Σαργός με καρότα, κρασί & λεμόνι / Sheepshead with carrots, wine and lemon

10:13:00 μ.μ.

...και ένα παιχνιδάκι!



Τα ψάρια δεν είναι το φόρτε μου. Θέλω να τα τρώω μια και πρέπει. Όταν πρέπει λοιπόν τα κάνω όσο πιο μπορώ στα γούστα μου για να μου αρέσει.

Τα στρωμένα λεμόνια & λάϊμ του δίνουν όλο το άρωμά τους.
Το κρασί επίσης, και το τζίντζερ του δίνει μια πιο ωραία πικάντικη ‘’λεμονάτη’’ γεύση.
Πρόσθεσα φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτά κομματάκια, έβαλα λίγο μέσα στη κοιλιά του ψαριού και από πάνω.
Η γεύση του ψαριού ήταν υπέροχη. Μοσχομύριζε το λεμόνι, το λάιμ και το τζίντζερ και δεν μύριζε καθόλου ''ψαρίλα''!
Δοκιμάστε το.

Σαργός με καρότα, κρασί & λεμόνι

Υλικά

1 ψάρι σαργός (ή τσιπούρα ή όποιο σας αρέσει)
1 καρότο μικρό
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Λεμόνι κομμένο σε φέτες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκο τζίντζερ
Σκόρδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι πολύ καλά, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.

Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι & θυμάρι. Το αλείφουμε με λάδι και χυμό λεμονιού.


Κόβουμε λίγο κρεμμύδι σε ροδέλες.

Γεμίζουμε λίγο την κοιλιά με κρεμμύδι, μαϊντανό ψιλοκομμένο μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα που την έχουμε ‘’στουμπίξει’’ ελαφρά να ανοίξει και λίγο φρεσκοκομμένο τζιντζερ.



Κόβουμε λεμόνι σε φέτες και στρώνουμε το ταψάκι να κάτσει πάνω το ψάρι μας. Βάζουμε άλλη μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα και ‘’στουμπιγμένο’’ μέσα στο ταψάκι.
Εγώ έβαλα και μισό μοσχολέμονο (λάιμ).






Βάζουμε το ψάρι, προσθέτουμε και τα καρότα κομμένα λεπτά σε λωρίδες. Περιχύνουμε με το λάδι & το κρασί.




Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 C
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε







************************************

Και να κλείσω με ένα παιχνιδάκι που με προσκάλεσαν η Ελευθερία , η Νάντια και η Μarilise. Eυχαριστώ κορίτσια :)

οι ερωτήσεις:
1. Πώς σε λένε / όνομα του μπλογκ σου;
2. Ποιά είναι η διεύθυνση URL του μπλογκ σου;
3. Γράψε, "Η γρήγορη καφέ αλεπού πηδάει πάνω από τον τεμπέλη σκύλο".
4. Αγαπημένο απόφθεγμα;
5. Το αγαπημένο σου τραγούδι;
6. Το αγαπημένο σου συγκρότημα / τραγουδιστές;
7. Οτιδήποτε άλλο θα ήθελες να πεις;
8. 8 bloggers για να συμμετάσχουν κι αυτοί στο παιχνίδι.

κι εδώ έγραψα τις απαντήσεις:

Από οτι είδα οι περισσότεροι το έχετε παίξει, γι αυτό όποιος θέλει να παίξει ας κοπιάσει.

