Κοτόπουλο Gordon Bleu στο φούρνο / Chicken Cordon Bleu in oven

9:46:00 μ.μ.

Με σάλτσα μαγιονέζας & ρόκας



Φθινοπωρινή είναι λίγο αυτή η εβδομάδα, με όχι πολύ ζέστη την ημέρα και δροσούλα τα βράδια. Ωραία θα έλεγα, αρκεί να ήταν και τα υπόλοιπα γύρω μας ωραία.
Η κουζίνα και η μαγειρική καταφύγιο για να ξεφεύγει το μυαλό - όσο μπορεί κι αυτό - και όσο έχουμε να μαγειρεύουμε ιδέες υπάρχουν αρκετές και νόστιμες.

Aυτό το φαγητό είναι εύκολο και πολύ νόστιμο. Είναι σαν αυτά τα φιλέτα τα γεμιστά που πουλάνε στα σουπερ-μάρκετ & στα κρεοπωλεία. Μόνο που είναι σπιτικά και ξέρουμε τι έχουμε βάλει μέσα.
Η ιδιαιτερότητα του είναι στο πανάρισμα μια και γίνεται με ψωμί του τοστ & κράκερς. Τα κράκερς τους δίνουν μια ωραία γεύση σε σχέση με την φρυγανιά που συνήθως βάζουμε.



Ακόμα πιο ωραία είναι η σάλτσα που τα συνοδεύουμε. Η μαγιονέζα και η ρόκα δένουν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις με την πρώτη ότι υπάρχει η μαγιονέζα. Αν θέλετε βάζετε μαγιονέζα light. Ο χυμός από το λάιμ ή το λεμόνι απαραίτητο συστατικό. Εγώ δεν είχα λάιμ και έβαλα λεμόνι.

Ομολογώ πως αυτή η σάλτσα άρεσε σε όλους, όχι μόνο μέσα στη σαλάτα, αλλά και σαν ντιπ για να βουτάνε μέσα το κοτόπουλο. Έγινε ανάρπαστη.



Κοτόπουλο Gordon Blue & σάλτσα μαγιονέζας-ρόκας
(συνταγή του Α. Πετρετζίκη)

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου
Για την γέμιση:
4 φέτες ζαμπόν (8 αν βάλετε από 2 μέσα στο κοτόπουλο)
τυρί που λιώνει
Αλάτι - Πιπέρι

Για το πανάρισμα:
1 πακέτο crackers (25 τεμάχια)
4 φέτες ψωμί του τόστ
100 γρ βούτυρο
3 αυγά
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλεύρι

Για τη σάλτσα:
1 κούπα μαγιονέζα (κανονική ή light)
1 κούπα ρόκα
χυμό και ξύσμα από 1 λάϊμ (ή από λεμόνι)

Εκτέλεση

Βάζουμε στο multi το ψωμί του τοστ, τα κράκερς και το βούτυρο να αναμειχθούν.
Βάζουμε τα ψίχουλα σε ένα ταψάκι (τα απλώνουμε καλά) και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά 4-5 λεπτά) μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα από πάνω. Το βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.



Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τους κάνουμε ένα άνοιγμα (σαν θήκη) για να τα γεμίσουμε. Αλατο-πιπερώνουμε.



Βάζουμε πάνω στη φέτα του ζαμπόν λίγο τυρί, τυλίγουμε και βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε 2 φέτες ζαμπόν τυλιγμένες.
Κλείνουμε την θήκη απλά. Δεν χρειάζεται να βάλουμε οδοντογλυφίδα, δεν ανοίγει.

Πανάρουμε το κοτόπουλε με αλεύρι, μετά με το αυγό και τέλος με τα ψημένα ψίχουλα από το ψωμί & τα κράκερς.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 190-200 βαθμούς.



Σάλτσα μαγιονέζας & ρόκας



Χτυπάμε στο multi τη μαγιονέζα, τη ρόκα,το χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι (εγώ έβαλα λεμόνι)
Σερβίρουμε τα φιλέτα με σαλάτα πράσινη που έχουμε ρίξει τη σάλτσα μαγιονέζας.






