Φιλέτο Πέρκας με κρασί στο φούρνο / Perch fillet with wine in the oven
12:40:00 μ.μ.
Ελαφρύ
& πολύ νόστιμο φαγάκι !
Φιλέτο πέρκας με κρασί στου φούρνο
Υλικά
Φιλέτο πέρκας (4-5 κομμάτια - φρέσκο ή κατεψυγμένο)
2 μεγάλα κρεμμύδια
Σκόρδο (3-4 σκελίδες)
Μαϊντανός
2 μέτρια καρότα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Φιλέτο πέρκας (4-5 κομμάτια - φρέσκο ή κατεψυγμένο)
2 μεγάλα κρεμμύδια
Σκόρδο (3-4 σκελίδες)
Μαϊντανός
2 μέτρια καρότα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ. Να καλυφθεί όλο το πυρέξ.
Επίσης μπορείτε να βάλετε και πιπεριές (πράσινες, κόκκινες κλπ) για περισσότερο άρωμα.
Πάνω από το κρεμμύδι ρίχνουμε τις ροδέλες του καρότου. Βάζετε όσο θέλετε.
Από πάνω βάζετε το φιλέτο της πέρκας, που το έχετε αλατοπιπερώσει.
Ρίχνετε
από πάνω λίγο κρεμμύδι και το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Ρίχνετε το λάδι, το χυμό λεμονιού και το κρασί.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160C για περίπου μια ώρα.
Κατά διαστήματα ρίχνουμε μια ματιά στο φαγητό μας αν έχει αρκετό ζουμάκι.
Δεν αργεί να ψηθεί.
Ρίχνετε το λάδι, το χυμό λεμονιού και το κρασί.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160C για περίπου μια ώρα.
Κατά διαστήματα ρίχνουμε μια ματιά στο φαγητό μας αν έχει αρκετό ζουμάκι.
Δεν αργεί να ψηθεί.
Προς
το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο να πάρει λίγο χρώμα το
ψάρι.
Μικρά μυστικά:
Μικρά μυστικά:
Η ιδέα της συνταγής αυτής είναι να μαγειρευτεί η πέρκα με το κρασί και να μην προσθέσουμε νερό. Γίνεται νοστιμότατη και το κρασί δίνει ωραία γεύση στο ψάρι και το τρώνε μικροί – μεγάλοι.
Τώρα για την δοσολογία του κρασιού υπολογίστε περίπου 2-2,5 φλ. τσαγιού. Θα το δείτε με το μάτι. Δεν είναι ανάγκη να καλυφθεί το φιλέτο με το κρασί, αλλά να υπάρχει αρκετό να βράσει το ψάρι και να μελώσουν τα κρεμμύδια.
Μπορείτε να βάλετε ότι λευκό ξηρό κρασί έχετε. Εγώ την τελευταία φορά έβαλα ρετσίνα (Μαλαματίνα) που είχα ανοίξει στο ψυγείο και δεν την πίναμε. Εγινε εξίσου ωραίο το φαγάκι.
Στο τέλος μένει με το λαδάκι και λίγο πολύ λίγο ζουμάκι. Αυτή τη φορά είχα κατεψυγμένο φιλέτο στο ψυγείο που έπρεπε να ''φύγει''.
Καλή Επιτυχία !!!
28 σχόλια
Μου τρέχουν τα σάλια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι κ η ώρα περίεργη!
Πολύ καλή ιδέα!!!!
Ωραίο φαγάκι Μαρία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλαφρύ και νόστιμο...
Μια μερίδα παρακαλώ.....:)))
Στα ψάρικά και στα λαχανικά έχω αδυναμία, με το κρασάκι θα γίνεται μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πέρκα γίνεται τέλεια με λαχανικά στο φούρνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραιο και ελαφρυ πιατο...
ΑπάντησηΔιαγραφήτα ψαράκια όλο τον χρόνο είναι αγαπημένα..αλλά τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους!Πολύ ωραία η πέρκα και νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα το κρασί, θα το φτιάξω κάποια στιγμή στον άντρα μου! Ευχαριστούμεεεεεε!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι είναι κι η ώρα δύσκολη, πως να πω όχι σε μια μερίδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε λαχανικά την έχω κάνει πολλές φορές αλλά δεν την είχα μεθύσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά όμως θα την μεθύσω.
αχ πως μ'αρεσει η περκα! συνηθως την κανω με σκορδο, μαιντανο και λαδι! καλη ομως η ιδεα σου να βαλω και κρασι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο φαγητάκι είναι αυτό, ποιος δεν θέλει μια μερίδα ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο ψάρι η πέρκα Μαρία μου...θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου ελαφριά εύκολη και γρήγορη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!!!
* Χαρά σ ευχαριστώ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή* Νατάσα μου πάρε καιδύο μερίδες :)
* Λίλα το κρασάκι του πάει πολύ
* Κικη όντως η πέρκα είναι πολύ νόστιμη
φιλιά
* Pansofix σε ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά
* Ειρήνη συμφωνώ.. :)..βουρρρ για ψαράκια λοιπον
* Ανεράιδα φτιάχτο και θα αρέσει πολύ. Και τα παιδιά θα το φάνε
* Γαστερόπληξ κόπιασε για μεζεδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφή* Ξανθή μέθυσέ την και θα δείς..χιχι.. παίρνει ωραίο άρωμα και αν ύπάρχουν και περίεργοι όπως σε μένα, δεν θα τους ''μυρίζει''
* apinkdreamer - Ελένη δοκίμασέ την κι έτσι. Θα σου αρέσει
Φιλιά
* nostimia σε ευχαριστώ :))
ΑπάντησηΔιαγραφή* Αλέκα μου νασαι καλά..σε ευχαριστώ .
Καλό βράδυ
Μου αρέσει πολύ το κρασί στο φαγητό! Εξαιρετική η πρότασή σας για την πέρκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταχωρείται στα "ΠΡΟΣΕΧΩΣ" :)
Σημερινή μου ανακάλυψη το blog σας! Το καταχώρησα στο πλάι της κουζίνας μου
Καλή σας μέρα
Πολύ ωραίο το πιάτο σου. Η πέρκα είναι πολύ νόστιμο ψάρι και με τα λαχανικά και το κρασάκι κάνει ένα φοβερό συνδυασμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ που πέρασες από το μπλογκ μου και για τα καλά σου λόγια.
Καλή σου μέρα!
Μάγδα
* gvarvakis ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι που σας αρέσει η συνταγή.
Θα τα λέμε και στην ωραιότατη κουζίνα σας συχνά.
Ευχαριστώ πολύ
* my little expat kitchen - Μάγδα να σαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα λέμε σίγουρα :)
Σε ευχαριστώ
Το έφτιαξα προημερών με φιλέτο μπακαλιάρου, αλλά, δυστυχώς, στην κατσαρόλα και, επίσης δυστυχώς, το φρέσκο φιλέτο διαλύθηκε. Την επόμενη φορά θα το προσπαθήσω όπως προτείνεις, στο φούρνο. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!! Ελαφριά και ότι πρέπει για τώρα το καλοκαιράκι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πέρκα είναι και απο τα αγαπημένα ψάρια των δικών μου, μιας και βαριούνται να καθαρίζουν τα άλλα :Ρ
Φιλάκια πολλά :)))
Πω πω βρε Μαράκι τέλειο φαίνεται,φαντάζομαι από άρωμα και γεύση θα είναι τέλειο.Καλή σου μέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Marilia δοκίμασε το κι ετσι. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα. Το ''ξαπλώνεις'' πάνω στο κρεμμυδάκι το φιλέτο και γίνεται μούρλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
* ΕΥΗ κι εγω το προτειμω γιατι δεν εχει κοκκαλα και τα παιδια το τσακίζουν :)
Σε ευχαριστώ :)
* irini σ ευχαριστώ πολυ :)
Φιλια
και μ αρέσει η πέρκα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ που έγινες μέλος στο blog, μου αρέσει πολύ το δικό σου.
ΦΙλιά
* Τaste Advisor - καλώς ήρθες κι εσύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
θα τα λέμε :)
Καλή σου μέρα
Μαράκι χθες το έφτιαξα! Υπέροχο φαγητάκι έχω να πω! Είχα το φιλέτο εδώ και καιρό και δεν ήξερα πως αλλιώς, εκτός από ψητό με ρίγανη, να το κάνω. Έγινε τέλειο και καθόλου ξερό! Ευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNANTIA σε ευχαριστωω πολυ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε ετσι και που μου το είπες
Νασαι καλά :) :)
Φιλιά πολλά