Σουφλέ σοκολάτας / Chocolate souffle

9:11:00 π.μ.



Ακόμα κάνει ζέστη. Ακόμα είναι καλοκαίρι. Αλλά νομίζω πως ο οργανισμός έχει ρολόι και καταλαβαίνει τις αλλαγές των εποχών. Και αρχίζει και ζητάει σοκολάτα.  Αρχίζεις να σκέφτεσαι κι εσύ σοκολάτα σε όλες τις μορφές της. 
Εντάξει δεν φταις εσύ. Φταίει το ρολόι του οργανισμού που σε κάνει να ζητάς και να λιγουρεύεσαι ένα σουφλέ σοκολάτας μια άκρως καλοκαιρινή μέρα.


‘’Αναγκάζεσαι’’ και το φτιάχνεις. Και τρως με την μια δυο σουφλεδάκια με δροσερή κρέμα γάλακτος. Και το ευχαριστιέσαι με όλες τις αισθήσεις σου. Θερμίδες??? Μπα…αυτά δεν έχουν καθόλου θερμίδες … Αφρός είναι.

Απολαύστε χωρίς τύψεις.


Σουφλέ σοκολάτας
(αρχική συνταγή από περιοδικό Good Housekeeping, Spring Gookbook 2014)

Υλικά
(6-8 μερίδες)

75 γρ. βούτυρο (ανάλατο, κομμένο σε κύβους, συν έξτρα για τα φορμάκια)
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
3 μέτρια αυγά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C αντιστάσεις (160 ° C αέρα). Εγώ τα έψησα στον αέρα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια.  

Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε κύβους σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσουν. Aνακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει.
Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει για  περίπου 5 λεπτά.


Με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι  ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας. Μοιράζουμε στα  φορμάκια.


Μεταφέρουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά. Να φουσκώσουν αλλά μέσα πρέπει να είναι υγρά.  



Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.



Μικρά μυστικά:

-          Προσοχή μην τα παραψήσετε. Στα 10 λεπτά είναι μια χαρά.
-     Αν θέλετε μπορείτε να τα έχετε φτιάξει νωρίτερα μέχρι το σημείο που έχετε μοιράσει το μείγμα στα φορμάκια. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο. Τα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά (ή πάλι μέχρι να φουσκώσουν και στο κέντρο να είναι μαλακά & υγρά)
-      Πάει σίγουρα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι, αλλά εμένα η κρέμα γάλακτος είναι η αγαπημένη μου. Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται καλά το ζουμερό εσωτερικό τους.

-     Η συνταγή έλεγε για 6 μερίδες. Εβαλα τα 5 ramekin που βλέπεται στις φωτογραφίες (είναι από τα μικρά). Ένα πιο μεγάλο ramekin και περίσσεψε μείγμα. Οπότε έβαλα τρία αλουμινένια φορμάκια. Οπότε αν έχετε λίγο πιο μεγάλα φορμάκια θα σας βγάλει 6 σίγουρα και ίσως 1-2 ακόμα.




You Might Also Like

23 σχόλια

  1. Καλή εβδομάδα!! Θα το ήθελα ένα μπολάκι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή εβδομάδα Ξανθή μου
      Χρειάζεται για να πάει γλυκά η βδομάδα :)

      ΦΙλιά

      Διαγραφή
  2. πωωωωωω τρελαινομαι για τετοια σουφλε!!! θα προτιμησω το παγωτο αντι της κρεμας γαλακτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω τέλειο! Η σοκολάτα είναι παντός καιρού, χαχα! Να είχα ένα τώρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Μαρία.. παντός καιρού και για όλες τις ώρες :)

      Σ ευχαριστώ

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  4. "αναγκαζεσαι" να τα φτιαξεις..."αναγκαζεσαι" να τα φας.....αχ ζωη ειναι αυτη...σκετηκαταπιεση!!!!
    Τελεια τα σουφλεδακια σου!!!!καλη και νοστιμη εβδομαδα να εχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα... πες τα βρε Κική ...είναι ζωή αυτή !!?? χιχι

      Σ ευχαριστώ πολύ
      Καλή εβδομάδα και σε σένα : )

      Διαγραφή
  5. Το σουφλέ είναι το νούμερο 1 σε προτίμηση μετά από ένα καλό γεύμα!! Είναι υπέροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα καλό γεύμα θέλει ένα καλό επιδόρπιο ... και τι καλύτερο από αυτό : )

      Σ ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Και με ζέστη και με κρύο! Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα όταν πρόκειται για σοκολάτα! Υπέροχα είναι Μάριον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην έχουμε πρόβλημα Χρύσα μου... έτσι το λέμε για αστείο : )

      Σ ευχαριστώ, να' σαι καλά :)

      Διαγραφή
  7. αμαν αμαν!
    Καλη βδομάδα να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή μου Μάριον, η σοκολάτα είναι παντός καιρού!
    Τα υπέροχα σουφλέ σου με αναστάτωσαν φυσικά και τώρα το μυαλό μου έχει κολλήσει στην εικόνα τους.
    Μου αρέσει που σου έγιναν έτσι ωραία και φουσκωτά.
    Πάντως, επειδή πράγματι έχει ακόμα λίγη ζέστη, νομίζω ότι με παγωτάκι θα είναι άψογα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ξέρω Ερμιόνη μου, δεν έχει εποχές η σοκολάτα : )

      Εγώ τα σκέφτομαι ήδη από την επόμενη που φυσικά τέλειωσαν αμέσως και σκέφτομαι να τα ξανακάνω .. χιχι..
      Ωραία έγιναν, πάντως εγώ τα ευχαριστιέμαι με κρέμα γάλακτος : )

      Σε ευχαριστώ πολύ :)

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. Δεν με ενδιαφέρει τι καιρό κάνει, και με 40 βαθμούς τρώγεται άνετα το σουφλέ σοκολάτας! Ωραίο σερβίτσιο με την ευκαιρία αυτή ;) Φιλιά Μάριον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Ελεάννα μου
      τα πιατάκια είναι ξεχωριστά. Η γαλατιέρα είνα απο ένα σετ όντως πολύ ωραίο.

      Τα φιλιά μου : )

      Διαγραφή
  10. Αυτά τα σουφλέ είναι σκέτη καταστροφή! Δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα! Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχος, ζουμερός, σοκολατένιος αφρός! Εγώ προσωπικά δεν θα είχα
    καμία απολύτως τύψη να φάω και 2 μπολάκια, είναι εθιστικά.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χωρίς τύψεις;;; Αχ καλή μου Μάριον... Τι υπέροχο γλυκό!


    ΥΣ. Σερβίτσια και φωτογραφίες εξαιρετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μας κόλασες μεσημεριάτικα! Τι μας κάνεις, τι μας κάνεις!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν και δεν είμαι της σοκολάτας όπως το έτερο μπλογκομισό μου, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι άκρως δελεαστικά!! Ιδίως με μια χορταστική δόση κρέμας...χιχι..Καλή εβδομάδα, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή