Μοσχάρι με γλυκό κρασί & πορτοκάλι !
4:21:00 μ.μ.
Ενα
νόστιμο και μυρωδάτο φαγητό. Για άλλη μια φορά ήθελα να βάλω μια καινούρια
γεύση στο πιάτο μας.
Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και ''παντρεύει'' το μοσχάρι με το πορτοκάλι.
Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και ''παντρεύει'' το μοσχάρι με το πορτοκάλι.
Μοσχάρι με γλυκό κρασί & πορτοκάλι
Yλικά
1 κιλό μοσχάρι (κομμένο σε μερίδες)
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ. γλ. κάρι
Λίγες ίνες σαφράν
1 ποτήρι γλυκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 (με τη φλούδα)
Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρέας μαζί με τα μπαχαρικά να ροδίσει και από τις δύο πλευρές καλά.
Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, και το πορτοκάλι.
Ρίχνουμε
αλάτι & πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί καλά. Προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί καλά. Προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.
Μόλις μείνει με το ζουμάκι του διαλύουμε το κορν φραουερ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό. Το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και αφήνουμε να πηξει η σάλτσα.
Βγάζουμε
το πορτοκάλι, αφού το πιέσουμε να βγει ο χυμός του και πετάμε τη φλούδα.
Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες στον ατμό.
Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες στον ατμό.
Μικρά
μυστικά
:
- Εγώ χρησιμοποίησα κόκκινο κρασί Μυτιλήνης (το αγαπημένο μου)
- Εβαλα 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο σε κόκους - δεν είχα τριμμένο.
- Εβαλα 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο σε κόκους - δεν είχα τριμμένο.
(Η
συνταγή είναι από το Βήμα Gourmet Οκτωβρίου)
Καλή Επιτυχία !
Καλή Επιτυχία !
Να ευχαριστήσω εδώ τις καλές μου blogo-φίλες Lourdi και τη Χριστιάνα για το βραβείο ''Εφευρετικότητας'' που μου έδωσαν.
Ο Κύρος Γρανάζης θα μου κάνει παρέα και θα καταβάζουμε μαζί ιδέες που αγαπάμε.
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια
22 σχόλια
Καταπληκτικό πιάτο, μες στις μυρωδιές!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάααααααααααααααα
Ωραία υλικά που κάνουν νόστιμο φαγητό να γλείφεις τα δάχτυλά σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Εναλλακτική πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑύριο που μαγειρεύουν τα κορίτσια θα κρατήσουμε λίγο για δοκιμή.
Α, ξέχασα.. τα καρότα τέλεια!!!!!
Φιλιά!!!!
polu wraio kai eortastiko piato!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπω!!! Λαχταριστότατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα!
Φιλάκια!!!
Τελειο φαινεται... κι αυτο το πορτοκαλι εκει διπλα... μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι έγραψες πάλι. Πολύ νόστιμο μου ακούγεται. Και το κάρυ όταν είναι σε μικρές αναλογίες μπορεί να το αντέξει και το ευαίσθητο στομάχι μου. Πολύ γευστικό. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στο blog μου, κι εγώ χαίρομαι που γνώρισα εσένα και το αξιαγάπητο blog σου. Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Asteri - Σ ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή* ΜΑΡΙΑ μου απλά υλικά που βγάζουν νοστιμιά.
Σε ευχαριστώ
Φιλιά
* Γιαγιά Αντιγόνη - Εναλλακτικές προτάσεις σε όλα :)
Ναι σ αρεσαν τα καροτάκια?Πολύ χαίρομαι.
Φιλιά πολλά πολλά
* Ειρήνη - όντως στέκεται καλά και σε γιορτινό τραπέζι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* ΝΑΝΤΙΑ - σ ευχαριστώ :))
* Ελπινίκη μου σε ευχαριστώ. Το πορτοκάλι δεν το πέταξα..το έβαλα στη φωτογράφιση :)
Φιλιά
* Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμο και το καρυ είναι λίγο αλλά είναι και το απαλό.
Να σαι καλά Κατερίνα μου ..κι εγώ χάρηκα πολυ που σε γνώρισα.
Φιλιά πολλά
Εχω βγάλει απο την κατάψυξη μοσχαράκι να ξεπαγώνει και αναρωτιόμουνα πως να το φτιάξω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις σε ειδα έτρεξα , αυριο πρωί-πρωι το φτιάχνω!!!
Ευχαριστώ και καλο βράδυ!!!
Τα αρώματα και τα χρώματα λάμπουν σε αυτό σου το πιάτο, Μάριον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πορτοκάλι εξαιρετικό! Έτσι αφήνει όλα του τα αρώματα μέσα στο φαγητό...
Η πεθερά μου έκανε, κάπως έτσι, την πάπια σαλμί, παντανόστιμη και εορταστική (Χριστουγεννιάτικη!).
Καλό βράδυ
Ζ.
* Ριρή μου περιμένω εντυπώσεις αν το κάνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝασαι καλά
Φιλιά
* Κitchen stories - Ζαμπια μου σε ευχαριστώ πολύ. Οντως το πορτοκάλι ετσι δίνει ωραίο άρωμα και γεύση στο φαγητό.
Φιλιά
Μαριον ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου αλλα και για την υπεροχη συνταγη σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν χρειαστεις βοηθεια για μπλογκ σου στειλε μου μειλ ...ειναι ευκολο....θα σε βοηθησω.ΦΙΛΙΑΑΑ
Marion, εχεις και μια προσκληση για παιχνιδι στο "σπιτακι" μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο και αρωματικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααα
Μου αρέσουν τα πιάτα με φρούτα! Δίνει ωραίο άρωμα το πορτοκάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑργησα το ξέρω, κανένα πιατάκι έμεινε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο πιάτο, σκέφτομαι τη γεύση του και ξερογλείφομαι!
Τα σέβη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά ξετρελάθηκα!
Φιλάκια Μάριον!!
Να’ σαι καλά! Νόστιμες και μοσχοβολιστές δημιουργίες να μας σερβίρεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα το καλό το ΦουΜπου,με έφερε το νοστιμότατο μπλογκ σας στο δρόμο μου....Είχα λοιπόν μοσχάρι-φιλέτο νουά...το οποίο όμως ήθελα οπωσδήποτε να το κάνω με πορτοκάλι!!! Ε,κι έτσι εγένετο!!! Έβαλα τα υλικά που είπατε με κάποιες βέβαια παραλλαγές...Έβαλα παραπάνω σαφράν, το πορτοκάλι το έστυψα από την αρχή και δεν έβαλα τις φλούδες από φόβο μην πικρίσει, για να μην γίνει πάρα πολύ γλυκό έβαλα και λίγο λευκό κρασί και το αρχικό τσιγάρισμα έγινε σε φυτίνη με λίγο βούτυρο αγελάδος...Α!!! Και έκοψα στα 4 μανιτάρια σαμπινιόν και έβρασαν μαζί με το κρέας....Λουκούμι!!!!! Για γαρνιτούρα έκανα κουσκουσάκι με ζωμό λαχανικών, λίγο σαφράν και λίγες σταγόνες χυμό πορτοκαλιού!!! Μαγεία σας λέω!!!! Δοκιμάστε το ανεπιφύλαχτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!
Άννα
* Αννα σε ευχαριστώ πολύ και καλώς ήρθες στο blog μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που δοκίμασες την συνταγή (με μικρές παραλλαγές).
Μην το φοβάσαι το πορτοκάλι με την φλούδα. Δεν πικρίζει καθόλου.
Ωραίες και οι προσθήκες που έκανες.
Ελπίζω να τα λεμε συχνά :)