Ψητά churros / Baked churros
9:48:00 π.μ.
Kι ένα giveaway!!!
΄΄Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει. Μα αν δώσει και θυμώσει μεσ' το χιόνι θα μας χώσει'' ... λέει ο σοφός λαός.
Αλλα νομίζω πως παραμύρισε καλοκαίρι. Ολα έχουν ανθίσει, μυγδαλιές, μαργαρίτες, σε οικόπεδα, σε κήπους...
Προχθές το πρωι πήρα μια βαθιά ανάσα και μύριζε όντως άνοιξη: μου ήρθαν μυρωδιές ανθισμένων λουλουδιών. Αν και δεν συμφωνώ με όλο αυτό (διαμαρτύρομαι κοινώς...) μου έφτιαξε η διάθεση. Και δεν συμφωνώ γιατί θέλω λίγο ακόμα χειμώνα, λίγο κρύο. Κάτι μπουφανάκια χοντρά δεν πρόλαβα να τα φορέσω... και τι μπουφάν να βάλεις με 22 βαθμούς!!!! Ενα παλτουδάκι προσπαθώ να το φορέσω 2 χρόνια τώρα και δεν τα έχω καταφέρει...
Επίσης, το ότι κάνει ζέστη δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι τρώω πιο πολύ. Γιατί με το κρύο έχεις και μια δικαιολογία: κάνει κρύο και ο οργανισμός θέλει ενέργεια. Τώρα ποια η δικαιολογία ;;; Μιλάμε για ένα δράμα.
Και πριν αρχίσετε να με παίρνετε με τις ντομάτες (κάτι τύποι καλοκαιρινοί εκεί έξω ;) ), θα σας γλυκάνω.
Μετά τα Ιταλικά taralli σειρά έχουν τα Ισπανικά churros. Eίναι κάτι σαν λουκουμάδες της Ισπανίας.
Είναι εύκολοι και είναι ψητοί.
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια και για τις ευχές σας για το blog, αλλά και για μένα.
Οπως κάθε χρόνο λοιπόν κάνουμε το καθιερωμένο giveaway, κοινώς δίνουμε δωράκι.
Αφήστε σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση (όνομα και e-mail) μέχρι την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, στις 12 τα μεσάνυχτα. Ta ανώνυμα σχόλια δεν θα συμμετέχουν στην κλήρωση.
Κι ένας τυχερός / τυχερή θα κερδίσει δύο κεραμικά μπολάκια σερβιρίσματος και δύο σουπλά (διπλής όψης).
Ψητά Churros / Baked Churros
(συνταγή από εδώ)
Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1/2
φλιτζάνι βούτυρο
1/4
κουτ. γλ. αλάτι
1
φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
2
μεγάλα αυγά
1 βανιλίνη
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το
βούτυρο και το αλάτι & τη βανιλίνη. Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το
βούτυρο
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Σε ένα
μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού σιγά σιγά.
Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό καλά στη ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C (αντιστάσεις).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C (αντιστάσεις).
Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστική με μια μεγάλη μύτη με σχήμα ‘’αστέρι’’, ώστε το σχέδιο στη ζύμη να βγει με γραμμές.
Κάνουμε
σχέδια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Κάνουμε τα churros
μακρόστενα ή
στρογγυλά (ή σε ότι σχήμα θέλετε).
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να churros ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε λίγο να σταθούν στο ταψί για 3-4 λεπτά και μετά τα βαζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Αν θέλουμε να τα καλύψουμε με ζάχαρη, μόλις κρυώσουν τα churros βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων ζάχαρη και ρίχνουμε μερικά churros μέσα, κλείνουμε τη σακούλα και κουνάμε να καλυφτούν με τη ζάχαρη.
Μπορείτε
να τα συνοδεύσετε με πραλίνα φουντουκού ή ακόμα να κάνετε μια σάλτσα σοκολάτας και να τα βουτάτε μέσα.
25 σχόλια
Τα έχω δει πολλές φορές και μου έχουν κινήσει την περιέργεια αλλά δεν τα έχω φτιάξει ποτέ. Τα δικά σου είναι τέλεια! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε τα Κατερίνα ;)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Πω πω τι μου εκανες πρωι πρωι!!! Εχει κοψει ο καλος μου τη ζαχαρα αλλιως θα τα εφτιαχνα στο πι και φι! Το κανεις να φαινεται πανευκολο, ελπιζω να καταφερω να τα φτιαξω καποια στιγμη!
ΑπάντησηΔιαγραφή(akamatras[at]gmail[dot]com
Εύκολο είναι ;)
ΔιαγραφήΦτιάξτα και μπορείς να τα συνοδεύσεις με ότι θες.
Σ ευχαριστώ :)
Τα churros τα είχα δοκιμάσει στην Ισπανία και μου άρεσε τόσο η διαδικασία με το βούτηγμα στην σοκολάτα...Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η μυρωδιά του λαδιού από το τηγάνισμα, οπότε καταλαβαίνεις ότι ενθουσιάστηκα με την ψητή εκδοχή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τα δωράκια!
Καλημέρα, σε φιλώ!!
Αγγελική κι εγώ σε κάτι τέτοια γλυκά δεν μπορώ το λάδι. Οσο και να εχει στραγγίσει πάντα νιώθεις τη μυρωδιά.
ΔιαγραφήΓινονται πολύ ωραία ψητά. Σίγουρα θα σου αρέσουν.
Σ ευχαριστώ πολύ :)
Τα φιλιά μου
Θα ήθελα να δοκιμάσω ένα με σοκολάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια στο blog σου και σε σένα με όμορφες δημιουργίες.
Φτιάξτα Ξανθή ;)
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πάρα πολύ, να' σαι καλά
:)
Κι εγώ θα ήθελα λίγο χειμώνα ακόμα Μάριον! Τις προάλλες μου φάνηκε ότι μύρισα λεμονανθό και σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να ήρθε το Πάσχα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίγο κρύο ακόμα λοιπόν και μετά οκ, ας γλυκάνει ο καιρός!
Τα churros τα έχω πολύ καιρό στο πρόγραμμα! Ψητά εννοείται γιατί με τα τηγανητά γενικά δεν τα πάμε και τόσο καλά!
Νομίζω πως και με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας αλλά και με τη σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού θα είναι υπέροχα!
Σε φιλώ
Ακριβώς κι εγώ το Πασχα σκέφτηκα Ερμιόνη μου...δεν είναι λεω δυνατόν από τώρα...χιχι..
ΔιαγραφήΕίναι ωραία ψητά κι εγω το τηγάνισμα σε κάτι τέτοια γλυκά δεν το θέλω.
Πάει με όλα ;)
Σ ευχαριστώ
Φιλιά πολλά :)
Φαίνονται υπερ λαχταριστά και πολύ χαριτωμένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο και το δώρο!
Καλό βράδυ :-)
Σ ευχαριστώ Αρη :)
ΔιαγραφήΝα' σαι καλά
Εγώ σε καταλαβαίνω γιατί δεν είμαι πολύ καλοκαιρινός τύπος αλλά μάλλον είμαστε μειοψηφία, χιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν τα τσούρος και σίγουρα τα προτιμώ στο φούρνο. Δεν τη μπορώ τη λαδίλα!!!
Καλοκαίρι και πάσης Ελλάδος!! Την συνταγούλα την έχω υπόψη μου, αλλά δεν την έφτιαξα ποτέ!! Έχει την λογική των σου!! Πλεονέκτημα που τα έψησες στο φούρνο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Τα έχω δει σε συνταγές, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει, τα δικά σου φαίνονται τέλεια και φούρνου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου!
Καλό Σ/Κ!
Καλησπέρα Μάριον... έχω ήδη προσπαθήσει να κάνω churros αλλά μάταια... δεν ξέρω τί πήγε στραβά. Τα δικά σου φαίνονται τέλεια και θα προσπαιήσω να τα φτιάξω γιατί μου αρέσουν σαν ιδέα!!! Υπέροχες και οι φωτό σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Τα ειχα δοκιμάσει στην Ισπανια και ειχα ξετρελαθει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ :)
δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά θα ήθελα. με λίγη ζάχαρη-κανέλα, ή, με σοκολάτα πρέπει να είναι τέλεια! έκανες πολύ καλά που έφτιαξες την ψητή εκδοχή τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήσε φιλώ!
Φαίνονται τέλειοi και δελεαστικότατοι!!!! Και το καλύτερο είναι οτι δεν χρειάζονται τηγάνι!!!! Ευγενία valentza@gmail.com
ΑπάντησηΔιαγραφήτσουρος εχω φαει τα τηγανιτα! αυτα πρεπει να ειναι τελεια κ χωρις τυψεις γαι θερμιδες αφου ειναι στο φουρνο!! μοιαζουν με σουδάκια ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αφήνουν λαδίλα αυτά Αναστασία.
ΔιαγραφήΗ ζύμη μοιάζει με τα σουδάκια.
Φιλιάαα :)
Θέλω πολύ να δοκιμάσω churros...ειδικά με σάλτσα σοκολάτας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν Μάριον, επειδή δεν σου ευχήθηκα χρόνια πολλά για το μπλόγκ σου στην περασμένη ανάρτηση θα το κάνω εδώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το χαίρεσαι, να σου παίρνει τις στεναχώριες και να σε γεμίζει με ευχάριστες στιγμές. Είναι η καλύτερη δημιουργικότερη απασχόληση για μένα και φαντάζομαι για όλες όσες ασχολούμαστε με κάτι τέτοιο!
Στη συνταγή τώρα.. (σου είχα αφήσει αλλα δυο σχόλια αλλά μάλλον δεν ήρθαν ποτέ), έλεγα λοιπόν ότι η ζύμη των churros μοιάζει με βελούδινη. Φανταστική υφή!!! Θα ήθελα πολύ να φάω μιας και δεν έχω φάει αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσουν πάρα πολύ!! Στην απλή εκδοχή τους με κανέλα και ζάχαρη!!!!! Σούπερ!
"Κατοχυρώνεις" πατέντα με τα ψητά churros, Μάριον :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθώς εμείς μόνον τηγανιτά τα γευτήκαμε στην Ισπανία, με μπόλικη ομολογουμένως σάλτσα πηχτής σοκολάτας, νομίζω πως θα έκανα μια προσπάθεια να τα φτιάξω, αν το έφερνε η ώρα την επιθυμίας για λιχουδιά!!
Και Χρόνια Πολλά και άκρως δημιουργικά για το blog και την αφεντιά σου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφή