Μοσχάρι ''γλυκό'' κρασάτο / Veal with sweet red wine

10:05:00 μ.μ.





Είναι από αυτές τις στιγμές των πειραματισμών, πάλι.
Κοκκινιστό δεν ήθελα να το κάνω το κρέας, ούτε πάλι λεμονάτο.

Είχα κρασί κόκκινο ημίγλυκο από τη Λήμνο και το έκανα κρασάτο και για ενίσχυση έβαλα και δύο κουτ. καστανή ζάχαρη να μελώσει.
Το αποτέλεσμα ήταν ξεχωριστό.

Μοσχάρι με γλυκό κόκκινο κρασί 

Υλικά

700 γρ. μοσχάρι
1 κρεμμύδι (μέτριο)
1 σκ. Σκόρδο
2 κουτ. γλ. ξύδι μπαλσάμικο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο γλυκό κρασί
2 κουτ. γλ. ζάχαρη καστανή
½ κουτ. γλ. τζίντζερ
Πιπέρι μαύρο
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Τσιγαρίζουμε το κρέας που το έχουμε κομμένο σε μικρά κομμάτια. Το θωρακίζουμε και από τις δυο πλευρές.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και το σκόρδο στο λάδι.

Βάζουμε σε ένα μπωλάκι το κρασί, το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τα διαλύουμε καλά.
Μόλις αρχίζει να μαραίνεται το κρεμμύδι το σβήνουμε με το μείγμα του κρασιού και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.





Ρίχνουμε αμέσως και το κρέας και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.




Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό χλιαρό και χαμηλώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει και να μελώσει.

Σερβίρετε με πατατούλες ψητές καραμελωνένες



Kαλή επιτυχία !!

You Might Also Like

26 σχόλια

  1. πεντανοστιμο μαριον μου! και η καστανη ζαχαρη πρεπει πραγματι να δενει πολυ καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεντανόστιμο πιάτο!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία η ιδέα σου Μαρία μου!
    Καλή σου μέρα!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα
    Το κρασί που χρησιμοποίησες είναι από τα πολύ αγαπημένα κι άλλα της περιοχής. Έχω επισκεφτεί τη Λήμνο και οινοποιείο της αρκετές φορές.
    Μια διαφορετική λοιπόν ιδέα να ξεφεύγουμε από τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * Ελένη μου με έχει πιάσει κάτι τώρα τελευταια με την καστανή ζάχαρη. Πάει παντού!
    Φιλιά

    * Αστεράκι φιλιά
    :))

    * Νατάσα μου σε ευχαριστώ
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. * Ξανθή καλημέρα :))
    αυτό το κρασάκι είναι πολύ ωραίο. Εχω κοντά στο σπιτι ενα συνεταιρισμό που εχει προϊόντα απο τη Λήμνο. Και έχει γίνει το αγαπημενο μου κρασάκι αυτό.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραίο το κρεατάκι σου με το κρασί, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μία πολύ καλή ιδέα να μαγειρέψουμε το μοσχαράκι διαφορετικά απ'ότι το μαγειρεύουμε.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέλωσε και η μυρωδιά έφτασε ισαμε και μέχρι εδώ??
    Τί μοσχαράκι είναι αυτοοοό??
    Μπράβο Μάριον!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο ωραίο φαίνεται Μάριον, μακάρι να μπορούσα και να το δοκιμάσω!!!!Μπράβο στους πειραματισμούς σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο φαίνεται.. σε προκαλεί για..βούτα!
    Καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ νόστιμο πιάτο και το κρασάκιμμμμμ
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία ιδέα για το μοσχαράκι! Μας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις. Σημείωσα και τις καραμελωμένες πατάτες σου, να τις φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραία ιδέα η καστανή ζάζαρη. Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φαίνεται πόσο όμορφα μέλωσε Μάριον!!!
    Εξαιρετικό το αποτέλεσμα των πειραματισμών σου :)
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω κι εγώ κόλημα με την καστανή ζάχαρη, μου αρέσει πάρα πολύ η συνταγή σου και το κρασί σου επίσης.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. mmmmmmmmmmmmmmm ti muo kaneis nyxtiatika? Exo megalh adynamia sta krasomelomena mosxarakia me patatoules!! Kai eimai kai se diaita .....kai kala..... leo na to kano to savvato....exo parageilei hdh kreas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. * Eιρήνη σε ευχαριστώ

    * Δήμητρα ξεφεύγουμε λίγο απο τα συνηθισμένα..με λίγη φαντασία
    Φιλιά


    * Ευούλα σε ευχαριστώ πολύ
    νασαι καλά.
    Ματς μουτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. * Ριρη Ευχαριστώ πολύ :))


    * Ελπινίκη πάρε ψωμάκια και κόπιαστε :))

    * taste advisor - Πόπη thank you.
    φιλιά

    * bigmama σε ευχαριστώ πολύ
    Δοκίμασε και τις πατατούλες..πάνε σετάκι.
    Φιλιά

    * Λίνα δοκίμασε τη καστανή ζάχαρη..ειναι πολύ καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. * Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    :))

    * Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ :))


    * Royal όλα αυτά που μαγειρεύουμε διαίτης ειναι βρε...
    Περιμένω εντυπώσεις αν το κάνεις.
    Φιλιά απο Αthens :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα το κάνω..δεν έχω μεταχειριστεί ποτέ τζίντζερ..πάντως φαίνεται πεντανόστιμο αν και δεν τρώω πολύ συχνά κρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μάριον πολύ νόστιμο πρέπει να έγινε το μοσχαράκι. Μου αρέσει πολύ η γλυκόξινη γεύση στα φαγητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από την φωτογραφία καταλαβαίνω πόσο έχει μελώσει,πω..πω...κόλαση και φαντάζομαι άρωμα από το κρασί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ μου αρέσουν τα γλυκά κρασιά στο φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Nice post, kind of drawn out though. Really good subject matter though.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe