Αυγά γεμιστά / Stuffed eggs

9:20:00 π.μ.




Χρόνια Πολλά!!
Χριστός Ανέστη!!
Kaλό μήνα !!

Ελπίζω να περάσατε καλά και να φάγατε καλά, όπως αρμόζει στις ημέρες.

Ολες οι γιορτές έπεσαν μαζεμένες: Πάσχα, Πρωτομαγιά, κινητές αργίες που επιμήκυναν το καθισιό. Ωραία ήταν δεν λέω... 
Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι αποτελειώσουμε ότι μας έχει περισσέψει από το Πασχαλινό τραπέζι (αν έχει περισσέψει) και να μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι. Τώρα αυτά τα δύο - φαί δηλαδή και καλοκαίρι - δεν πάνε απαραίτητα μαζί. 
Εντάξει, θα κάνουμε και την υγιεινή διατροφή μας και τη γυμναστική για να ξεχυθούμε στις παραλίες (λέμε τώρα...)

Πάντως αν έχετε βάψει όλα τα αυγά που υπήρχαν σε σουπερ-μάρκετ και λαϊκές,  και βαρεθήκατε να τα τρώτε σκέτα, σας δίνω μια ωραία  ιδέα.



Μπορείτε να τους δώσετε άλλη μορφή και να ξαναγίνουν ''καινούργια''.




Αυγά γεμιστά / Stuffed eggs 

Υλικά

3 αυγά (βραστά)
½  φλ. τσαγιού ελαφριά μπεσαμέλ (ζεστή)
½ κουτ. γλ. πάπρικά
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
½  κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ.σούπας φρυγανιά
2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο (αγελαδινό ή φρέσκο ή στακοβούτυρο)
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Kόβουμε τα αυγά στη μέση και βγάζουμε τους κρόκους. Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα ταψί.

Περνάμε τους κρόκους από λεπτή σίτα σε ένα μπολ.




Προσθέτουμε την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ξανά.

Μ ένα κουτάλι γεμίζουμε τα ασπράδια με το μείγμα των κρόκων.


Από πάνω ρίχνουμε την φρυγανιά και λίγο από το λιωμένο βούτυρο.



Ψήνουμε στο φούρνο για 5-7 λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα από πάνω.



Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί







Mικρά μυστικά:

  • Την μπεσαμέλ μπορείτε να την κάνετε όπως κάνετε συνήθως τη συνταγή σας για μπεσαμέλ, προσαρμόζοντας την ποσότητα ώστε να βγει περίπου ½ κούπα, χωρίς να βάλετε αυγό όμως.
  • Ενδεικτικά σας δίνω γι αυτή την ποσότητα τα υλικά: 1 κουτ. σούπας βούτυρο, 1 κουτ. σούπας αλεύρι, μισή κούπα γάλα (χλιαρό). Αν θέλετε την αλατοπιπερώνετε αλλά θα προσέξετε το αλάτι μετα στο μείγμα των κρόκων. Δοκιμάστε πρώτα αν χρειάζεται άλλο.
  • Τα ασπράδια τα γεμίζετε όχι μόνο στο βαθούλωμα του κρόκου, αλλά βάζουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
  • Εγώ έβαλα στακοβούτυρο, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει (αλλά πάντα σε βούτυρο, αρωματικό κι όχι κάτι άλλο).








You Might Also Like

14 σχόλια

  1. Πολύ γευστικός τρόπος για να καταναλώσει κανείς τα περισσευούμενα αυγουλάκια! Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι μια ωραία λύση να μην πάνε χαμενα τα αυγουλάκα Κατερίνα μου ;)

      Σ ευχαριστώ πολύ.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Μάριον!!
    Πολύ ωραίος μεζές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Πεπούλα :)

      Σ ευχαριστώωω

      Διαγραφή
  3. Και με στακοβούτυρο τα απογείωσες!!
    Αυγά δεν περίσσεψαν αλλά μπορώ να βράσω μια άλλη φορά να τα φτιάξω.
    Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το στακοβούτυρο μόνο στον καφέ δεν το βαζω Ξανθή...χιχι
      Μια και ήθελε λίγες σταγόνες σκέφτηκα ότι θα πηγαινε.

      Χρόνια πολλά και σε σας.

      Ευχαριστώ πολύ
      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά Μάριον! Χρηστός Ανέστη! Εύχομαι να τα πέρασες όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Αρη, επίσης χρόνια πολλά
      Καλά και ήσυχα ήταν.

      Ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Μάριον μου!! Χριστός Ανέστη!!!!
    Κοίτα, τα αυγά δεν τα πολυσυμπαθώ. Δηλαδή τα συμπαθώ αλλά μόνο σαν ομελέτες, άντε και κανένα αυγουλάκι τηγανιτό ματάκι. Βεβαίως ξέρω ανθρώπους που τρώνε δέκα αυγά βραστα με τη μια και θα εκτιμήσουν πάρα πολύ την ιδιαίτερη αυτή συνταγή σου. Θα την προωθήσω!! Η κρούστα τους είναι πολλά λεφτά γι΄αυτούς που τρώνε τα βραστα΄αυγουλάκια!!
    Σε φιλώ πάρα πολύ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά κορίτσι :)
      χαχαχα.. κοίτα εμενα μου αρέσουν τα αυγά αλλά μολις τα βράζω, ζεστα και φρεσκα.. και σε όλες τις άλλες μορφες τους. Τα πασχαλινά δεν τα τρωω και πολύ (είναι κρυα..)
      Κι έτσι είναι ένας τρόπος να φύγουν ότι αυγά περισσέψουν με συνοπτικές διαδικασίες ;)

      Σ ευχαριστώ πολυυυ

      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη Μάριον χρόνια πολλά!!
    Νόστιμα τα γεμιστά σου αυγά!! Φέτος δεν έβαψα πολλά και αυτά που έβαψα ήταν βαμμένα με κρεμμυδότσουφλα και καταναλώθηκαν άφοβα!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια πολλά Μαρία :)

      Θέλω κι εγω να δοκιμάσω τα κρεμμυδοτσουφλα μια φορά...γίνονται πολύ ωραία.

      Σ ευχαριστώ
      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά Μάριον! Πολύ ωραία τα έκανες τα αυγά που σου περίσσεψαν! Το στακοβούτυρο θα ταιριάζει υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αληθώς Ανέστη Μάριον!
    Ελπίζω να περάσατε πολύ πολύ όμορφα και να ξεκουραστήκατε!
    Πόσο νόστιμα δείχνουν τα αυγά, διαφορετικά, σπιρτόζικα και πλούσια σε γεύση!
    Τα αξιοποίησες φανταστικά, μπράβο!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe