ
    Νασαι καλα
    Φιλιά

    * Εφη - ετοιμάσου και περιμενουμε τις δικές σου ιδέες.
    Καλά μαγειρέματα

    * Λιλα - ευχαριστώ :)

    * manousina - σε ξεσηκώνει η κατσαρόλα ε?
    Σε ευχαριστώ :)
    ΦΙλιά

    * Afroditi - σε ευχαριστώ πολύ
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία πρόταση για side!
    Πωπω, με το ταξίδι μου Αθήνα- Jbg έχω χάσει πολλές αναρτήσεις σου... Τρέχω να τις μελετήσω! Φαίνονται λαχταριστές! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Wow! Lovely aromatic pulav. I just love the addition of saffron. Your presentation looks great.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το λατρεύω το σαφράν, το χρεισιμοποιώ σε πάρα πολλά φαγήτά!Θα τη δοκιμάσω σίγουρα την συνταγή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βλέπω ότι συνεχίζει να αναστενάζει στα χέρια σου η κατσαρολίτσα !!!!
    γεια στα χεράκια σου Μαριον

    ευχαριστούμε για το κέρασμα ! Εύχομαι και εγώ με την σειρά μου καλή τσικνοπέμπτη !!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέλειο συνοδευτικό για το κρέας στο προηγούμενο post. Καλή Τσικνοπέμπτη Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνεχίζεις να με κάνεις να ζηλεύω με την κατσαρόλα.
    Καλή Τσικνοπέμπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τη χαίρεσαι βλέπω την κατσαρόλα! Πεντανόστιμο φαίνεται!
    Καλή Τσικνοπέμπτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * Αγγελική Ν. - σε ευχαριστώ πολυ..
    χιχι..τρέξε για διάβασμα και θα σε εξετάσω μετα :)

    Φιλιά


    * Umm Mymoonah - Τhank you very much and welcome to my blog.
    Hope seeing you often.
    Regards

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * maria - ευχαριστώ πολύ.
    Αν το δοκιμάσεις πές μου εντυπώσεις


    * Maria B. - δεν αναστέναξε και πολύ..χιχι..ήθελαν κι άλλο

    Φιλιά


    * Κατερίνα - σε ευχαριστω πολύ
    καλή Τσικνοπέμπτη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. * Ποπη σε ευχαριστώ :)
    Φιλιά

    * Ξανθή - ελα μην ζηλεύεις..χιχι.
    Θα σου στείλω μερίδα

    Φιλιά


    * Mia maria - νασαι καλά ευχαριστω
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νόστιμο!
    Η Cocotte πολύ εξυπηρετική.

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ Μάριον φαίνεται υπέροχο προλαβαίνω ή άργησα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. KAI ΕΣΥ ΜΕ..ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΘΕΑ..ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΙΑΤΟ??????
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!
    ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πέρα απο το ότι το πιάτο φαίνεται σλουρπ, έχω να σε ρωτήσω ένα πράγμα: το σκεύος στη 2η φωτό, το εμαγιέ, με το ρύζι πού το βρήκες;;;
    Είναι από τα αγαπημένα μου και σε πρόσφατο ταξίδι στην ανατολή αγοράσα κι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. * Κηπολόγιο - σε ευχαριστώ και καλως ήρθες.
    Το σκεύος το είχα δανειστεί μια βδομάδα για να μαγειρέψω (από το Cook shop).
    Ηταν ένα ''παιχνίδι'' από τα Greek Food Blogs για τους bloggers.

    Kαλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe