Μοσχάρι ''γλυκό'' κρασάτο / Veal with sweet red wine
10:05:00 μ.μ.
Είναι
από αυτές τις στιγμές των πειραματισμών, πάλι.
Κοκκινιστό δεν ήθελα να το κάνω το κρέας, ούτε πάλι λεμονάτο.
Είχα κρασί κόκκινο ημίγλυκο από τη Λήμνο και το έκανα κρασάτο και για ενίσχυση έβαλα και δύο κουτ. καστανή ζάχαρη να μελώσει.
Το αποτέλεσμα ήταν ξεχωριστό.
Κοκκινιστό δεν ήθελα να το κάνω το κρέας, ούτε πάλι λεμονάτο.
Είχα κρασί κόκκινο ημίγλυκο από τη Λήμνο και το έκανα κρασάτο και για ενίσχυση έβαλα και δύο κουτ. καστανή ζάχαρη να μελώσει.
Το αποτέλεσμα ήταν ξεχωριστό.
Μοσχάρι με γλυκό κόκκινο κρασί
Υλικά
700 γρ. μοσχάρι
1 κρεμμύδι (μέτριο)
1 σκ. Σκόρδο
2 κουτ. γλ. ξύδι μπαλσάμικο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο γλυκό κρασί
2 κουτ. γλ. ζάχαρη καστανή
½ κουτ. γλ. τζίντζερ
Πιπέρι μαύρο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Τσιγαρίζουμε το κρέας που το έχουμε κομμένο σε μικρά κομμάτια. Το θωρακίζουμε και από τις δυο πλευρές.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και το σκόρδο στο λάδι.
Βάζουμε σε ένα μπωλάκι το κρασί, το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τα διαλύουμε καλά.
Μόλις αρχίζει να μαραίνεται το κρεμμύδι το σβήνουμε με το μείγμα του κρασιού και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Τσιγαρίζουμε το κρέας που το έχουμε κομμένο σε μικρά κομμάτια. Το θωρακίζουμε και από τις δυο πλευρές.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και το σκόρδο στο λάδι.
Βάζουμε σε ένα μπωλάκι το κρασί, το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τα διαλύουμε καλά.
Μόλις αρχίζει να μαραίνεται το κρεμμύδι το σβήνουμε με το μείγμα του κρασιού και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
Ρίχνουμε
αμέσως και το κρέας και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε όσο αλάτι και
πιπέρι θέλουμε.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό χλιαρό και χαμηλώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει και να μελώσει.
Σερβίρετε με πατατούλες ψητές καραμελωνένες
Kαλή επιτυχία !!
26 σχόλια
πεντανοστιμο μαριον μου! και η καστανη ζαχαρη πρεπει πραγματι να δενει πολυ καλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο πιάτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Πολύ ωραία η ιδέα σου Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!!!
Φιλάκια
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κρασί που χρησιμοποίησες είναι από τα πολύ αγαπημένα κι άλλα της περιοχής. Έχω επισκεφτεί τη Λήμνο και οινοποιείο της αρκετές φορές.
Μια διαφορετική λοιπόν ιδέα να ξεφεύγουμε από τα ίδια και τα ίδια.
* Ελένη μου με έχει πιάσει κάτι τώρα τελευταια με την καστανή ζάχαρη. Πάει παντού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* Αστεράκι φιλιά
:))
* Νατάσα μου σε ευχαριστώ
Καλημέρα
* Ξανθή καλημέρα :))
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό το κρασάκι είναι πολύ ωραίο. Εχω κοντά στο σπιτι ενα συνεταιρισμό που εχει προϊόντα απο τη Λήμνο. Και έχει γίνει το αγαπημενο μου κρασάκι αυτό.
Φιλιά πολλά
ωραίο το κρεατάκι σου με το κρασί, μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία πολύ καλή ιδέα να μαγειρέψουμε το μοσχαράκι διαφορετικά απ'ότι το μαγειρεύουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Μέλωσε και η μυρωδιά έφτασε ισαμε και μέχρι εδώ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί μοσχαράκι είναι αυτοοοό??
Μπράβο Μάριον!!!
Φιλάκια!!!
Πόσο ωραίο φαίνεται Μάριον, μακάρι να μπορούσα και να το δοκιμάσω!!!!Μπράβο στους πειραματισμούς σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαίνεται.. σε προκαλεί για..βούτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
Πολύ νόστιμο πιάτο και το κρασάκιμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Ωραία ιδέα για το μοσχαράκι! Μας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις. Σημείωσα και τις καραμελωμένες πατάτες σου, να τις φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα η καστανή ζάζαρη. Θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πόσο όμορφα μέλωσε Μάριον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό το αποτέλεσμα των πειραματισμών σου :)
Φιλιά
Καλό απόγευμα
Έχω κι εγώ κόλημα με την καστανή ζάχαρη, μου αρέσει πάρα πολύ η συνταγή σου και το κρασί σου επίσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
mmmmmmmmmmmmmmm ti muo kaneis nyxtiatika? Exo megalh adynamia sta krasomelomena mosxarakia me patatoules!! Kai eimai kai se diaita .....kai kala..... leo na to kano to savvato....exo parageilei hdh kreas...
ΑπάντησηΔιαγραφή* Eιρήνη σε ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή* Δήμητρα ξεφεύγουμε λίγο απο τα συνηθισμένα..με λίγη φαντασία
Φιλιά
* Ευούλα σε ευχαριστώ πολύ
νασαι καλά.
Ματς μουτς
* Ριρη Ευχαριστώ πολύ :))
ΑπάντησηΔιαγραφή* Ελπινίκη πάρε ψωμάκια και κόπιαστε :))
* taste advisor - Πόπη thank you.
φιλιά
* bigmama σε ευχαριστώ πολύ
Δοκίμασε και τις πατατούλες..πάνε σετάκι.
Φιλιά
* Λίνα δοκίμασε τη καστανή ζάχαρη..ειναι πολύ καλή
* Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφή:))
* Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ :))
* Royal όλα αυτά που μαγειρεύουμε διαίτης ειναι βρε...
Περιμένω εντυπώσεις αν το κάνεις.
Φιλιά απο Αthens :))
Θα το κάνω..δεν έχω μεταχειριστεί ποτέ τζίντζερ..πάντως φαίνεται πεντανόστιμο αν και δεν τρώω πολύ συχνά κρέας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάριον πολύ νόστιμο πρέπει να έγινε το μοσχαράκι. Μου αρέσει πολύ η γλυκόξινη γεύση στα φαγητά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό την φωτογραφία καταλαβαίνω πόσο έχει μελώσει,πω..πω...κόλαση και φαντάζομαι άρωμα από το κρασί....
ΑπάντησηΔιαγραφήteleio koritsara!!!!! agapao kokkino krasi kai zaxari!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν τα γλυκά κρασιά στο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήNice post, kind of drawn out though. Really good subject matter though.
ΑπάντησηΔιαγραφή