Μικρά μυστικά :

- Αν σας ενοχλεί η μαγιονέζα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γιαούρτι. Δεν την έχω δοκιμάσει έτσι τη σάλτσα, αλλά είναι μια καλή λύση.
- Το ψήσιμο στο φούρνο είναι πιο υγιεινό από το τηγάνισμα. Η μόνη παρατήρηση (από τους άντρες της οικογένειας) που είχα ήταν ότι το κοτόπουλο ήταν στεγνό. Αυτό το καταφέρνει ο φούρνος, αλλά το κοτόπουλο είναι πολύ μαλακό.
- Μπορείτε να πανάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου και να τα βάλετε στην κατάψυξη για να τα ψήσετε μια άλλη μέρα. Εγώ είχα κρατήσει ένα φιλέτο στην κατάψυξη παναρισμένο και το έψησα μετά από λίγες μέρες.
- Τα κράκερς μπορεί να είναι και σκέτα ή να έχουν κάποια γεύση π.χ. τυριού, μπέϊκον κτλ. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο ωραίο.
- Μπορεί να το συνοδέψετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. Αλλα και με την σαλάτα μόνο είναι ένα αρκετά πλήρες γεύμα.


You Might Also Like

37 σχόλια

  1. Τι νόστιμο φαγάκι και τι ωραία που το παρουσίασες! Μου άνοιξες την όρεξη βραδιάτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο!!!
    Θα συμφωνήσω με τους άρρενες του σπιτιού, ένας λόγος που δεν θέλω τα φιλέτα του κοτόπουλου είναι ότι γίνονται στεγνά. Πιστεύω όμως ότι συνοδευμένα με αυτή τη σάλτσα θα είναι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστό! Μου φαινόταν δύσκολο αλλά η παρουσίαση σου το κάνει να φαίνεται παιχνίδι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Marion είναι υπέροχο αυτό το πιάτο,πολύ ωραία παρουσίαση!!!!!!!Η σάλτσα φανταστική αλλά και το κοτόπουλο πολύ λαχταριστό!Καλό βράδυ!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * princess - Σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά :)


    * Ξανθή είναι μαλακά όμως και με τη σάλτσα όντως είναι πολύ ωραία.
    Σε ευχαριστώ :))


    * mia maria - Μαρία μου δεν είναι τίποτα, καθόλου δύσκολο.
    Νασαι καλά, ευχαριστώ


    * ΕΛΕΝΗ - Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Καλό βράδυ και σε σένα.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Marion πολύ καλή πρόταση! Μου αρέσει που το κοτόπουλο γίνεται στο φούρνο! Νομίζω ότι δεν θα "στεγνώνουν", απλά το φιλέτο του κοτόπουλου έτσι είναι από την φύση του! Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αγαπημένο των παιδιών μου όταν ήταν μικρά! Ωραία και υγιεινή ιδέα ο φούρνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hola Marion...exquisita salsa y rica carne me encanta,abrazos hugs,hugs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραίο φαγάκι ξεφεύγει απο το απλό συνιθησμένο και στεγνό κοτόπουλο και το κυριότερο γλυτόνουμε το τηγάνισμα,να είσαι καλά καλή σου μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πεντανόστιμο και απόλυτα του γούστου μου το φαγητό σου σήμερα Μάριον! Τη σάλτσα θα την έφτιαχνα ακριβώς έτσι καθώς η μαγιονέζα είναι μια αμαρτία που λατρεύω!! Πιστεύω ότι θα βγαίνει τέλεια με την αψάδα της ρόκας!!

    Πολύ καλή πρόταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κράκερς ε??? Τέλεια ιδέα και δεν μου είχε περάσει από το μυαλό!

    Είναι αγαπημένο φαγητών και των 2 αγοριών μου και πάντα μα πάντα τους το κάνω στο φούρνο. Είναι απείρως πιο υγιεινό δεν το συζητώ!

    Ευχαριστούμε Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΟΝ !!! ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΦΤΙΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΘΗΚΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ 2 ΦΟΡΕς ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩΩΩ?? ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. * Αγγελική Ν. - Είναι πολύ νόστιμο ετσι Αγγελική. Δεν στεγνώνουν πολύ απλά οι άντρες θέλουν τις σάλτσες και τα λάδια τους.
    Νασαι καλά, σ ευχαριστώ

    Φιλιά


    * Vita - σε όλα τα παιδιά αρέσει.
    Σε ευχαριστώ :)
    Φιλιά

    * ΓΩΓΩ - Γεια σου Γωγούλα :)
    Είναι ωραία συνταγή, τώρα που την είδες μην το αμελήσεις. Να την φτιάξεις όπωσδήποτε.

    Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. * Rosita Vargas - Rosita es ideal para ensaladas con esta salsa.
    Muchas gracias

    Besos & hugs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * Ροδάνθη όντως ο φούρνος μας γλιτώνει από κόπο αλλά και από θερμίδες. Σε ευχαριστώ

    Φιλιά


    * Χρυσαυγή μου συμφωνώ μαζί σου. Η σάλτσα έτσι είναι πεντανόστιμη. Αλλωστε 1-2 κουταλιές σε μια σαλάτα δεν είναι και τρομερό.
    Νασαι καλά ευχαριστώ

    Φιλια πολλά :)


    * ΕasyLivingByIrine - Ειρήνη μου δοκίμασε τα κράκερς θα σας αρέσει.
    Ευχαριστώωωω

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάριον, έχω φτιάξει μια αρκετά παρόμοια συνταγή, οπότε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο φαγητό!
    Η σάλτσα σου μου αρέσει που περιέχει και ρόκα, πολύ ωραία πινελιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα θαυμάσω πρώτα την υπέροχη σάλτσα σου και μετά το λαχταριστό κοτοπουλάκι σου!
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι το κοτόπουλο προστατεύεται από την κρούστα και παραμένει ζουμερό, τουλάχιστον όσες φορές το έχω κάνει στον φούρνο με κρούστα, ποτέ δεν μου στεγνώνει.
    Γενικά είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα το φαγάκι σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μου αρέσουν 1ον που είναι χειροποίητα και 2ον που είναι ψητά! Και αρέσουν πολύ στην οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ αγαπημένο το συγκεκριμένο κοτόπουλο!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ ωραίο πιάτο και πολύ νόστιμο επίσης, σίγουρα θα το δοκιμάσω μια μέρα και η σάλτσα μου άρεσε πολύ και συνοδεύει κι άλλα φαγητά.
    Φιλιά Μάριον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φανταστικό το γεύμα!μου άνοιξε την όρεξη!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. από τα αγαπημένα μας φαγητά και μάλιστα χρησιμοποιώ κι εγώ αντί για φρυγανιά,παξιμάδια που έχω κάνει από περισσεύματα ψωμιού,αναμεμειγμένα με τριμμένο τυρί...
    τη πινελιά σου με τη σως τη καταγράφω για να τη προσθέσω την επόμενη φορά που θα κάνω τα δικά μου κοτοπουλάκια...
    κι έχω και φρέσκια ρόκα στη βεράντα μου...
    φιλιά πολλά...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. * Eρμιόνη μου το είδα και το δικό σου.πολύ ωραίο είναι.
    Η σάλτσα βγήκε πολύ καλή
    Σε ευχαριστώ :)

    Φιλιά


    * ΕΛΕΝΑ - Δεν στεγνώνει πολύ το κοτόπουλο. Αλλά ξέρεις τους άντρες τώρα.. θέλουν τα πιο ζουμερά :)
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ

    Φιλιά


    * kiki - Κική σε ευχαριστω πολύ
    Φιλιά

    * eleni - Ευχαριστώ νασαι καλά
    Φιλιά

    * Taste Advisor - Γεια σου Ποπάκι :))
    ΦΙλιά

    * mari - Να την δοκιμάσεις την σάλτσα πάει και με πολλές σαλάτες & λαχανικά
    Σε ευχαριστώ

    Φιλιά


    * Ιανθη - Σε ευχαριστω Ιανθη μου, νασαι καλά.
    Τα φιλιά μου

    * SpirToKoyto - Βιβη μου αμα έχεις και φρέσκια ροκα ακόμα καλύτερα. Δοκίμασέ την.
    Σε ευχαριστώ
    Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παναγία μου, τι λάθος ώρα μπήκα και τέλειο φαγάκι βρήκα!!!
    Μάριον, αυτό το κοτόπουλο το λατρεύουμε οικογενειακώς! Δεν το έχω φτιάξει ποτέ όμως το Σκ θα άω στην μαμά μου και θα τους κάνω έκπληξη!
    Φιλάκια και ευχαριστώ για την τέλεια συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Marion, πραγματικά εξαιρετική.
    Μου αρέσει το παναρισμένο κοτόπουλο που έγινε στον φούρνο και όχι στο τηγάνι! Όσο για την σάλτσα, όλοι τις όμοιες "βουτιές" θα κάναμε... με τους δικούς σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. * eva - Εύα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Είναι αγαπημένο φαί όλων μας. Ωραία έκπληξη θα τους κανεις, θα τους αρέσει.

    Φιλιά


    * Πηνελόπη νασαι καλά, ευχαριστώ

    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΕΛΕΙΟ.
    Marion, είχα αρχίσει να 'στερεύω' από ιδέες σχετικά με το κοτόπουλο.
    Και η σάλτσα πρέπει να είναι πεντανόστιμη.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μού θύμισες να τρώω gordon blue από τα κατεψυγμένα στα φοιτητικά μου χρόνια στην Ελλάδα. Τώρα, με τη βοήθειά σου θα το κάνω με τα χεράκια μου σπιτικό, και με χειροποίητη σάλτσα. Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. * Στέλλα είναι μια ωραία ιδέα για αλλαγή στο κοτόπουλο. Μπορείς να βάλεις και 2 ρολλάκια ζαμπόν με τυρί για πιο πλουσια γεύση.
    Τη σάλτσα τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

    Σε ευχαριστώ πολύ

    Φιλιά :)


    * Martha - Καλώς ηρθες, σε ευχαριστώ πολύ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καταπληκτικό το κοτόπουλό σου Μαράκι μου! Δεν αμφιβάλω ότι έγινε ανάρπαστο απ'όλη την οικογένεια! Εγώ πάντως θα το τιμούσα δεόντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Marion, σε ευχαριστώ για τα λόγια που μου έγραψες! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Υπεροχο γευμα προβλεπω να το λατρεψει ο γιος!

    Και η σως θα ταιριαζει τελεια θα το δοκιμασω συντομα!

    Τα θαλασσινά μου φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. γεια
    για την σάλτσα πέρασα να ευχαριστήσω κι εγώ.
    ωραία ιδέα!!
    καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. * Summertime Blues - Σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά.
    Καλή εβδομάδα και σε σένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή...ειδικά η σάλτσα. Απλά θα ήθελα να κάνω μια φιλική παρατήρηση επειδή σε αναζήτηση στο google δύσκολα βγαίνει η συνταγή στα αποτελέσματα...ο σωστός όρος είναι Cordon Bleu. Το Gordon Blue που δυστυχώς χρησιμοποιούν πολλοί είναι απλά λάθος προφορά γαλλικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο όντως η συνταγή για την σάλτσα είναι πολύ ωραία έκπληξη.

      Σε ευχαριστώ για την φιλική παρατήρηση. Είναι σωστό αυτό που λες.
      Χάριν ευκολίας το γράφουμε λάθος. Το διόρθωσα ήδη.

      Σε ευχαριστώ πολύ και που πέρασες και για την επισήμανση

      Διαγραφή

Subscribe