Ψητές καραμελωμένες πατάτες / Roasted caramelized potatoes
7:42:00 μ.μ.Ψητές καραμελωμένες πατάτες / Roasted caramelized potatoes
Υλικά
3-4 μέτριες πατάτες
μισό ποτηράκι κρασιού λάδι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Δενδολίβανο
½ κουταλάκι μπούκοβο
Χυμό από 1-1 ½ λεμόνι
1 κούπα νερό
Αλάτι – πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο πυρέξ. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια όπως κόβουμε τις πατάτες φούρνου.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μουλτι (εκτός από το δενδρολίβανο) και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες.
Ρίχνουμε μετά από πάνω το δεντρολίβανο. Εγω έβαλα αποξηραμένο αλλά αν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 C στην αρχή για 30 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε λίγο τους βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν.
Μικρά μυστικά :
Μπορείτε να βάλετε μια πικάντικη καυτερή μουστάρδα για πιο έντονη γεύση.
Επίσης, μπορείτε να αφήσετε τις πατάτες με τη φλούδα τους (αφού τις πλύνετε πολύ καλά απ’ έξω).
Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο νεράκι για να βράσουν οι πατάτες.
Καλή Επιτυχία!!
21 σχόλια
Λατρεύω τις πατάτες γενικά... οπότε... μιαμ μιαμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια
Μαράκι καλό μήνα! Καιρό έχω να περάσω από το σπιτικό σου, αλλά οι πατατούλες μου...έσπασαν τη μύτη! Φαίνονται τέλειες! Αυτή την περίοδο πηγαίνω σε διαιτολόγο, οπότε καταλαβαίνεις, μαζεύω ιδέες για μετά τη δίαιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Όνειρο οι πατάτες σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ, ΤΕΛΕΙΕΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!!
υπεροχη λιχουδια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρευω τις πατατεεες!!!Θα το δοκιμααασωωωωω
Κι αν πετύχεις και καλής ποιότητας πατάτες τότε είναι σούπερ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίες πατατούλες! Φαντάζομαι τη γεύση τους!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελενομαι για πατατες...τις τρωω σχεδον με ολα τα φαγητα!!!Φαίνονται τέλειες και λαχταριστες...Καλημερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι νόστιμες που φαίνονται!!!!Λατρεύω τις πατάτες , οπως και αν ψήνονται,΄και σίγουρα θα τις δοκιμάσω οπως περιγράφης.Αν βρείτε στον μανάβη ή στο super market πατάτες Κύπρου, δοκιμάστε τις, ειναι καταπληκτικές!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λαχταριστές που φαίνονται οι καραμελωμένες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο tip με το βράσιμο θα το δοκιμάσω, αφού λες ότι είδες διαφορά!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Αμαν φαινονται καταπληκτικες,ζηλεψα τωρα,μπραβο
ΑπάντησηΔιαγραφήγλύκα οι πατατούλες σου, φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφή* Eλπινίκη, Νάντια, Αστέρι, georgiaxara, apink dreamer, misirlou
ΑπάντησηΔιαγραφήναστε καλά :))
* Ξανθή έχεις δίκιο..παιζει ρολο τελικα η καλής ποιότητας πατάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* Τaste advisor, Γωγώ, Nατάσα, Νάντια, Μανουσίνα
σας ευχαριστώ...
καλό βράδυ.
* ΕΛΕΝΑ δοκίμασέ το να τις βράσεις λίγο πρώτα.. και πες μου.
Φιλιά
* Ριρή αν βρω πατατες Κύπρου θα παρω να δοκιμάσω.
νασαι καλά
Πω πω φαίνονται φοβερές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKalhmeroudia! Oi patates fournou einai oi agaphmenes muo kai panta akouo parapona oti kano liges!! H proetoimasia puo tous akneis moiazei arketa me thn dikh muo mono puo ego vazo meli alla pisteuo oti kai me thn maurh zaxarh tha einai epishs teleies. Dokimase epishs to ekshs. Me to pou tha tis stragikseis, koptses kai ksanarikstes sthn kauth katsarola. Kantes dyo svoures kai meta sto tapsi. Exo thn entyposh oti kata autot o tropo h krousta tous ginetai pio traganh! To kanei kai o jamie :)) Se filo poly poly
ΑπάντησηΔιαγραφή* Royal thanks για την ιδέα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά θα τις ξαναρίξω στο νερό αφου τις κοψω.. Θα σε ενημερωσω..
παντως αυτο με το βρασιμο πρωτα, τις κανει σουπερ τις πατατες..
Και με το μελι θα ειναι ωραίες..
Φιλιά πολλά :))
* Aνεράιδα είναι νοστιμότατες!
Βρε Μαιρούλα μου λιγώθηκα η γυναίκα....τι φαγάκι τέλειο είναι αυτό? Και άψογα ξεροψημένες γιαμ γιαμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου!!!
ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ blog ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή