Παραδοσιακό σαγανάκι με παρμεζάνα / Parmigiano Reggiano Saganaki
10:02:00 π.μ.Eνα απλό συνοδευτικό μεζεδάκι για να απολαύσουμε το ουζάκι μας ή το τσίπουρο σε ένα παραλιακό ταβερνάκι. Kαι γιατί όχι στη βεράντα μας.
Διάλεξα αυτή τη συνταγή για να πάρω μέρος στο διαγωνισμό Parmigiano Reggiano Chef
To θέμα ήταν η επαναδημιουργία ενός παραδοσιακού πιάτου της γαστρονομικής μας κουλτούρας.
Άφησα τα πολύπλοκα και έπιασα τα απλά, αλλά εξίσου νόστιμα.
Σαγανάκι λοιπόν με Parmigiano Reggiano.
Σαγανάκι με Parmigiano Reggiano / Parmigiano Reggiano Saganaki
Yλικά
200 γρ. παρμεζάνα
1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
1 κουτ. σούπας γάλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο
Φρέσκια ρίγανη
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε την παρμεζάνα σε κομμάτια πάχους 1-1,5 εκ. (ότι σχήμα
θέλουμε, τετράγωνα, τρίγωνα κλπ).
Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι και σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς
το αυγό με το γάλα.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια τυριού, τα βουτάμε μέσα στο αυγό και
μετά πάλι στο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα
παναρισμένα κομμάτια τυριού από τις δύο πλευρές. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και
τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και λίγο λεμόνι.
Το συνοδεύουμε απαραίτητα με παγωμένο ούζο ή τσίπουρο.
Parmigiano Reggiano Saganaki
Ingredients
200 gr. Parmigiano Reggiano
1 egg
(lightly beaten)
1 tsp. milk
Flour (all
purpose)
olive oil
fresh
oregano
lemon juice
Preparation
Cut the
Parmesan cheese into pieces 1-1.5 cm thick (squares, triangles, etc.).
Put flour
on a plate and in a bowl lightly beat the egg with the milk.
Flour the
pieces of parmigiano reggiano, then dip it in the egg and then back in flour
again.
Heat olive
oil over medium heat and fry the floured pieces of parmigiano reggiano on both
sides. Once browned take them out and put them on absorbent kitchen paper /to
drain excess oil.
Serve with
fresh oregano and lemon juice .
Enjoy it with cold ouzo or tsipouro (raki).
31 σχόλια
Πολύ ωραία συνταγή διάλεξες Μάριον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα απλά βρήσκεται το μεγαλείο.
Μου αρκεί που το βλέπω και θελω να το φάω!
Ωραίο food styling, εντελώς καλοκαιρινό.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι από καρδιάς!
Φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!
Λόγω εποχής μου ήρθε αμέσως το σαγανάκι στο νου Χρυσαυγή
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές :)
Φιλιά
Πολύ ωραία και έξυπνη ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο είναι!!
Μπράβο σου!!! Καλή επιτυχία!!
Ευχαριστώ πολύ πολύ Πέπη :)
ΔιαγραφήΦιλιά :)
τελειο το σαγανακι!! δεν ξερω γτ αλλα το εχω συνδυασει με καλοκαιρι ψαροταβερνες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς έτσι..ταβερνάκια παραλιακά σκέφτομαι κι εγώ
ΔιαγραφήΝασαι καλά :)
Θα μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα αυτό το ορεκτικό! Τη λατρεύω την παρμεζάνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία στο διαγωνισμό Μάριον!
Πρώτο μεζεδάκι Χρύσα μου
ΔιαγραφήΤραβάει και πολύ οινόπνευμα μαζί...:)
Σ ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά
Φιλιά πολλά
Μπράβο Μάριον, συμφωνώ απολύτως με την συνταγή!! Το δοκίμασα κι εγώ το σαγανάκι με την παρμεζάνα, αλλά αποφάσισα να υποβάλλω άλλο πιάτο για τον διαγωνισμό και χαίρομαι γι'αυτό γιατί τελικά την έστειλες εσύ! Καλή επιτυχία εύχομαι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Ειδα ότι δεν την είχε βάλει κανείς Μαρία μου και μου φάνηκε καλή ιδέα.
ΔιαγραφήΩραία και τα δικά σου :)
Αντε .. καλή μας επιτυχία :)
Σε ευχαριστώ πολύ
Τα φιλιά μου :)
Μπορώ να πω ότι μου άνοιξε η όρεξη.... Όσο για το σαγανάκι είναι από τα αγαπημένα μου ορεκτικά!!!!! Μπράβο σου!!!!! Καλή εβδομάδα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη καλώς ήρθες στο blog μου :)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Καλή εβδομάδα και σε σένα.
Όμορφο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιδέα σου να δοκιμάσουμε την παρμεζάνα σε σαχανάκι μ΄ αρέσει πολύ!
Εύχομαι επιτυχία!
Ζ.
Σ ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου :)
ΔιαγραφήΤα φιλιά μου :)
Η παρμεζάνα έχει υπέροχη γεύση και είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τυριά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σαν σαγανάκι θα είναι φανταστική!
Πάρα πολύ ωραία ιδέα Μάριον!
Εύχομαι καλή επιτυχία στο διαγωνισμό.
Τα φιλιά μου!
Σε σαγανάκι δεν την είχα δοκιμάσει Ερμιόνη μου
ΔιαγραφήΦοβόμουν μήπως δεν πετύχει, αλλά τελικά έγινε πολύ ωραία και νόστιμη. Ιδίως ζεστή είναι πολύ ωραία.
Σ ευχαριστώ πολύ πολύ :)
Φιλιά πολλά
Σαγανάκι δεν την είχα δοκιμάσει Ερμιόνη μου.
ΔιαγραφήΦοβόμουν πως δεν θα γίνει, αλλά τελικά ήταν έγινε πολύ καλή και νόστιμη.
Ιδίως ζεστή είναι πολύ ωραία.
Σ ευχαριστώ πολύ πολύ :)
Φιλιά πολλά
Κλασική αξία το σαγανάκι, και ακόμα καλλίτερα με Reggiano.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι καλή επιτυχία.
Σ ευχαριστώ πολύ πολύ, νασαι καλά :)
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Καλή επιτυχία Μάριόν μου και πέτα μου εμένα ένα παγωμένο ένα ουζάκι με το μεζεδάκι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Μαρθούλα :)
ΔιαγραφήΕλα για ουζάκι :)
Φιλιά πολλά
Μπράβο, συνήθως κάνουμε σαγανάκι άλλα τυριά, π.χ. το κεφαλοτύρι αλλά γιατί όχι με παρμεζάνα? Τα απλά είναι μερικές φορές και τα καλύτερα ή ίσως αυτά που αποζητάμε όταν πραγματικά πεινάμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία στον διαγωνισμό, για την ώρα εμένα πάντως με ξεσήκωσες για ούζο, μεζεδάκια και χαλάρωση στη βεράντα! :)
Εφη δεν ήξερα κι εγώ αν γίνεται, όπως λες κάνουμε άλλα τυριά σαγανάκι.
ΔιαγραφήΑλλά έγινε πολύ καλό..και τελικά γίνεται σαγανακι και η παρμεζάνα :)
Σ ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Υπέροχο το σαγανάκι σου, Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε βάζεις σε πειρασμό να το δοκιμάσω κι εγώ με παρμεζάνα!!
Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!
Δοκίμασέ το Στέλλα μου.
ΔιαγραφήΕίναι πολυ ωραίο
Σ ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά
Φιλιά
Καλημέρα Μάριον, πολυ ορεκτικό το σαγανάκι σου, τέλειο χρώμα!!! Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, φιλάκια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ Χαρά :)
ΔιαγραφήΦιλιά
Τέλειο σαγανάκι Μαράκι μου! Καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίση Κατερίνα μου :)
ΔιαγραφήΦΙλιά πολλά
Lastima que no se haya inventado la degustacióm virtual.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία Μάριον!! Το σαγανάκι σου είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή