Xρόνια Πολλά!
Χριστός
Ανέστη. Να είμαστε καλά και του χρόνου.
Νομίζω
πως φάγαμε αρκετά αυτές τις μέρες. Εγώ θα πω πως έφαγα κανονικά. Πιο πολύ ήταν
τα τσιμπολογήματα στα τσουρέκια, στα κουλούρια, στα πασχαλινά αυγά (σοκολατένια
και μη..), γλυκά και πάλι γλυκά.
Για
την Κυριακή του Πάσχα έκανα το μιλφέιγ. Ένα μεγάαααλο πυρίμαχο. Την Δευτέρα του
Πάσχα το βράδυ φαγώθηκε το τελευταίο κομμάτι. Τόσο κράτησε.
Εγινε
και καρυδόπιτα για τα γενέθλια του μικρού μου (μικρός είναι για μένα κι ας έκλεισε
τα 15). Δεν ήθελα να κάνω κάτι μπελαλίδικο, κι επειδή τις προηγούμενες μέρες όλο έπλαθα, ζύμωνα, φούρνιζα και ξανά από την αρχή, δεν είχα κουράγιο για τίποτα άλλο.
Αντι να φτιάξω λοιπόν τούρτα προτίμησα να κάνω την κλασσική ανάλαφρη καρυδόπιτα (της μαμάς) και να την στολίσω με κεράσια και σαντιγί. Ετσι, μια απλή καρυδόπιτα γίνεται εορταστική και τούρτα γενεθλίων.
'Aλλωστε τώρα μεγαλώνουμε και δεν θέλουμε και πολλά όπως παλιά, π.χ. τούρτα πειρατής ή τούρτα Ferrari . Προτιμάμε πιο απλά πράγματα, όπως τούρτα με κρέμα Maltesers.
Οπότε συνταγή
δεν έχει σήμερα. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα σας δείξω τι ‘’κατασκεύασα’’.
΄Η μάλλον τι φύτεψα..
Την
ιδέα μου την έδωσε η Λαμπρινή και το υπέροχο blog της, που σίγουρα θα βρείτε
κάτι να φτιάξετε, εκτός από συνταγές.
Μου
άρεσε πολύ η Πασχαλινή πρασινάδα της και είπα να το δοκιμάσω πριν τις γιορτές.
Σκόρπισα
τα σποράκια σταριού πάνω στο χώμα, τα πρόσεχα, τα δρόσιζα και αυτά έβγαλαν
πρασινάδα. Γρήγορα, πολύ γρήγορα. Είναι το πιο γρήγορο αποτέλεσμα που θα μπορούσατε
να έχετε αν φυτεύατε ποτέ κάτι.
(αν και φυτεύτηκαν την ίδια μέρα, εν τούτοις είχαν διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης) |
Σε 8 – 10 μέρες το έχετε έτοιμο: να στολίσετε
το γιορτινό τραπέζι, τη κουζινα σας, να γεμίσετε διάφορα τσίγκινα / πήλινα
γλαστράκια ή ακόμα να τα κάνετε και δώρο.
Δεν είναι ωραία?