Κεφτεδάκια με γλυκάνισο & μοτσαρέλα / Meatballs with anise & mozzarella
9:34:00 π.μ.Ta κεφτεδάκια είναι τ αγαπημένα μας. Αλλά και σε ποιον δεν αρέσουν. Σου λύνουν τα χέρια και μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς.
Μόλις είδα αυτά σε μία αγαπημένη εκπομπή μαγειρικής (που δεν την προλαβαίνω εκείνη την ώρα που παίζει βεβαίως, βεβαίως...) σκέφτηκα να τα φτιάξω. Με μικρές τροποποιήσεις από εμένα άρεσε, αν και τους φάνηκε λίιιιγο καυτερό με το μπούκοβο.
Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο φαγητό.
Κεφτεδάκια με γλυκάνισο & μοτσαρέλα / Meatballs with anise & mozzarella
(προσαρμοσμένη συνταγή από εδώ)
Υλικά
2 φέτες
ψωμί (φρυγανισμένο)
500
γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1
κ.γ. σπόρους γλυκάνισου (ή μάραθου)
3/4
κουτ. γλ. μπούκοβο
1-2
σκελιδες σκόρδο
Μοτσαρέλα
(σε μπαλάκια, περίπου 18)
Αλάτι
& πιπέρι
Αλεύρι
Για
την σάλτσα
3-4
ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες και χωρίς τα σπόρια (ή 300 γρ. κονσέρβα κονκασέ
ντομάτας)
1 κουτ.
γλ. ζάχαρη
2
σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουτ.
γλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
λίγο νερό (μισή κούπα περίπου)
Μπούκοβο
(λίγο, προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αν
έχετε μπαγιάτικο ψωμί το φρυγανίζετε λίγο στο γκριλ (ή στη τοστιέρα/φρυγανιέρα).
Αφήνετε
λίγο να κρυώσει και το βάζετε (με την κόρα) στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τους
σπόρους γλυκάνισο, το μπούκοβο, 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε καλά
να γίνουν ένα μείγμα.
Το
προσθέτουμε στον κιμά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο (1-2 κουτ.), ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε
τα κεφτεδάκια και βάζουμε στο κέντρο τους από ένα μπαλάκι μοτσαρέλας. Τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
Τα
τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθούν, γυρίζοντάς τα. Τα
βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε
το τηγάνι και προσθέτουμε 2-3 κουτ. σουπας ελαιόλαδο, βάζουμε το σκόρδο κομμένο
σε ροδέλες και μαγειρεύουμε για λίγο (να μην καεί το σκόρδο).
Προσθέτουμε
τις ντομάτες, που τις έχουμε ξεφλουδίσει και βγάλει τα σπόρια κομμένες σε
κύβους, τη ζάχαρη και το ξύδι, λίγο νερό. Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι.
Μόλις
πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει
ελαφρώς.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Μικρά
μυστικά:
-
Αν
δεν είναι κόκκινες οι ντομάτες, βάλτε κονσέρβα κονκασέ
-
Το
σκόρδο και μπούκοβο είναι ανάλογα με τα γούστα σας. Με τις δικές μου δοσολογίες
ήταν λίγο πικάντικα. Όχι πολύ.
-
Μπορεί
κάποια κεφτεδάκια στο τηγάνισμα να ΄΄ανοίξουν΄΄ λίγο. Μην σας απασχολεί καθόλου.
-
Αν
είναι μικρά τα μπαλάκια μποτσαρελας τα βάζετε ολόκληρα, διαφορετικά κανονίζετε
και τα κόβετε μικρά κομμάτια.
-
Εγώ
έβαλα και μια τσιμπιά μπούκοβο στη σάλτσα να δέσει με τα κεφτεδάκια. Αν θέλετε
το παραλείπετε.
-
Το
ψωμί το φρυγανίζουμε για να μπορεί να τριφτεί καλύτερα στο μπλέντερ. Την κόρα μπορείτε να την βγάλετε. Εγω την έβαλα για
νοστιμιά.
25 σχόλια
Τι ωραία που είναι! Φαίνονται τόσο λαχταριστά! Και πολύ αρωματικό και με τα μυρωδικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
Πολύ αρωματικά Μαρία ;)
ΔιαγραφήΕυχαριστώ :)
Υπέροχα κεφτεδάκια, όλο άρωμα και με έκπληξη στο κέντρο! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ έκπληξη είναι το καλύτερο Αγγελική ;)
ΔιαγραφήΝα' σαι καλά, ευχαριστώ
Φιλιά :)
πωπω πωωω μερακλιδικα και η μοτσαρελα εκπληξη!!! φοβερα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι ακριβώς Αναστασία μου ;)
ΔιαγραφήΕυχαριστώωωω :)
Ωραία και διαφορετική συνταγή, μου αρέσει που έχει μοτσαρέλα στο κέντρο τους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες φωτογραφίες!!
Σ ευχαριστώ Μάχη μου :)
ΔιαγραφήΜιλάμε για μοναδική νοστιμιά Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι για εμάς που λατρεύουμε κάθε είδους κεφτέ, νομίζω πως είναι ωραία ιδέα (αλλά χωρίς το μπούκοβο).
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
Το μπούκοβο το αυξο-μειώνεις ανάλογα με τις αντοχές Πηνελόπη μου ;)
ΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμα πάντως.
Σ ευχαριστώ πολύ
Καλή εβδομάδα και σε σένα
Μιαμ μιαμ! Φαίνονται τέλεια Μάριον! Και μόνο αυτή η μοτσαρέλλα που λιώνει στο κέντρο, μου φτάνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι όταν ζεστά Χρύσα η μοτσαρέλα ''χύνεται'' στο στόμα..χιχι
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ :)
Πεντανόστιμο το φαγητό σου Μαρία, η μοτσαρέλα μου αρέσει πάρα πολύ και την χρησιμοποιώ συχνά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Κι εγώ τώρα τελευταία την χρησιμοποιώ όπου μπορώ Μαρία ;)
ΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραία..
Φιλιά :)
Καλα η πιρουνια με το κομμεμο κεφτεδακι που φαινεται μεσα η μπτσαρελα με διελυσε!! Απιστευτα αυτα τα κεφτεδακια τα παραγεμισμενα με τυρι. Και το μπουκοβο εγω θα το διπλασιαζα!!! Χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια και καλομαγειρεμενα Μαριον!
Τούρμπο θα τα έκανες εσύ, είμαι σίγουρη ;) χιχιχι
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ Χρυσαυγή μου :)
Φιλιά πολλά :)
Φαίνονται πεντανόστιμα ειδικά με το λιωμένο τυράκι μέσα! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Κατερίνα :) :)
ΔιαγραφήΤρελλαίνομαι για κεφτεδάκια! Τρελλαίνομαι για γεμιστά κεφτεδάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γλυκάνισο, μοτσαρέλα, καυτερή σάλτσα...πω πω!!! Θα τα δοκιμάσω!! Φαινονται πολύ αφράτα και μην ανησυχείς δεν θα με απασχολήσει καθόλου αν ανοίξουν!!
Ωραία δείχνουν τα κεφτεδάκια "έκπληξη", Μάριον!! Κανένα πρόβλημα με το μπούκοβο εδώ, είμαστε των πολύ καυτερών...Καλημέρα, ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροκλητικό πιάτο αλλά άνευ μπούκοβου στα σίγουρα, γιατί θα ουρλιάξω! Τα καυτερά εγώ...γιοκ! Τα κεφτεδάκια όμως...γιαμμμμμ!!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ποιον δεν αρέσουν τα κεφτεδάκια; Και σε οποιαδήποτε παραλλαγή μάλιστα;
Τι ωραία που κρύβουν μέσα τους μια μπαλίτσα μοτσαρέλας! Πόσο ευχάριστη έκπληξη θα είναι για τη γεύση μας!
Φιλιά πολλά!
Έτσι όπως λιώνει το τυράκι είναι πω πω τι να πω χαχαχα Το γλτκάνισο το λατρύω...δεν υπάρχει το άρωμά του...Τέλεια τα κεφτεδάκια σας κυρία μου...Τα φιλιά μου<3
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμάς τα κεφτεδάκια είναι από τα αγαπημένα μας οικογενειακώς! Μου άρεσε πολύ που έβαλες μπούκουβο. Φαίνονται ΤΕΛΕΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά :)
Μέρες τα βλέπω και λιώνω σαν τη μοτσαρέλα που έχουν μέσα! :-p
ΑπάντησηΔιαγραφή