Σαργός με καρότα, κρασί & λεμόνι / Sheepshead with carrots, wine and lemon
10:13:00 μ.μ.
...και ένα παιχνιδάκι!
Τα ψάρια δεν είναι το φόρτε μου. Θέλω να τα τρώω μια και πρέπει. Όταν πρέπει λοιπόν τα κάνω όσο πιο μπορώ στα γούστα μου για να μου αρέσει.
Τα στρωμένα λεμόνια & λάϊμ του δίνουν όλο το άρωμά τους.
Το κρασί επίσης, και το τζίντζερ του δίνει μια πιο ωραία πικάντικη ‘’λεμονάτη’’ γεύση.
Πρόσθεσα φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτά κομματάκια, έβαλα λίγο μέσα στη κοιλιά του ψαριού και από πάνω.
Η γεύση του ψαριού ήταν υπέροχη. Μοσχομύριζε το λεμόνι, το λάιμ και το τζίντζερ και δεν μύριζε καθόλου ''ψαρίλα''!
Δοκιμάστε το.
Σαργός με καρότα, κρασί & λεμόνι
Υλικά
1 ψάρι σαργός (ή τσιπούρα ή όποιο σας αρέσει)
1 καρότο μικρό
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκο τζίντζερ
Σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι πολύ καλά, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι & θυμάρι. Το αλείφουμε με λάδι και χυμό λεμονιού.
Κόβουμε λίγο κρεμμύδι σε ροδέλες.
Γεμίζουμε λίγο την κοιλιά με κρεμμύδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα που την έχουμε ‘’στουμπίξει’’ ελαφρά να ανοίξει και λίγο φρεσκοκομμένο τζιντζερ.
Κόβουμε λεμόνι σε φέτες και στρώνουμε το ταψάκι να κάτσει πάνω το ψάρι μας. Βάζουμε άλλη μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα και ‘’στουμπιγμένο’’ μέσα στο ταψάκι.
Εγώ έβαλα και μισό μοσχολέμονο (λάιμ).
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 C
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε
************************************
Και να κλείσω με ένα παιχνιδάκι που με προσκάλεσαν η Ελευθερία , η Νάντια και η Μarilise. Eυχαριστώ κορίτσια :)
οι ερωτήσεις:
1. Πώς σε λένε / όνομα του μπλογκ σου;
2. Ποιά είναι η διεύθυνση URL του μπλογκ σου;
3. Γράψε, "Η γρήγορη καφέ αλεπού πηδάει πάνω από τον τεμπέλη σκύλο".
4. Αγαπημένο απόφθεγμα;
5. Το αγαπημένο σου τραγούδι;
6. Το αγαπημένο σου συγκρότημα / τραγουδιστές;
7. Οτιδήποτε άλλο θα ήθελες να πεις;
8. 8 bloggers για να συμμετάσχουν κι αυτοί στο παιχνίδι.
κι εδώ έγραψα τις απαντήσεις:
Από οτι είδα οι περισσότεροι το έχετε παίξει, γι αυτό όποιος θέλει να παίξει ας κοπιάσει.
Τα ψάρια δεν είναι το φόρτε μου. Θέλω να τα τρώω μια και πρέπει. Όταν πρέπει λοιπόν τα κάνω όσο πιο μπορώ στα γούστα μου για να μου αρέσει.
Τα στρωμένα λεμόνια & λάϊμ του δίνουν όλο το άρωμά τους.
Το κρασί επίσης, και το τζίντζερ του δίνει μια πιο ωραία πικάντικη ‘’λεμονάτη’’ γεύση.
Πρόσθεσα φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτά κομματάκια, έβαλα λίγο μέσα στη κοιλιά του ψαριού και από πάνω.
Η γεύση του ψαριού ήταν υπέροχη. Μοσχομύριζε το λεμόνι, το λάιμ και το τζίντζερ και δεν μύριζε καθόλου ''ψαρίλα''!
Δοκιμάστε το.
Σαργός με καρότα, κρασί & λεμόνι
Υλικά
1 ψάρι σαργός (ή τσιπούρα ή όποιο σας αρέσει)
1 καρότο μικρό
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκο τζίντζερ
Σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι πολύ καλά, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι & θυμάρι. Το αλείφουμε με λάδι και χυμό λεμονιού.
Κόβουμε λίγο κρεμμύδι σε ροδέλες.
Γεμίζουμε λίγο την κοιλιά με κρεμμύδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα που την έχουμε ‘’στουμπίξει’’ ελαφρά να ανοίξει και λίγο φρεσκοκομμένο τζιντζερ.
Κόβουμε λεμόνι σε φέτες και στρώνουμε το ταψάκι να κάτσει πάνω το ψάρι μας. Βάζουμε άλλη μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα και ‘’στουμπιγμένο’’ μέσα στο ταψάκι.
Εγώ έβαλα και μισό μοσχολέμονο (λάιμ).
Βάζουμε
το ψάρι, προσθέτουμε και τα καρότα κομμένα λεπτά σε λωρίδες. Περιχύνουμε με το
λάδι & το κρασί.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 C
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε
************************************
Και να κλείσω με ένα παιχνιδάκι που με προσκάλεσαν η Ελευθερία , η Νάντια και η Μarilise. Eυχαριστώ κορίτσια :)
οι ερωτήσεις:
1. Πώς σε λένε / όνομα του μπλογκ σου;
2. Ποιά είναι η διεύθυνση URL του μπλογκ σου;
3. Γράψε, "Η γρήγορη καφέ αλεπού πηδάει πάνω από τον τεμπέλη σκύλο".
4. Αγαπημένο απόφθεγμα;
5. Το αγαπημένο σου τραγούδι;
6. Το αγαπημένο σου συγκρότημα / τραγουδιστές;
7. Οτιδήποτε άλλο θα ήθελες να πεις;
8. 8 bloggers για να συμμετάσχουν κι αυτοί στο παιχνίδι.
κι εδώ έγραψα τις απαντήσεις:
Από οτι είδα οι περισσότεροι το έχετε παίξει, γι αυτό όποιος θέλει να παίξει ας κοπιάσει.
25 σχόλια
Ωραίο το ψαράκι έτσι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!
αγαπημένο ψάρι, όμορφη παρουσίαση
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή Κυριακή να ξημερώσει!
Καλημέρα!!Ψάρια τρώμε κάθε βδομάδα, τις περισσότερες φορές ψητά στη σχάρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου άρεσαν τα αρωματικά σου!!!
* Eφη - καλή κυριακή και σε σένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
* ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗ - σε ευχαριστώ πολύ
νασαι καλά
Καλή Κυριακή να έχεις
Τα φιλιά μου
* Ξανθή καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τα αρωματικά προσπαθώ να τα κάνω πιο νόστιμα να τα τρώμε
Σε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Και εγώ δεν τρώω πολύ συχνά ψάρι, γι'αυτό όταν το τρώω το γεμίζω γεύσεις όπως και συ. Δείχνει τέλειο και είμαι σίγουρη ότι ήταν όλο μυρωδιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαμ γιαμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκαμε!!
Πολύ ωραιο φαινεται και απο εμφανιση σκιζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη βδομαδα να χουμε!
* Κατερίνα μου σαν τα μικρά παιδιά κι εμείς..χιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμο έτσι.
Σ ευχαριστώ πολύ
Καλή εβδομάδα
Φιλιά
* Ελπινίκη καλή βδομάδα και σε σένα
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* Craft Fairies - καλώς ήρθατε
Ευχαριστώ πολύ
Πολύ όμορφη, πολύ νόστιμη η πρότασή σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα εύχομαι:)
πολύ ωραία μαγειρεμένο και εξαιρετική παρουσίαση
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το ψαράκι σου και πολύ αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήMarion μου μ' άρεσε πολύ η ιδέα με το τζίντζερ στο ψάρι!Το χρησιμοποιώ σε γλυκά, ξέρω ότι ταιριάζει και σε άλλα φαγητά, αλλά στο ψάρι με εντυπωσίασε!Και θα το έχω υπόψιν μου!Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή* ΕΛΕΝΑ - σε ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
* Τaste Advisor - Ευχαριστώ Ποπάκι, νασαι καλά
Φιλιά για καλή εβδομάδα
* Λένια- ευχαριστώ πολύ
Καλή εβδομάδα
* Αθηνούλα ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι το αγαπημενο μου το τζιντζερ..μονο στον καφε δεν το έχω βάλει ακόμα..χιχι
Στο ψάρι πάντως πηγαίνει τέλεια. Δοκίμασέ το.
Πολλά πολλά φιλιά :)
Καλημέρα Μάριον. Εμένα μου αρέσει πολύ το ψάρι, θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα, αν μπορούσα να το αγοράζω κάθε μέρα..... Αυτές τις μέρες μου λείπει πολύ το ψαράκι λόγ της νηστείας, περιμένω όμως την Παρασκευή (25/3) που θα φάω ψαράκι γιατί μου είπαν ότι τότε επιτρέπεται. Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ψάρια δεν τα πολυτρώω αλλά δείχνει πολύυυυυυυυ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Νόστιμος τρόπος μαγειρέματος του ψητού ψαριού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμάσω με τζίντζερ, όπως το προτείνεις.
Καλό βράδυ, Μάριον
πολυ ωραια η προταση σου γιατι συνηθως το ψαρακι δεν εχει πολους τροπους μαγειρεματος. το τζιντζερ και το μοσχολεμονο κανει την διαφορά!
ΑπάντησηΔιαγραφή* manousina - Είναι καλό που σ αρέσει το ψάρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ με το ζόρι..αλλά πρέπει τι να κάνω.
Σε ευχαριστώ
Φιλιά
* Αστεράκι κι εγώ μία από τα ίδια..αλλά ετσι είναι πολύ νόστιμο το ψάρι.
Καλό βράδυ
Φιλιά
* Κithen stories- Ζαμπία μου δοκίμασέ το..ιδίως το μοσχολέμονο δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση.
Ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* Ειρήνη όντως το ψάρι δεν έχει και πολλούς τρόπους μαγειρέματος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τζίντζερ και το μοσχολέμονο του δίνουν άλλη γεύση
Καλό βράδυ
Το ψάρι είναι το καλύτερό μου φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ τρόπος σου ωραίος και νόστιμος.
Φιλιά πολλά
Καλα...ΤΟ πιάτο μιλάμε!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Μαρία
ΑπάντησηΔιαγραφή* Κική
Σας ευχαριστώ
Φιλιά