Μπισκότα με ξινόγαλο με 3 υλικά / Βuttermilk biscuits

12:29:00 π.μ.



Ο,τι πιο γρήγορο έχετε σκεφτεί για το πρωινό σας. Καλά και τα pancakes αλλά μόλις δείτε αυτά τα μαλακά μπισκότα θα τα αγαπήσετε, όπως εγώ.
Και το καλύτερο είναι πως θέλουν μόλις 3 υλικά να γίνουν, 1 μπολ και μια σπάτουλα.



Γίνονται μέχρι να πεις καλημέρα στον διπλανό σου, και μέχρι να ξυπνήσουν όλοι μη σας πω πως έχετε φτιάξει και δεύτερη δόση.

Αφράτα κι αχνιστά τα συμπληρώνεται με ό,τι σας αρέσει: βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι, ακόμα και τυράκι με κάποιο αλλαντικό. Ο,τι θέλετε.




Είναι μαλακά μπισκότα, που μοιάζουν με ψωμάκια. Είναι δηλαδή και ψωμάκια. Βασικά δεν έχει σημασία η ονομασία αλλά η απόλαυση.




Επίσης, ξέχασα να σας πω πως δεν είναι μόνο για το πρωινό. Τα φτιάχνετε το βράδυ μέχρι να γίνει η σούπα σας ή να συνοδεύσετε το φαγητό σας, ή ακόμα και σε ένα τραπέζι γεμίζετε ένα καλαθάκι με αυτά τα ψωμάκια και σίγουρα θα τα λατρέψουν όλοι.




 Μπισκότα με ξινόγαλο με 3 υλικά / Βuttermilk biscuits
 (αρχική συνταγή από εδώ)

 Υλικά

 240 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
 
¼ φλιτζάνι πολύ κρύο βούτυρο (60 γρ.)

 2/3 - 3/4 φλιτζάνι ξινόγαλο (150-170 γρ.)
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C

Σε ένα στρογγυλό ταψάκι βάζουμε στον πάτο λαδόκολλα και αλείφουμε λίγο τις άκρες με βούτυρο. Εναλλακτικά βουτυρώνουμε το ταψάκι χωρίς να στρώσουμε λαδόκολλα.



Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια. Μετά με ένα πιρούνι (ή με τα χέρια μας) ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο προσπαθώντας να ενσωματώσουμε το βούτυρο στο αλεύρι, να γίνει σαν ''ψίχουλα''

Προσθέτουμε αρχικά τα 2/3 από το ξινόγαλα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ώστε να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ρίχνουμε το ξινόγαλα σιγά σιγά, μέχρι να φτάσει η ζύμη στην επιθυμητή σύσταση. Μπορεί να μην πάρει όλο το ξινόγαλα. 





Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε τη ζύμη και την ζυμώνουμε / διπλώνουμε 2-3 φορές, έτσι ώστε να σχηματιστούν μέσα στρώσεις. Αν μας κολλάει η ζύμη πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Με έναν πλάστη απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1,5 εκ. (σχετικά παχύ). Με ένα κουπατ κόβουμε στρογγυλά μπισκότα. Ανάλογα με το μέγεθος του κουπατ που έχετε θα βγάλετε από 8 έως 16 μπισκότα. 




Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψάκι. Δεν χρειάζεται να αφήσετε κενό, θέλουμε να είναι κοντά το ένα με το άλλο.


Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Στα δέκα λεπτά ψησίματος, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο. Ετσι θα πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Τα σερβίρουμε ζεστά




Μικρά μυστικά:


  • Εγώ χρησιμοποίησα κουπατ περίπου 7 εκ. κι έβγαλα 9 μπισκότα.
  •  Αν τα φτιάξετε με μικρότερο κουπατ θα βγουν μικρά μπισκοτάκια, ιδανικά για μπουφέ και brunch.
  • Μόλις βγουν από τον φούρνο, τ αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τα τυλίγουμε και τα βάζουμε  στην κατάψυξη. Οταν τα θέλουμε, τα βάζουμε λίγο στο φούρνο (όχι στο μικροκυμάτων) σκεπασμένα να ζεσταθούν για 10 λεπτά.








You Might Also Like

9 σχόλια

  1. Φαίνονται πολύ νοστιμα και λαχταριστά μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία, φαίνεται να έχουν τέλεια υφή! Το ξινόγαλα είναι το μυστικό νομίζω, κάνει τη ζύμη πιο αφράτη. Σκέτα δε νομίζω να τα έτρωγα, με μαρμελάδα και τσάι για απογευματινό ή πρωινό όμως θα είναι ό,τι πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπου μπαίνει το ξινόγαλα γίνεται τέλειο.
      Με μαρμελάδα ειναι φανταστικά ;)..συμφωνώ!!

      Διαγραφή
  3. Νόστιμα και πόσο εύκολα! Αυτά τα μπισκότα-ψωμάκια είναι απο τα πιο αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα φτιαχνω χρονια! Τα αλλαζω συνεχως με διαφορα υλικα...οπως δεντρολιβανο και parmigiano reggiano η cheddar και jalapeno, και μερικες φορες βαζω 2 κουταλιες της σουπας ξυσμα απο πορτοκαλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το βραδινό πραγματικά είναι ότι πρέπει με λίγο τυράκι από δίπλα... Μάριον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συνταγή και οι φωτογραφίες μου θυμίζουν scones! Μόλις μπήκαν στο φούρνο. Χρησιμοποίησα το κουπ κουάτ σε σχήμα καμπάνας από τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, δεν είχα άλλο. Άλλη φορά τα έκοβα με ένα ποτήρι του νερού (από το στόμιο). Είμαι περίεργη πώς θα βγουν. Εύκολη συνταγή πάντως. Το τελευταίο κομμάτι ζύμης βγαίνει στο περίπου και τα υπολείμματα τα τρώω ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή