Brownies με μπισκότα & σοκολάτα / Brownies with biscuits and chocolate

12:33:00 π.μ.



Πέρασε και ο Νοέμβριος, γρήγορα θα έλεγα και έφτασαν τα Χριστούγεννα.
Η απόσταση από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο κάθε χρονιά μου φαίνεται μεγάλη.

Απλετος χρόνος μέχρι τον βαρύ χειμώνα και τις γιορτές. Κι όμως αυτή η απόσταση ως δια μαγείας εκμηδενίζεται και είναι σαν από τον Σεπτέμβριο να έρχεται κατευθείαν ο Δεκέμβριος.

 Οι ενδιάμεσοι μήνες δεν υπάρχουν.




Κι όπως βέβαια κάθε χρόνο προγραμματίζω να βρω, να σκεφτώ, να φτιάξω γιορτινές συνταγές.
Εδώ γελάμε.. γιατί κάθε φορά δεν τα προλαβαίνω και δεν τα καταφέρνω.
Εγώ πάντως σας το λέω – και δεν φέρω καμία ευθύνη – θα βάζω συνταγές & αναρτήσεις για Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά μέχρι τις απόκριες.
Μη σας πω και μέχρι το Πάσχα.. Ε μα δεν γίνεται… θα λέω ότι πηγαίνω με το παλιό ημερολόγιο.. πιο παλιό δεν έχει.. Σας προειδοποίησα πάντως γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.


Κι επειδή απρόοπτα γεγονότα θα με καθυστερήσουν στις γιορτινές αναρτήσεις μου θα βάλω μια πολύ απλή και γλυκιά συνταγή να κλείσει ο μήνας γλυκά, να φύγει και ο χρόνος γρήγορα και να μην ξαναγυρίσει το 2012.




Το γλυκάκι αυτό είναι πανεύκολο, γρήγορο και γενικώς απλό.

Το ονόμαζε μπράουνις με μπισκότα. Το κλικ που μου έκανε ήταν ότι δεν ήθελε ψήσιμο. Μόνο ψυγείο. Τα υλικά απλά, το αποτέλεσμα νοστιμότατο.




Brownies με μπισκότα & σοκολάτα
(από το βιβλίο ''Σοκολάτα, το Χρυσό Βιβλίο'' Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί) 

Υλικά 

250 γρ. βούτυρο
4 κουταλιές κακάο
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας golden syrup (ή corn syrup)
250 γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως (θρυμματισμένα)
1 βανιλίνη

Για το γλάσο 
125 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση 


Για τη βάση: Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 εκ. ή στρώνουμε λαδόκολλα για πιο ευκολία (εγώ έβαλα λαδόκολλα). Περνάμε τα μπισκότα από το multi.



Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει (όχι να βράσει) και ρίχνουμε το κακάο, τη ζάχαρη και το corn syrup.  Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μπισκότα.

Ανακατεύουμε να απορροφηθεί το βούτυρο από τα μπισκότα.



Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά να πάει παντού ομοιόμορφα.


Για το γλάσο: Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν –μαρί.




Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα, στρώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει η σοκολάτα.




Μικρά μυστικά:

- Η συνταγή έλεγε corn syrup, αλλά εγώ είχα golden syrup. Είναι το ίδιο όποιο και από τα δύο αν  έχετε. Το golden syrup είναι σιρόπι ζάχαρης, σαν καραμέλα.   Το corn syrup είναι σιρόπι από το άμυλο του αραβοσίτου. Επίσης, αν δεν έχετε κανένα από τα δύο, μπορείτε να βάλετε μέλι.

-  Μπισκότα έβαλα τύπου digestives. Τα μπισκότα δεν χρειάζεται να τα τρίψετε πάρα πολύ να γίνουν  πούδρα. Να είναι θρυμματισμένα καλά, αλλά αν υπάρχουν και λίγα κομμάτια πιο μεγάλα δεν πειράζει.

-  Εγώ πρόσθεσα και μια βανιλίνη (που δεν είχε η συνταγή)


-  Άλλη προσθήκη που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε ένα κουταλάκι του γλυκού λικέρ για  άρωμα.


You Might Also Like

47 σχόλια

  1. Υπέροχα Μάριον... τα λάτρεψα και θα τα φτιάξω για το Σαββατοκύριακο. Μια διευκρίνηση... κόβονται εύκολα γιατί το γλάσο σοκολάτας θα γίνεται σκληρό... δεν σπάζει;;;;
    Φιλιά και γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εύκολο και πολύ ωραίο Κική. Δοκίμασέ το.

      Τώρα για το γλάσσο θέλει κόλπο. Να το αφήσεις λίγο έξω μόλις το βγάλεις από το ψυγείο (όχι πολύ) και με ένα μαχαίρι μεγάλο να το κόψεις από την μια μεριά μέχρι την άλλη με μια κίνηση.
      Το πρώτο κομμάτι εμένα μου ψιλοχάλασε (εμένα όμως δεν με χάλασε..χιχι), αλλά όσο το άφηνα έξω τα επόμενα κόπηκαν εύκολα.

      Περιμένω εντυπώσεις αν το κάνεις.

      Σε ευχαριστώ πολύ.
      Καλό βράδυ.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα! θα φάω κι εγώ!!
    Σου εύχομαι να φύγουν γρήγορα όσα σου αλλάζουν το πρόγραμμα και ο νέος χρόνος να μη φέρει ξανά κανένα κακό σε όλους μας!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eλα Ξανθή μου πάρε όσο θες :)

      Σ ευχαριστώ πολύ, μακάρι για όλο τον κόσμο ότι καλύτερο.

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Αχ, τι μου κάνεις τέτοιες ώρες!!!! Με κολάζεις και δεν κάνει! Είναι τόσο μα τόσο λαχταριστά!!! Θέλω να τα φάω όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κολασμένα τα brownies..χιχι..

      Σε ευχαριστώ νασαι καλά

      Διαγραφή
  4. Αχ αυτό το βιβλίο μας έχει καταστρέψει με τις συνταγές του!
    Πολύ ωραία ιδέα μας έδωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε αυτό το βιβλίο είναι όπως το λες, σκέτη καταστροφή.
      Εχει και 300 συνταγές..εχουμε ακόμα μέλλον..χιχι

      Σ ευχαριστώ πολύ :))

      Διαγραφή
  5. Μάριον πάρα πολύ, λατρεύουμε τη σοκολάτα και σίγουρα η κόρη μου θα το τσακίσει!Θα το δοκιμάσω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη είναι ωραίο γλυκάκι και σίγουρα αρέσει στα παιδιά.
      Δοκίμασέ το και πες μου.

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  6. Πεντανόστιμα!!!! Θα κάτσω να τα φτιάξω τις επόμενες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Βάσω :)
      Οταν τα φτιάξεις περιμένω εντυπώσεις.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Μαρία καλημέρα!Μου λες σε παρακαλώ που βρίσκεις golden syrup,γιατί θέλω να την κάνω στις γιορτές την συνταγή σου;..Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολγα εγώ το βρίσκω στο ΑΒ το golden syrup.
      Μπορεί και σε άλλα μεγάλα σουπερ μαρκετ να έχει.

      Κάπου θα βρεις σίγουρα

      Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Μμμμ!!!
    Φαίνεται νοστιμότατο, μόλις βρω ευκαιρία θα την δοκιμάσω την συνταγή σου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πρώτα πρώτα, σούπερ φωτό, πραγματικά τεράστια αλλαγή!
    θα φτιαχτούν οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Πόπη μου βλέπω διαφορά στις φωτό :)

      Δοκίμασέ τα και πες μου εντυπώσεις.

      Τα φιλιά μου :))

      Διαγραφή
  10. Από τις συνταγές που έχω σταμπάρει εδώ και καιρό από το Χρυσό Βιβλίο, αφού είναι και δοκιμασμένη, δεν θα μου ξεφύγει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενα κι εγώ από πέρυσι το τριγυρίζω..αντε σειρά σου τώρα :)

      Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  11. Αμάν, Μάριον, φοβερό γλυκό, και εύκολο και οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές. Θα το κάνω! Όσο για το τρέξιμο του χρόνου, έχω κι εγώ την ίδια αίσθηση, με το που σκάει ο Νοέμβρης δεν προλαβαίνω να τρέχω πίσω απ' τον καιρό, έχω σχέδια για τις γιορτές κι όλο δεν προλαβαίνω! Φιλάκια πολλά και γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
      Δοκίμασέ το :)

      Οπότε δεν είμαι η μονη που έχει αυτή την αίσθηση.. ότι προλάβουμε Μάρθα μου, τι να κάνουμε..

      Νασαι καλά
      Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  12. Καλή μου Μάριον με κατέστρεψες!! Κοιτώ τις φωτογραφίες σου δεν ξέρω κι εγώ πόση ώρα τώρα!!
    Απίθανα φαίνονται αυτά τα πανεύκολα brownies και σούπερ σοκολατένια! Θα σου έλεγα να μου στείλεις ότι έχει περισσέψει, αλλά είσαι τυχερή που δεν τρώω γλυκάκια στην παρούσα φάση!
    Τα σημειώνω για δοκιμή και θα επανέλθω με εντυπώσεις!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ερμιόνη μου κι εσύ τι τραβάς... φάτε μάτια ψάρια..
      Σούπερ εύκολα και σούπερ σοκολατένεια :)

      Κράτα την ορεξή σου για μετά και απόλαυσέ το...

      Φιλιά στα κορίτσια :) (μικρά & μεγάλα)

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα!
    Πολύ ωραίο το γλυκάκι, ευκολο και γρήγορο σχετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολα φτιάχνετε και γρήγορα τρώγεται :)

      Σ ευχαριστώ πολυ :)

      Διαγραφή
  14. Εξαιρετικότατο!
    Οι φωτογραφίες άπαιχτες! Έπιασε τόπο η αγορά.

    Όσο για το 2012, μαζί σου.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές είναι οι φωτογραφίες ε? χιχι.. θα κάνω απόσβεση.

      Να το διώξουμε γρήγορα το 2012..

      Σ ευχαριστώ πολύ πολύ Ζαμπία μου

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  15. Πολύ λαχταριστό και εύκολο το γλυκό σου Μάριον!
    Να πάει και να μη ξαναγυρίσει το 2012 και ότι έφερε μαζί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Μαρία μου :)

      Συμφωνώ απόλυτα.. να φύγει, να φύγει...

      Φιλια Πολλά

      Διαγραφή
  16. Πωπωπωπωωπωππωπω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Πόσο τέλεεο γλυκάκι;;;;;
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ γλυκιά μου Μάριον, να φύγει το 12 και να μη ξαναγυρίσει επαυξάνω!
    Πραγματικά φοβερό φαίνεται το γλυκάκι με το μπισκότο και εύκολο! οτι πρέπει για τα Χριστουγεννιάτικα δωράκια μας!
    Καλό ΣΚ φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα το σπρώξουμε όλοι μαζί μπας καιφύγει γρήγορα Ερη μου..

    Σ ευχαριστώ πολύ νασαι καλά. Οντως για χριστουγεννιάτικα δωράκια είναιότι πρέπει..δεν το είχα σκεφτεί :)

    Καλό σ/κ και σε σένα Ερη μου
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα, Μάριον!
    Η συνταγή σου είναι εύκολη και νοστιμότατη. Την κράτησα ήδη στο ΦΒ.
    Σε ευχαριστώ πολύ. Παίρνω κι ένα κομματάκι φεύγοντας!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ Ελεν, νασαι καλά :)
      Δοκίμασέ την :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  20. Μας "πήρε όλους από κάτω" το 2012, καλή μου Marion...
    Αλλά με τούτα και με κείνα (σαν το γλυκό αυτό σοκολατένιο brownie που έφτιαξες) θα το "σπρώξουμε" να πάει στο καλό!
    Ε, και που ξέρεις ίσως καταφέρουμε να "γλυκάνουμε" λιγάκι και το 2013 :-)))
    Καλή συνέχεια σε όλα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο ''σπρώξιμο'' ακόμα Πηνελόπη μου κι έφυγε..λίγο θέλει.
      Να γλυκάνουμε το 2013 μπας και γλυκαθούμε κι εμείς :)

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  21. Θα πάρω από αυτά τα υπέροχα brownies και σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι! Τέλεια και γρήγορη ιδέα και δείχνουν σοκολατένια αμαρτωλά! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γρήγροα & εύκολα είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους Κατερίνα μου.
      Και η σοκολάτα τα κάνει ακόμα καλύτερα.

      Σ ευχαριστώ :)

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  22. Πω πω Μάριον! Τέλειο! Και χωρίς ψήσιμο! Πολύ ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Βαγγελιώ μου, νασαι καλά.

      Και βέβαια δεν με πειράζει να σου πω για τη μηχανή :)
      Λοιπόν είναι της Nikon η COOLPIX L810.
      Εχω δει μεγάλη διαφορά στις φωτο. Και είναι και σχετικά ευκολη στη χρήση, αν κι έχει αρκετα ακόμα να ανακαλύψω.

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  23. Μάριον θα σε πείραζε να μου πεις τον τύπο της μηχανής σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα
    Μιλάμε ειναι φοβερο το μπραουνις θελω να φαω την οθονη , θα το δοκιμασω σιγουρα,
    το Corn syrup ειναι η γλυκόζη.
    Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαργαρίτα το corn syrup είναι η γλυκόζη??? :)
      Γι αυτό εχει ένα καλαμπόκι απ έξω..χιχι

      Σε ευχαριστώ πολύ , αν το δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις

      Φιλιά

      Διαγραφή