You Might Also Like

25 σχόλια

  1. Ωραίο το ψαράκι έτσι!!
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπημένο ψάρι, όμορφη παρουσίαση
    καλή Κυριακή να ξημερώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!Ψάρια τρώμε κάθε βδομάδα, τις περισσότερες φορές ψητά στη σχάρα.
    Πολύ μου άρεσαν τα αρωματικά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. * Eφη - καλή κυριακή και σε σένα.
    Φιλιά πολλά


    * ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗ - σε ευχαριστώ πολύ
    νασαι καλά
    Καλή Κυριακή να έχεις
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * Ξανθή καλημέρα
    Με τα αρωματικά προσπαθώ να τα κάνω πιο νόστιμα να τα τρώμε
    Σε ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ δεν τρώω πολύ συχνά ψάρι, γι'αυτό όταν το τρώω το γεμίζω γεύσεις όπως και συ. Δείχνει τέλειο και είμαι σίγουρη ότι ήταν όλο μυρωδιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραιο φαινεται και απο εμφανιση σκιζει!
    καλη βδομαδα να χουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. * Κατερίνα μου σαν τα μικρά παιδιά κι εμείς..χιχι.
    Είναι πολύ νόστιμο έτσι.
    Σ ευχαριστώ πολύ

    Καλή εβδομάδα
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. * Ελπινίκη καλή βδομάδα και σε σένα
    σε ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά


    * Craft Fairies - καλώς ήρθατε
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφη, πολύ νόστιμη η πρότασή σου!!
    Καλή βδομάδα εύχομαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολύ ωραία μαγειρεμένο και εξαιρετική παρουσίαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχο το ψαράκι σου και πολύ αρωματικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Marion μου μ' άρεσε πολύ η ιδέα με το τζίντζερ στο ψάρι!Το χρησιμοποιώ σε γλυκά, ξέρω ότι ταιριάζει και σε άλλα φαγητά, αλλά στο ψάρι με εντυπωσίασε!Και θα το έχω υπόψιν μου!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. * ΕΛΕΝΑ - σε ευχαριστώ πολύ
    Καλή εβδομάδα


    * Τaste Advisor - Ευχαριστώ Ποπάκι, νασαι καλά
    Φιλιά για καλή εβδομάδα


    * Λένια- ευχαριστώ πολύ
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * Αθηνούλα ευχαριστώ πολύ.
    Ειναι το αγαπημενο μου το τζιντζερ..μονο στον καφε δεν το έχω βάλει ακόμα..χιχι

    Στο ψάρι πάντως πηγαίνει τέλεια. Δοκίμασέ το.

    Πολλά πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα Μάριον. Εμένα μου αρέσει πολύ το ψάρι, θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα, αν μπορούσα να το αγοράζω κάθε μέρα..... Αυτές τις μέρες μου λείπει πολύ το ψαράκι λόγ της νηστείας, περιμένω όμως την Παρασκευή (25/3) που θα φάω ψαράκι γιατί μου είπαν ότι τότε επιτρέπεται. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα ψάρια δεν τα πολυτρώω αλλά δείχνει πολύυυυυυυυ νόστιμο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νόστιμος τρόπος μαγειρέματος του ψητού ψαριού!
    Θα δοκιμάσω με τζίντζερ, όπως το προτείνεις.

    Καλό βράδυ, Μάριον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολυ ωραια η προταση σου γιατι συνηθως το ψαρακι δεν εχει πολους τροπους μαγειρεματος. το τζιντζερ και το μοσχολεμονο κανει την διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. * manousina - Είναι καλό που σ αρέσει το ψάρι.
    Εγώ με το ζόρι..αλλά πρέπει τι να κάνω.
    Σε ευχαριστώ

    Φιλιά


    * Αστεράκι κι εγώ μία από τα ίδια..αλλά ετσι είναι πολύ νόστιμο το ψάρι.
    Καλό βράδυ
    Φιλιά


    * Κithen stories- Ζαμπία μου δοκίμασέ το..ιδίως το μοσχολέμονο δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση.
    Ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. * Ειρήνη όντως το ψάρι δεν έχει και πολλούς τρόπους μαγειρέματος.
    Το τζίντζερ και το μοσχολέμονο του δίνουν άλλη γεύση

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ψάρι είναι το καλύτερό μου φαγητό.
    Ο τρόπος σου ωραίος και νόστιμος.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. * Μαρία

    * Κική

    Σας ευχαριστώ

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe