Λαζάνια με κιμά

8:48:00 μ.μ.

'Η αλλιως Λαζάνια μπωλονέζ!
Το τέλειο φαγάκι!






Λαζάνια με κιμά

Υλικά

500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη(ή ντοματάκια κονσέρβα)
Λίγο πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
Λάδι
Λαζάνια

Μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κιμά να τσιγαριστεί κι αυτός
Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα.

Μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και το πελτέ . Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει και να πιει το ζουμί του (όχι πολύ)
Ετοιμάζουμε και την μπεσαμελ (δεν σας λέω συνταγή. Όπως ξέρετε)

Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε λίγη μπεσαμέλ σε όλο το πυρέξ. Για να βάλουμε τα λαζάνια και να μην κολλήσουν.


Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια.
Βάζουμε λίγο κιμά και μπεσαμέλ και ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο.




Επαναλαμβάνουμε με μια άλλη στρώση λαζάνια, κιμά & μπεσαμέλ.
Μπορείτε να βάλετε όσες στρώσεις θέλετε.

Από πάνω τελειώνουμε με μπεσαμελ και τυρί.
 

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω η μπεσαμελ, περίπου τρία τέταρτα. Θα το δείτε.
 .

Καλή Επιτυχία !!

You Might Also Like

25 σχόλια

  1. Γιάμι γιάμι...
    Τέλειο φαγητάκι!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Marion μου θύμισες μια εκκρεμότητα που έχω με τα λαζάνια.
    Θέλω να φτιάξω δικά μου κι όλο στην αναβολή είναι τώρα δε με τη ζέστη άσε να πάει, γιαυτό θα αγοράσω ξανά έτοιμα.
    Μια εύκολη συνταγή λοιπόν τώρα με τη ζέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ! Μαράκι μου μόλις τα είδα!!! Να μπορούσα να είχα μια μεριδούλα ...θα την τσάκιζα....

    Μπράβο σου πολύ ωραία η παρουσίαση σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To λατρεύω αυτό το φαγητό!!!!
    Να κοπιάσω???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα ε; το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ!!!!! τα λαζανια τα βραζεις πρωτα ή τα στρωνεις οπως ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. * Νατάσα συμφωνώ..χιχι
    Καλό βράδυ και σε σένα.


    * Ξανθή ωραία η ιδέα σου..Αντε να το βάλεις μπροστά..΄σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον..

    Ευκολη συνταγή και γίνεται στο πιτσ-φιτύλι..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. * Αλεκα μου σε ευχαριστώ...
    Με αυτό το φαγητό έχω γλυτώσει πολύ κόπο.. σε σχέση με το παστίτσιο.. γίνεται πολύ γρηγορα.
    Φιλιά


    * Λίλα ρωτάς ??Κόπιασε ελεύθερα :)
    Ορμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχο φαγάκι Marion. Δοκιμασμένο.
    Γεια στα χεράκια σου.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. * Ελένη μου δεν τα βράζω τα λαζάνια.
    Απο το κουτί κατ ευθείαν στο πυρέξ :)
    Γι αυτό είναι και εύκολο και γρήγορο.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TO φαγητό!! τα λαζάνια είναι από τα καλύτερα μου ζυμαρικά!!
    Σλουρπ!
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αν και είναι ακόμα 11 η ώρα εδώ στο Ομάν μ'εκανες και ΠΕΙΝΑΑΑΑΑΑΩΩΩΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πραγματικά το τέλειο φαγάκι! Παλιά το έφτιαχνα συχνά, τώρα τελευταία το έχω ξεχάσει. Καλά που μου το θύμισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου τρέχουν τα σάλια.Για κάνα δυο κομμάτια δεν θα έλεγα όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με αυτή ακριβώς τη συνταγή έχω αντικαταστήσει εδώ και χρόνια το κλασσικό παστίτσιο ~ οι δικοί μου μόνο αυτή την εκδοχή θέλουν, δεν το διαπραγματεύονται !!!
    Πολυαγαπημένο φαγάκι, τέλειο σε γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. * Mάγδα φιλιά :)


    * Βig mama ευχαριστώ


    * Global Greek καλώς ήρθες :)

    * ΜΙΝΙΜΑRKET κόπιασε για όσα κομμάτια θες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * Μπέτυ τελικά κι εγώ τώρα τελευται το προτιμώ αυτό (αντί για παστίτσιο)
    Φιλιά


    * Εφη ωραία αμαρτία :)
    ΄Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οπως το ειπες Marion το τελειο φαγητο... Ειναι το αγαπημενο μου μαζι με τα κανελονια ...Τελειο Τελειο Τελειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέλειο φαγάκι, πολλές φορές προσθέτω στον κιμά και λίγο βρασμένο αρακά και τριμμένο καρότο. Του δίνει χρώματα και γεύση!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άργησα αλλά να ΄μαι κι εγώ...αγαπημένο φαγάκι !!!
    Πολύ ωριά η εκτέλεση,εγώ δεν βάζω μπεσαμέλ πριν στρώσω τα λαζάνια αλλά θα το δοκιμάσω...κάτι παραπάνω θα ξέρεις!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. * Γωγω συμφωνώ :)
    φιλιά

    * anthivolon καλως ήρθες.
    Πολύ ωραία ιδέα σου με τον αρακά & το καρότο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. * Eva - καλώς την κι ας άργησε :))
    Δοκίμασέ το με την μπεσαμέλ κάτω. Το κάνω βασικά για να μην κολάνε τα λαζάνια.
    Μια φορά δεν έβαλα και δεν είχαν ψηθεί καλά.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α κι εγώ το φτιάχνω αυτό το φαγάκι όχι πολύ συχνά, αλλά πάντα μ' αρέσει πολύ.....Τις προάλλες έκανα μια παραλλαγή της συνταγής που έγραφε στο κουτί και έγινε φανταστικό. Κάποια στιγμή θα την αναρτήσω κι εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τώρα είδα το site και έχει ενδιαφέρον! Λοιπόν, γενικά ωραία συνταγή, περίπου όπως στην Ιταλία. Μόνο που εκεί ψιλοβράζουν τα λαζάνια και προσθέτουν στο τέλος, αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, κόκκινη σάλτσα και τυρί. Δοκιμάστε το και έτσι, πιστεύω είναι ωραιότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aνώνυμε σε ευχαριστώ πολύ.
      Ακούγεται πολυ ενδιαφέρον αυτό με τη σάλτσα που βάζουν τη σάλτσα και το τυρί αφού βγει απο το φούρνο. . Θα το έχω υπόψη μου για επόμενη φορά

      Νασαι καλά

      Διαγραφή

Subscribe