''Σουφλέ'' με πένες & μελιτζάνες / Pasta with eggplants ''souffle''

1:22:00 π.μ.


Τώρα δεν ξέρω αν η ονομασία του σουφλέ είναι η σωστή γι αυτό το φαγητό, αλλά δεν ήξερα πώς να το πω. Φέρνει λίγο από σουφλέ, μπορεί και όχι... Ενα τύπου ''σουφλέ'' (σε εισαγωγικά πάντα!!)




Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο, εύκολο θα έλεγα (αν εξαιρέσουμε το τηγάνισμα της μελιτζάνας, που είναι λίγο τσαπατσούλικο) κατά τα άλλα δεν είναι δύσκολο και είναι και ωραίο σε εμφάνιση.
Τα τυριά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ανάλογα με το γούστο του καθενός. Βάλτε ότι σας αρέσει.

''Σουφλέ'' με πένες & μελιτζάνες 

Υλικά

2-3 μελιτζάνες (φλάσκες μέτριες - τηγανιτές)
Πένες βρασμένες
Ρεγκάτο τριμμένο
Κεφαλοτύρι τριμμένο
3-4 φέτες μπέϊκον
4-5 φέτες ζαμπόν
Κρέμα γάλακτος (λίγη)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες να πάρουν χρώμα και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι.
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Βουτυρώνουμε ελαφρά.

Καλύπτουμε ένα στρογγυλό σκεύος πυρέξ (ψηλό) με τις μελιτζάνες.



Στρώνουμε λίγα μακαρόνια, ρίχνουμε ρεγκάτο, το ζαμπό & το μπέϊκον ψιλοκομμένο, βάζουμε και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.


Βάζουμε άλλη μια στρώση μακαρόνια και συνεχίζουμε όπως πιο πάνω.

Στην τρίτη και τελευταία στρώση βάζουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε από πάνω μόνο τα τυριά (ρεγκάτο & κεφαλοτυρι) και ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Όχι πολύ. Από το μικρό κουτάκι της κρέμας να φανταστείτε δεν βάζουμε ούτε τη μισή. Απλά ρίχνουμε λίγο από πάνω.



Βέβαια αν θέλετε εσείς να βάλετε λίγο παραπάνω κανένα πρόβλημα.

Μετά ‘’κλείνουμε’’ τις μελιτζάνες προς τα μέσα και πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι.



Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά στους 180 C.

Δεν θέλει πολύ αφού όλα τα υλικά είναι μαγειρεμένα. Να λιώσουν λίγο τα τυριά και να ενωθούν οι γεύσεις.

Λίγο πριν το βγάλουμε βάζουμε από πάνω λίγο καπνιστό τυρί να λιώσει (άμα θέλουμε να το κάνουμε ενισχυμένο..χιχι). Διαφορετικά το παραλείπουμε.







Μικρά μυστικά:

- Για καλύτερο ‘’εμφανισιακό’’ αποτέλεσμα το αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε, αλλιώς θα σας βγει λίγο ακατάστατο. Εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε να κρυώσει και να το βγάλαμε σωστά, αλλά καθόλου δεν μας ενδιέφερε αυτό.


- Καλύτερα είναι να τηγανίσετε τις μελιτζάνες από την προηγούμενη, ώστε να βγάλουν όλο το λάδι. Σε περίπτωση που σας βγάλει πολύ λάδι το φαϊ, στραγγίστε το πυρέξ να φύγει το περιττό λάδι.


- Επίσης μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο αλειμμένες με λίγο λάδι, ώστε να γίνουν πιο ελαφριές.


- Είναι μια καλή ευκαιρία να φάνε μελιτζάνες τα παιδιά. Ανακατεμένα μέσα στα αγαπημένα τους μακαρόνια δίνουν μια γλυκιά γεύση και το τρώνε ευχάριστα, χωρίς αντιρρήσεις.



You Might Also Like

16 σχόλια

  1. πω πω πω τι βλέπουν τα ματάκια μου βραδυάτικα!! θα με κάνεις να τρέξω στο ψυγείο πριν πέσω για ύπνο!! φαίνεται τέλειο μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι υπέροχο φαγάκι, μπορούμε νομίζω να ψήσουμε τις μελιτζάνες για να γλιτώσουμε και το πολύ λάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραια ιδεα! Γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή Κυριακή.
    Η Λίνα κάποια φορά το έφτιαξε σαν παστίτσιο με κιμά αλλά και μελιτζάνες. Με ψητές μελιτζάνες θα το τιμήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * Pela Sofi - Eλπιζω να μην έκανες επιδρομή στο ψυγείο ε? χιχι..
    Ευχαριστώ πολύ
    Φιλιά

    * Λίλα - και με ψητές τις μελιτζάνες θα είναι πολύ καλό και χωρίς πολύλάδι.
    Φιλιά

    * Ελπινικη - σε ευχαριστώ πολύ νασαι καλά :)

    * Ξανθή - το είδα και της Λίνας και με κιμά γίνεται πολύ ωραίο.
    Ψητές οι μελιτζάνες το κάνουν πιο ''ελαφρύ''
    Καλή Κυριακή και σε σένα :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μόνο που έβαλες μελιτζάνες, μου αρέσει πολύ το φαγάκι σου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωωωω! Τι καλό! Τα τελευταία χρόνια έχω αγαπήσει πολύ τις μελιτζάνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν με νοιάζει πώς το λένε κοριτσάκι μου...
    με νοιάζει να το έχω στο πιάτο μου...
    λατρεύω τις μελιτζάνες κι αυτός είναι ένας ωραίος και εντυπωσιακός τρόπος να τις μαγειρέψει κανείς...
    καλή εβδομάδα να έχεις...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ εμφανίσημο πρώτα από όλα! Συγχαρητήρια, φαίνεται πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άμα έχει μελιτζάνες θέλω δύο πιάτα!!
    πολύ μου αρέσει ο συνδυασμός αυτός.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είδα μελιτζάνα και ήρθα τρέχοντας,αχ τι θα γίνει με αυτή τη δίαιτα,δε βλέπω να τα καταφέρνω.Τέλειο φαγητάκι.Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είχα φάει για πρώτη φορά μελιτζάνες με πάστα στη Νότια Ιταλία πριν πολλά πολλά χρόνια και ακόμα το θυμάμαι! Το φαγάκι σου Μαράκι είναι τούρμπο από γεύση, ποιος θα μπορούσε να περιμένει να κρυώσει για να κοπεί καλύτερα; Πάντως όχι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. * ΕΛΕΝΑ - εχει νοστιμιά η μελιτζάνα . Σε ευχαριστω πολύ
    Φιλια

    * Κικη αμα μαγειρευτεί σωστά είναι ωραία η μελιτζάνα και βγαζει μια γλυκάδα.
    ΦΙλιά

    * SpirToKoyto - Βιβή νασαι καλά σε ευχαριστώ. Αμα σου αρέσουν οι μελιτζάνες δοκίμασέ το
    Φιλιά

    * Mia maria - Σε ευχαριστώ Μαρία μου :))
    Φιλιά

    * Mari - πάρε όλο το πυρέξ..χιχι.
    Φιλιά

    * nadia - ελα να κάνουμε παρεα με την διαιτα..χιχι..κι εγώ μια απο΄ιδια.
    Σε ευχαριστώ :))

    * Κατερίνα μου ελα ντε..ποιος νοιάζεται για την εμφάνιση..αμα έχει ωραια γεύση :)
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πηρα την μειλ σου.
    χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν.
    νασαι καλα.

    το φαγακι πολυ ομορφο.

    ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. grEAT - νασαι καλά Ειρήνη μου.
    Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ πολύ
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ καλή ιδέα και σίγουρα νόστιμη. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe