Λαζάνια με κιμά
8:48:00 μ.μ.
'Η αλλιως Λαζάνια μπωλονέζ!
Το τέλειο φαγάκι!
Λαζάνια με κιμά
Υλικά
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη(ή ντοματάκια κονσέρβα)
Λίγο πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
Λάδι
Λαζάνια
Μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κιμά να τσιγαριστεί κι αυτός
Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα.
Μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και το πελτέ . Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει και να πιει το ζουμί του (όχι πολύ)
Ετοιμάζουμε και την μπεσαμελ (δεν σας λέω συνταγή. Όπως ξέρετε)
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε λίγη μπεσαμέλ σε όλο το πυρέξ. Για να βάλουμε τα λαζάνια και να μην κολλήσουν.
Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια.
Βάζουμε λίγο κιμά και μπεσαμέλ και ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο.
Επαναλαμβάνουμε με μια άλλη στρώση λαζάνια, κιμά & μπεσαμέλ.
Μπορείτε να βάλετε όσες στρώσεις θέλετε.
Από πάνω τελειώνουμε με μπεσαμελ και τυρί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω η μπεσαμελ, περίπου τρία τέταρτα. Θα το δείτε.
.
Καλή Επιτυχία !!
Το τέλειο φαγάκι!
Λαζάνια με κιμά
Υλικά
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη(ή ντοματάκια κονσέρβα)
Λίγο πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
Λάδι
Λαζάνια
Μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κιμά να τσιγαριστεί κι αυτός
Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα.
Μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και το πελτέ . Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει και να πιει το ζουμί του (όχι πολύ)
Ετοιμάζουμε και την μπεσαμελ (δεν σας λέω συνταγή. Όπως ξέρετε)
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε λίγη μπεσαμέλ σε όλο το πυρέξ. Για να βάλουμε τα λαζάνια και να μην κολλήσουν.
Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια.
Βάζουμε λίγο κιμά και μπεσαμέλ και ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο.
Επαναλαμβάνουμε με μια άλλη στρώση λαζάνια, κιμά & μπεσαμέλ.
Μπορείτε να βάλετε όσες στρώσεις θέλετε.
Από πάνω τελειώνουμε με μπεσαμελ και τυρί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω η μπεσαμελ, περίπου τρία τέταρτα. Θα το δείτε.
.
Καλή Επιτυχία !!
25 σχόλια
Γιάμι γιάμι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαγητάκι!!
Καλό βράδυ!!!
Marion μου θύμισες μια εκκρεμότητα που έχω με τα λαζάνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να φτιάξω δικά μου κι όλο στην αναβολή είναι τώρα δε με τη ζέστη άσε να πάει, γιαυτό θα αγοράσω ξανά έτοιμα.
Μια εύκολη συνταγή λοιπόν τώρα με τη ζέστη.
Αχ! Μαράκι μου μόλις τα είδα!!! Να μπορούσα να είχα μια μεριδούλα ...θα την τσάκιζα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου πολύ ωραία η παρουσίαση σου!!!
To λατρεύω αυτό το φαγητό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα κοπιάσω???????????
καλα ε; το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ!!!!! τα λαζανια τα βραζεις πρωτα ή τα στρωνεις οπως ειναι;
ΑπάντησηΔιαγραφή* Νατάσα συμφωνώ..χιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και σε σένα.
* Ξανθή ωραία η ιδέα σου..Αντε να το βάλεις μπροστά..΄σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον..
Ευκολη συνταγή και γίνεται στο πιτσ-φιτύλι..:)
* Αλεκα μου σε ευχαριστώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυτό το φαγητό έχω γλυτώσει πολύ κόπο.. σε σχέση με το παστίτσιο.. γίνεται πολύ γρηγορα.
Φιλιά
* Λίλα ρωτάς ??Κόπιασε ελεύθερα :)
Ορμα !
Υπέροχο φαγάκι Marion. Δοκιμασμένο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου.
Καλό βράδυ.
* Ελένη μου δεν τα βράζω τα λαζάνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο το κουτί κατ ευθείαν στο πυρέξ :)
Γι αυτό είναι και εύκολο και γρήγορο.
Φιλιά
TO φαγητό!! τα λαζάνια είναι από τα καλύτερα μου ζυμαρικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣλουρπ!
Πολλά φιλάκια!!!
αν και είναι ακόμα 11 η ώρα εδώ στο Ομάν μ'εκανες και ΠΕΙΝΑΑΑΑΑΑΩΩΩΩ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά το τέλειο φαγάκι! Παλιά το έφτιαχνα συχνά, τώρα τελευταία το έχω ξεχάσει. Καλά που μου το θύμισες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου τρέχουν τα σάλια.Για κάνα δυο κομμάτια δεν θα έλεγα όχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαρτία σκέτη το φαι αυτό :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυτή ακριβώς τη συνταγή έχω αντικαταστήσει εδώ και χρόνια το κλασσικό παστίτσιο ~ οι δικοί μου μόνο αυτή την εκδοχή θέλουν, δεν το διαπραγματεύονται !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυαγαπημένο φαγάκι, τέλειο σε γεύση!
* Mάγδα φιλιά :)
ΑπάντησηΔιαγραφή* Βig mama ευχαριστώ
* Global Greek καλώς ήρθες :)
* ΜΙΝΙΜΑRKET κόπιασε για όσα κομμάτια θες :)
* Μπέτυ τελικά κι εγώ τώρα τελευται το προτιμώ αυτό (αντί για παστίτσιο)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* Εφη ωραία αμαρτία :)
΄Καλό απόγευμα
Οπως το ειπες Marion το τελειο φαγητο... Ειναι το αγαπημενο μου μαζι με τα κανελονια ...Τελειο Τελειο Τελειο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαγάκι, πολλές φορές προσθέτω στον κιμά και λίγο βρασμένο αρακά και τριμμένο καρότο. Του δίνει χρώματα και γεύση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Άργησα αλλά να ΄μαι κι εγώ...αγαπημένο φαγάκι !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωριά η εκτέλεση,εγώ δεν βάζω μπεσαμέλ πριν στρώσω τα λαζάνια αλλά θα το δοκιμάσω...κάτι παραπάνω θα ξέρεις!!!
Φιλάκια πολλά!
* Γωγω συμφωνώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά
* anthivolon καλως ήρθες.
Πολύ ωραία ιδέα σου με τον αρακά & το καρότο.
* Eva - καλώς την κι ας άργησε :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ το με την μπεσαμέλ κάτω. Το κάνω βασικά για να μην κολάνε τα λαζάνια.
Μια φορά δεν έβαλα και δεν είχαν ψηθεί καλά.
Φιλιά
Α κι εγώ το φτιάχνω αυτό το φαγάκι όχι πολύ συχνά, αλλά πάντα μ' αρέσει πολύ.....Τις προάλλες έκανα μια παραλλαγή της συνταγής που έγραφε στο κουτί και έγινε φανταστικό. Κάποια στιγμή θα την αναρτήσω κι εγώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα είδα το site και έχει ενδιαφέρον! Λοιπόν, γενικά ωραία συνταγή, περίπου όπως στην Ιταλία. Μόνο που εκεί ψιλοβράζουν τα λαζάνια και προσθέτουν στο τέλος, αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, κόκκινη σάλτσα και τυρί. Δοκιμάστε το και έτσι, πιστεύω είναι ωραιότερο
ΑπάντησηΔιαγραφήAνώνυμε σε ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΑκούγεται πολυ ενδιαφέρον αυτό με τη σάλτσα που βάζουν τη σάλτσα και το τυρί αφού βγει απο το φούρνο. . Θα το έχω υπόψη μου για επόμενη φορά
Νασαι καλά