Τσουρέκι στο φούρνο με φράουλες / French toast challah with strawberries

9:23:00 π.μ.



Συνήθως ότι γλυκό μένει δεν τα ανακυκλώνω, πρώτον γιατί δεν μένει και δεύτερον γιατί τις γεύσεις τις θέλω αυτούσιες.

Αλλά τα τσουρέκια μπορούν να δεχθούν αυτή την ανακύκλωση και να γίνει πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.



Ετσι ένα μικρό τσουρέκι που είχε σκληρύνει λίγο σκέφτηκα να το κάνω κάτι σαν french toast  στο φούρνο, να αφρατέψει λίγο. 





Κι έγινε πολύ ωραίο και αφράτο και φουσκωτό και πεντανόστιμο με τη σάλτσα φράουλας.
Μπορείτε να βάλετε ότι φρούτο θέλετε εκτός από φράουλες, όπως και ξηρούς καρπούς, αντί για φιλέ αμυγδάλου να βάλετε καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης. Ακόμα και σταγόνες σοκολάτας.

Ιδανικό για πρωϊνό, αλλά και για απογευματινό με τον καφέ.





Tσουρέκι στο φούρνο με φράουλες 

Υλικά

1 τσουρέκι (12-13 φέτες περίπου)
200 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
150 γρ. γάλα φρέσκο
70 γρ. τυρί κρέμα
1 αυγό (μεγάλο)
80 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Ξύσμα & χυμό από ένα πορτοκάλι
Μαρμελάδα
Αμύγδαλο φιλέ
Λίγο βούτυρο για το σκεύος
Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.



Βάζουμε τη μια κουταλιά βούτυρο σε αντικολλητικό σκεύος να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις φράουλες. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει τα πολλά ζουμιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.



Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) στους 200 C.

Βουτυρώνουμε ελαφρώς το σκεύος. Σε κάθε φέτα τσουρεκιού αλείφουμε λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Τις στρώνουμε στο σκεύος.



Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα, το τυρί κρέμα και το αυγό. Ρίχνουμε πάνω από τις φέτες τσουρεκιού. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ρουφήξει το τσουρέκι το γάλα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα φράουλας πάνω στις φέτες τσουρεκιού, προσπαθώντας να μπει και ανάμεσα στις φέτες.




Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 180C, για περίπου 45-50 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα.

Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.



Μικρά μυστικά:
  • Μαρμελάδα μπορείτε να βάλετε ότι γεύση θέλετε. Εγώ έβαλα βερίκοκο που είχα.
  • Και την επόμενη μέρα είναι το ίδιο ωραίο, αρκεί να το ζεστάνετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Oταν ψήνεται το τσουρέκι φουσκώνει και αφρατεύει, οπότε και λίγο σκληρό ή μπαγιάτικο να είναι γίνεται μια χαρά.





You Might Also Like

14 σχόλια

  1. Λαχταρισρες φωτογραφίες!

    Καλημέρα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι ανακύκλωση!!
    Τέλειες φωτογραφίες, λαχταριστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σωστή ανακύκλωση ;)

      Ευχαριστώ Μάχη :)

      Διαγραφή
  3. Κάτι τέτοιες νόστιμες ιδέες με τσουρέκι τις αγαπώ πολύ για πρωινό, όχι μόνο τη μετα-πασχαλινή περίοδο που τα τσουρέκια εξακολουθούν να έχουν την τιμητική τους, αλλά και γενικώς!
    Με φράουλες δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά δείχνει πραγματικά υπερνόστιμο!
    Και μου αρέσει πολύ που έχεις χρησιμοποιήσει τυρί κρέμα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι γίνεται ωραίο το τσουρέκι. Δεν είχα ξαναφτιάξει και μου άρεσε ιδιαίτερα.
      Οι φράουλες ήταν πολύ ωραίες. Νομίζω πως μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε με τα υλικά.

      Ευχαριστώ Ερμιόνη μου :)

      Διαγραφή
  4. Μα τι ωραίο που φαίνεται! Τι ωραίες φωτογραφίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία ιδέα, δείχνει απίθανο Μάριον! Καλημέρα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλυκάκι για όλες τις ώρες!!!!
    Πολύ λαχταριστό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι το κακό Πεπη.. είναι για όλες τις ώρες ;)

      Ευχαριστώωω

      Διαγραφή
  7. Φοβερό και για πρωινό, και για κάθε ώρα, εδώ που τα λέμε!
    Και σε συνδυασμό με τις φράουλες, απίθανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοια ώρα... "χτύπαγα" όλο το πυρεξάκι και μάλιστα χωρίς ενδοιασμούς :-)) Μάριον.
    Κι' έχω σχεδόν όλα τα υλικά.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe