Παπαρδέλες με pesto από πιπεριές Φλωρίνης / Papardelles with red peppers pesto !

10:49:00 μ.μ.




Νομίζω πως το πιο αγαπημένο υλικό στο σπίτι μας είναι τα ζυμαρικά. Δεν το νομίζω, είμαι σίγουρη. Αν μπορούσαν τα παιδιά μου να τρώνε κάθε μέρα μακαρόνια, θα τα έτρωγαν. Εντάξει κι εμένα μου αρέσουν, αλλά κάποια στιγμή τα βαριέμαι άμα τα τρώω συνέχεια.
Τρώνε τα πάντα: από ζυμαρικά ολικής αλέσεως, μέχρι χωρίς γλουτένη, όλα τα σχήματα, σκέτα, με τυρί, παγωμένα από το ψυγείο. Διακρίσεις δεν κάνουν. Μακαρόνια να είναι και ότι να’ ναι. Θα μας βόλευε πάρα πολύ να είχαμε ένα δικό μας εργοστάσιο ζυμαρικών (άντε και με μια μικρή οικοτεχνία βολευόμαστε).

Για να διανθίσουμε λοιπόν τα πιάτα με τα ζυμαρικά  δοκιμάζω πολλές σάλτσες. Αν και ήμουν λίγο διστακτική με αυτή τη pesto, τελικά τους άρεσε.

Αυτή τη φορά δοκίμασα παπαρδέλες  με Pesto από πιπεριές Φλωρίνης. Εύκολη και πολύ νόστιμη, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα αφού γίνεται σε πολύ λίγα λεπτά. Αν έχετε και έτοιμες ψητές πιπεριές , δικές σας ή από βαζάκι, γίνεται στο λεπτό. Μέχρι να βράσετε τα μακαρόνια είναι ήδη έτοιμη.


Επίσης, δεν μπόρεσα να στήσω ένα καλύτερο πιάτο και γενικό το food styling είναι φτωχό. Κάτω από πίεση των πεινασμένων είμαι κι ευχαριστημένη που πρόλαβα να βγάλω κι αυτές τις φωτογραφίες... Πρέπει να το δουλέψω αυτό το θέμα...

Πάμε στην συνταγή :



Παπαρδέλες με pesto από πιπεριές Φλωρίνης
(συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό Cook Book, τεύχος Ιουνίου 2011)

Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)

Για το pesto:
7-8 μέτριες  πιπεριές Φλωρίνης
100 γρ. αμύγδαλα (ασπρισμένα)
1 λεμόνι (μέτριο, τον χυμό και το ξύσμα του)
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο (ή ανάλογα πόσο έντονο θέλετε τη γεύση του στο pesto)
3 κουτ. σούπας ξίδι (έβαλα μηλόξιδο)
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι - πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στο grill.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί να ψηθούν γυρίζοντάς από τις δυο πλευρές να ψηθούν. Για ευκολία μπορείτε να βάλετε πιπεριές έτοιμες από βάζο.
Για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα τις βάζουμε σε σακουλάκι να ‘’ιδρώσουν’’

Βγάζουμε τις φλούδες και τα σπόρια. Το ζουμάκι που βγάζουν το κρατάμε και  τις βάζουμε στο multi μαζί με το σκόρδο και το πολτοποιούμε.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα αμύγδαλα, το λεμόνι με το ξύσμα του και το τυρί να γίνει ένα μείγμα. Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε αλατοπίπερο.

Bράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες.
Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις  ανακατεύουμε στην κατσαρόλα καλά με το pesto.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι, λίγο μαϊντανό.







You Might Also Like

17 σχόλια

  1. Ωραίο πιάτο! Και το σκεύος και το περιεχόμενο εννοώ!!!!
    Τύφλα να έχει το food styling όταν πρόκειται για μακαρόνια και ειδικά τόσο ιδιαίτερα φτιαγμένα!
    Κι εγώ συντάσσομαι με τα παιδιά σου κι ας μην είμαι παιδί!
    Το πέστο τέλειο Μάριον γλυκιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό να μου πεις... κοιτάς τα μακαρόνια, κι όχι το food styling...χιχι.

      Ολα τα παδιά, μικρά και μεγάλα, τα ίδια είναι ε?
      Σε ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Πω πω μια μακαρονάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φανταστικό το πέστο από πιπεριές Φλωρίνης!! Είναι οι αγαπημένες μου!!

    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε Πέπη :)

      Ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  3. Ααααα, μπορείς να με υιοθετήσεις κι εμένα, θα κάνω πολύ καλή παρέα με τα παιδιά σου στο τραπέζι!!! Αρκεί να τρώμε κάθε μέρα μακαρονάδες! Και ειδικά σαν κι αυτή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα, πολύ ευχαρίστως Χρύσα...δεν είσαι και δύσκολη στο φαγητό..χιχι.

      Φιλιά

      Διαγραφή
    2. Ελα, πολύ ευχαρίστως Χρύσα...δεν είσαι και δύσκολη στο φαγητό :)

      Φιλιά

      Διαγραφή
  4. Ακριβώς τα ίδια στο σπίτι μας με τα μακαρόνια!! Λάτρεψα νομίζω αυτό το πέστο γιατί μου αρέσει πολύ η πιπεριά και με τα μακαρόνια θα είναι τέλεια!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι αυτό πράγμα βρε Μαρία μου...κι εσένα ο γιός σου ε?

      Είναι πολύ ωραίο και καλοκαιρινό pesto θα έλεγα.

      Ευχαριστώ

      Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν Μάριον, οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές!
    Και το φαγητό φαίνεται προκλητικά νόστιμο, αλλά και το όλο στήσιμο αναδεικνύει το πιάτο με τη λιτότητά του!
    Και σε ποιο παιδάκι πάντως δεν αρέσουν τα μακαρόνια!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο βιαστικές φωτό, αλλά είπαμε..ανωτέρα βία Ερμιόνη μου ..χιχι

      Νασαι καλά, ευχαριστώ :)

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  6. Σε όλα τα παιδάκια σαν εμάς αρέσουν τα ζυμαρικά! Τα επιμελήθηκες τέλεια πάντως έχω να πω!! Μου αρέσουν και οι πιπεριές πολύ οπότε σου βάζω άριστα!! Φιλιά πολλά^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ Λίλια για το άριστα :)

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  7. Μια από τα ίδια και με τον δικό μου κανακάρη!
    Αν ήταν να ζει μόνον με μακαρόνια (σκέτα....), σοκολάτα και κανένα μπιφτέκι, που και που, .θα ήταν άκρως ευτυχής.

    Σ' εμένα ωστόσο άρεσε όλως ιδιαιτέρως τούτο το pesto με τις πιπεριές και θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα, Marion.

    Καλό μεσημέρι εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ναι...κι εμείς έχουμε το μπιφτέκι... ασε Πηνελόπη μου...
      Τουλάχιστον είναι εύκολα στο φαί κατά κάποιον τρόπο...

      Δοκίμασέ την, σίγουρα θα σου αρέσει
      Σε ευχαριστώ πολύ

      καλό μεσημέρι και σε σένα :)

      Διαγραφή
  8. Έχω κι εγώ ένα μεγάλο παιδί που όταν ρωτάω τι να φάμε πάντα μακαρόνια λέει.
    Πολύ καλή ιδέα τώρα που οι πιπεριές θα είναι και στην εποχή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάριον, η αλήθεια είναι ότι τα ζυμαρικά έχουν πολλούς θαυμαστές! Η κόρη μου θα μπορούσε να τρώει κάθε μέρα μακαρόνια! Η σάλτσα σου μου αρέσει πολύ! Πολύ ωραία ιδέα για πέστο που θα δοκιμαστεί σύντομα!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe