Σως με μουστάρδα, γιαούρτι & ρόκα / Sause with mustard, yogurt & rocket

9:56:00 π.μ.



Αν ψάχνετε τρόπους να τρώτε πιο ευχάριστα τα λαχανικά σας, αυτή εδώ η  σως είναι ιδανική.

Αν το απλό βραστό κουνουπίδι ή το μπρόκολο σας φαίνεται άνοστο και άγευστο δοκιμάστε την και θα θέλετε να τα τρώτε κάθε μέρα.




Η πιπεράτη γεύση της ρόκας δίνει μαζί με τη μουστάρδα την πικάντικη γεύση της σε ότι την συνοδεύσετε.

Μπορείτε να το απολαύσετε και ως ντιπ με φρέσκα λαχανικά (καρότα, αγγούρι, πιπεριές).




Σως με μουστάρδα, γιαούρτι & ρόκα
 (συνταγή προσαρμοσμένη από το βιβλίο ΄΄Γεύσεις χειμώνα΄΄ της Σ. Σκούρα)

Υλικά

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουσταρδα (Dijon)
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Φύλλα φρέσκιας ρόκας
Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5 μικρά μπουκετάκια μπρόκολο
4 μικρά μπουκετάκια κουνουπίδι



Εκτέλεση

Βράζουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό, να μην παραβράσουν, να είναι λίγο τραγανά.



Βάζουμε στο multi το λάδι, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη ρόκα, λίγο αλάτι & πιπέρι και τα χτυπάμε.

Σερβίρουμε τα λαχανικά μας και περιχύνουμε με την σως.




Μικρά μυστικά:

-          Μπορείτε να προσθέσετε τη σως και σε σαλάτα με μαρούλι, φρέσκο κρεμμύδι & άνηθο μαζί με κοτόπουλο ψημένο ή βραστό.
-    Μαζί με το μπρόκολο & το κουνουπίδι μπορείτε να βάλετε και καρότα βραστά (1-2).
-          Ιδανικό ντιπ για φρέσκα λαχανικά, αλλά και για μέσα σε σάντουιτς 
-    Φύλλα ρόκας βάζετε όσα θέλετε εσείς, ανάλογα πόσο ένταση θέλετε να δώσετε στη γεύση της σως. Ιδανικά είναι 6-7 φύλλα.





You Might Also Like

14 σχόλια

  1. Μ αρέσει η προσθήκη της ρόκας! Φανταστικό ντιπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ρόκα κάνει όλη τη δουλειά ;)
      Είναι πολύ ωραίο Πέπη.

      Ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  2. Πόσο μ'αρέσουν αυτές οι συνοδευτικές σαλτσούλες!! Και έχουν και πολλές εφαρμογές σε σαντουιτσάκια, λαχανικά, κριτσινάκια! Ευχαριστούμε Μάριον, σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το καλύτερο Αγγελική, ότι μπαίνουν παντού :)

      Σ ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή
  3. Τα λαχανικά -ωμά ή βραστά- είναι από τα αγαπημένα μας σνακ οικογενειακώς!
    Νομίζω ότι με ένα ωραίο ντιπ η γεύση τους απογειώνεται.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση η προσθήκη ρόκας είναι αυτή που κάνει τη διαφορά!
    Θα το δοκιμάσω άμεσα μιας που το Σάββατο είναι το παρτάκι μας και ψάχνω για συνοδευτικά ντιπ ούτως ή άλλως!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα ντιπ δίνει ωραία πινελιά στα λαχανικά.
      Η ροκα κάνει τη διαφορά όντως ;)

      Α τί ωραία!! Αν το φτιάξεις θα χαρώ να μου πεις εντυπώσεις

      Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  4. Πολύ μου αρέσει αυτή η σως με τη ρόκα! Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. Είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει η πιπεράτη γεύση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα σου αρέσει Μαρία ;)
      Δοκίμασέ την :)

      Διαγραφή
  5. Ωραία και πικάντικη η συνοδευτική σως, Μάριον! Πιστεύω ότι είναι απίθανη με το κουνουπίδι (εμείς το προτιμάμε ωμό). Καλημέρα και καλή Κυριακή, φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Την έβαλα στη λίστα για δοκιμή!!
    φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδικά το χειμώνα που τα λαχανικά δίνουν και παίρνουν, χρειάζεται και μια διαφορετική γεύση πού και πού, και η σως σου τα κάνει πολύ πιο ενδιαφέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νοστιμότατη η σως αυτή και με τα χειμωνιάτικα βραστά λαχανικά ταιριάζει φοβερά!!! Άσε που εκτός από νοστιμιά τους χαρίζει και λίγη δροσιά!! Ζωγράφισες Μάριον... είναι καταπληκτική σάλτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι τέλεια σως για τα λαχανικά αλλά και σαν dip πρέπει να είναι νοστιμότατο με κομματάκια κρύου κρέατος ή κριτσινάκια! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Μαρίον !!!
    Πόσο έξυπνο που έβαλες ρόκα !!! Θα δίνει πάρα πολύ σπιρτάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe