Το blοg, or not to blog!!??

10:41:00 μ.μ.


Οι καλές blogo-φίλες Ελπινίκη και η Νατάσα, με προσκάλεσαν στο παιχνδι ''Το blog or not to blog''.

Κι εγώ με τη σειρά μου θα θέσω πέντε πράγματα που μου αρέσουν στο blogging και πέντε που δεν μου αρέσουν..

Πάμε με τα θετικά:
1. Μου αρέσει που βρήκα ένα χόμπυ και περνάω ευχάριστα τις όποιες λίγες ελευθερες ώρες έχω..ή μερικές φορές δημιουργώ ελεύθερες ώρες (πείτε το και ΄΄ξεκλέβω΄΄)

2. Μου αρέσει που ‘’γνωρίζω’’ καινούριους ανθρώπους μέσα από τις σελίδες τους, από το γράψιμό τους, από τις φωτογραφίες τους.

3. Μου αρέσει γιατί με το blogging ταξιδέψω πολύ μακριά σε άλλες χώρες (και σε άλλους κόσμους μπορώ να πω..!), μαθαίνω και διασκεδάζω ταυτόχρονα.

4. Μου αρέσει να μαθαίνω νέες ιδέες στη μαγειρική και να βλέπω εμπνευσμένα πιάτα – άσχετα αν θα τα φτιάξω ή όχι. Η δημιουργικότητα πάντα έχει ενδιαφέρον.

5. Μου αρέσει γιατί το τελευταίο διάστημα πέφτω για ύπνο με σκέψεις για το blog, τι ανάρτηση να κάνω, ποια συνταγή, ποια υλικά … και τελικά διαπίστωσα πως κοιμάμαι με πιο ήρεμες σκέψεις και γλυκές και τα όνειρά μου είναι γεμάτα μυρωδιές και πιο ευχάριστα.. Η καλύτερη ψυχοθεραπεία !

Τώρα στα αρνητικά… Βέβαια περί ορέξεως θα μου πείτε κολοκυθόπιτα !!!

1. Δεν μου αρέσει λεκτική επαλήθευση.. Ναι ναι ..κι εγώ μία από τα ιδια. Κάποιες φορές γράφω γράφω πατάω δημοσίευση και τσουπ…. Λεκτική επαλήθευση. Και καλά να την δω με την πρώτη. Κάποιες φορές με βγάζει στην αρχή της σελίδας και το κλείνω χωρίς να δω την λεκτική επαλήθευση. Και μετά ψάχνομαι…
Όχι τίποτα άλλο, αλλά νομίζω πως τα χάνω και δεν θυμάμαι τι γράφω και που το γράφω.

2. Δεν μου αρέσει που κάποιοι αφήνουν άσχημα σχόλια. Μια φορά μου έχει τύχει και αυτό κάποιος (κάποια !!) άφησε ένα σχόλιο σε ανάρτησή μου για μια άλλη blogo-φίλη. Στεναχωρήθηκα και φυσικά δεν το δημοσίευσα. Και χάρηκα που έχω το φίλτρο των σχολίων. Δεν είναι ωραίο να πικραίνουμε τους άλλους χωρίς λόγο.

3. Δεν μου αρέσει να μην υπάρχουν φωτογραφίες σε μια συνταγή που δίνεται. Νομίζω πως η χαρά του blogging και του ιντερνετ γενικά είναι να ‘’χορταίνει’’ το μάτι. Δεν θα διαβάσω μια ανάρτηση με συνταγή αν δεν έχει φωτογραφία. Με κουράζει αυτό και δεν θα πάρω μια συνταγή αν δεν δω να την εχει δοκιμάσει πρώτα και ο ιδιοκτήτης του μπλόγκ, ώστε να με πείσει να την κάνω.

4. Δεν μου αρέσει που σε κάποιες αναρτήσεις υπάρχουν φωτό από το google search και ''πασάρονται'' ως φωτογραφίες που αποτυπώνουν υποτίθεται την συγκεκριμένη συνταγή. Το έχω δει σε καποιο blog- ευτυχώς είναι λίγα.

5. Κάποιες φορές με ενοχλεί η μουσική – ίσως όχι τόσο πολύ όμως – απλά με τρομάζει όταν ανοίγω χαλαρή μια σελίδα – εντάξει χαμηλώνω τον ήχο, δεν έγινε και τίποτα.

Αυτά τα λίγα..νομίζω τα καλά είναι πολύ περισσότερα από 5.
Και τα άσχημα μπορούμε να τα βελτιώσουμε.

Και το συμπέρασμα είναι πως : Ι love blogging!!
Τώρα ποιον να καλέσω εγώ που λίγο πολύ το έχετε παίξει όλοι το παιχνιδάκι??
Οποιος λοιπόν θέλει και έχει όρεξη τον προσκαλώ να παίξει.

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Συμφωνώ συμφωνώ! Μάλιστα, έγραψες πράγματα που θα μπορούσα να τα γράψω αλλά δεν τα σκέφτηκα......ωραίο αυτό με τις σκέψεις πριν από τον ύπνο, χαρακτηριστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. * Ανεράιδα μου νομίζω πως λιγο πολύ συμφωνούμε όλοι και ο ενας συμπληρώνει τον άλλο :)


    (σε ευχαριστώ για το σχόλιο στην ανάρτηση του Παιδικου παρτυ.. νασαι καλά. Μάλλον δεν είχαμε ''γνωριστεί''τότε..χιχι
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Marion εχω λαβει το δωρακι σου !!! Σε ευχαριστω παρα παρα πολυ!! Δεν σε εχω ξεχασει απλα προσπαθω να κανω αναρτηση μαζι και με τα σοκολατακια μου...Καλημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε όλες πάνω κάτω τα ίδια αρέσουν και τα ίδια μας ενοχλούν.
    Το θετικό όμως είναι ότι ολες .... WE LOVE BLOGGING!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Marion mou simfono... APOLYTA gia to gegonos oti pia ta bradia skeftomai fagita (distixos me paxine auto to hobby alla xalali!). SINITHOS skeftomoun tin douleia kai ola mou ta problimata. Xilies fores na stenaxoriemai ti den pige kala sti bechamel, i na oneirevomai tin kainourgia sintagi pou eida!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελικα αφου συμφωνουμε στα περισσοτερα ...νομιζω οτι υπαρχει ελπιδα καλυτερευσης!!!!
    Φιλια γλυκια Μαριον

    ΑπάντησηΔιαγραφή