Σοκολατένια cupcakes με καφέ / Chocolate cupcakes with coffee frosting

11:56:00 μ.μ.





Ηappy Birthday to my blog !!!
Κλείνουμε τα 6!!!

Μεγαλώσαμε, θα πάμε σχολείο σε λίγο άρα έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε.
Πέρασαν 6 χρόνια αλλά νομίζω πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έκανα την πρώτη πρώτη ανάρτηση στο blog. Δεν την λες και κανονική ανάρτηση.
Την λες απλά μια αρχή, μια παρουσία… Αδαής και ερασιτέχνης μαζί.
Οι πρώτες αναρτήσεις τώρα που τις βλέπω δεν μου αρέσουν. Δηλαδή οι φωτογραφίες δεν μου αρέσουν (και τότε νόμιζα ότι ήταν και καλές…χαχα). Αλλά έτσι είναι τα πρώτα βήματα: άχαρα.

Μου φαίνονταν όλο αυτό πολύ ωραίο, αλλά συνάμα και τόσο δύσκολο. Πως το κάνουν, πως γράφουν, πρέπει να έχω γνώσεις προγραμματιστή (!!), χρειάζεται να εγγραφώ κάπου… πώς να το κάνω εγώ; Και τι όνομα να δώσω στο blog;
Εδώ είναι τα δύσκολα… Μετά από πολλές σκέψεις, γράψε – σβήσε στον υπολογιστή, δοκιμές κλπ. το όνομα αυτού : ΄΄Maγειρική(&)Τέχνη’’.

Διφορούμενη η έννοια του. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμων της μαγειρικής τέχνης, ούτε ότι εγώ θα σας μυήσω στην τέχνη της μαγειρικής. Ερασιτέχνης μαγείρισσα δηλώνω με όρεξη, μικρές γνώσεις – που καθ’ όλη την πορεία μαθαίνω και νέα πράγματα – ενδιαφέρον, δημιουργία, αλλά και λάθη. 
Το όνομα βγήκε από την μαγειρική (ως κύριο θέμα), και η ‘’΄τέχνη’’ κολλάει στο ότι στις αρχές έκανα κάποιες κατασκευές, ή έβαζα μικρά αφιερώματα σε διακόσμηση, χρώματα κλπ.
Άρα η παρένθεση(&) ξεχωρίζει αλλά και ενώνει αυτές τις δυο λέξεις: Μαγειρική & Τέχνη (ή όπως λέω και στο τίτλο : η τέχνη της μαγειρικής). Αυτό είναι όλο.
Το αναλύσαμε κι αυτό.


Το blog ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου 2010 επίσημα. 
Αν και ήταν μια χρονιά που από τα μισά της ήταν απρόσμενα δύσκολη για μένα προσωπικά, με ταλαιπωρία, που συνεχίστηκε και για τα επόμενα 3-4 χρόνια,  όπως θα δείτε το 2010 είχα κάνει τις πιο πολλές αναρτήσεις. Αλλά και τα επόμενα χρόνια λίγο πεσμένα τα νούμερα των αναρτήσεων (κάτι σαν τα νούμερα της τηλεθέασης J). Όμως αν σκεφτεί κανείς ότι η ταλαίπωρη food blogger τις μισές μέρες της εβδομάδας δεν ήταν σε θέση ούτε να μαγειρέψει, ούτε να φάει, με χάσιμο βάρους τουλάχιστον πάνω από δέκα κιλά (αφού όρεξη και γεύση είχαν πάρει άδεια), το ότι μαγείρευα για το blog τα σαββατοκύριακα που τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, το θεωρώ κατόρθωμα. Κι οτιδήποτε προσπαθούσα να κάνω ήταν υπεράνω των δυνάμεών μου, που παρότι κουραζόμουν αρκετά, όταν ανέβαζα μια συνταγή όλα ήταν μια χαρά.



Άρα, το blog εμένα μου έκανε πολύ καλό. Ψυχοθεραπεία από τις καλύτερες. Γιατί το μυαλό μου ξέφευγε από δυσάρεστες σκέψεις, σκεφτόμουν τι να βάλω στην επόμενη ανάρτηση, να μην αργώ να γράφω (και τι θα απογίνει το κοινό μου!), να ψάχνω συνταγές, να διαβάζω περιοδικά, blogs … Οπότε το μυαλό γέμιζε με μυρωδάτες αναθυμιάσεις, σκέψεις και νοστιμιές που κάλυπταν ή και εξαφάνιζαν τις άσχημες σκέψεις.
Μέσα στα δυο καλά που μου έκανε η ενασχόλησή μου με το blogging ήταν εκτός του ότι γνώρισα πολύ ωραίους ανθρώπους μέσα από εδώ, το πιο βασικό ήταν ότι έκανε καλό σε εμένα και την ψυχολογία μου.
Και δεν σκέφτηκα ποτέ να το σταματήσω, άσχετα αν αργώ να γράψω κάποιες φορές. Για μένα είναι χόμπυ. Τα χόμπυ δεν μας καταπιέζουν, δεν μας αγχώνουν, δεν μας στεναχωρούν. Κάνω το κέφι μου με σεβασμό σε όσους με διαβάζουν, αλλά κυρίως στον ίδιο μου τον εαυτό. Αυτό προσπαθώ τουλάχιστον να κάνω. Πάντα με αναφορές στις πηγές, που όταν δεν ξέρω γιατί είναι από παλιές σημειώσεις ή σκισμένα χαρτάκια, το αναφέρω. Φωτογραφίζω και μαγειρεύω εγώ τις συνταγές και δεν τις ‘’δανείζομαι’’ απλά να γεμίζω το χώρο του blog.
Εγώ χορηγώ τα υλικά των συνταγών, εκτός από λίγες περιπτώσεις που μου προσφέρονται ευγενικά από κάποιες εταιρείες για προώθηση προϊόντων τους, και το μικρό μου blog τους ευχαριστεί  πολύ γι αυτό. Ως εκεί.
Μαγειρεύω για τους δικούς μου, φωτογραφίζω (θέλω να πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί λίιιιγο σε αυτό το κομμάτι) και το ευχαριστιέμαι.

Σας ευχαριστώ λοιπόν όλους και έναν έναν ξεχωριστά, όσους γνωρίζω από κοντά, αλλά και όσους ξέρω παρά μόνο μέσα από αυτήν εδώ την οθόνη. Που έρχεστε, με διαβάζετε, κάνετε τις συνταγές μου, μου αφήνετε σχόλια, μου στέλνετε μηνύματα.

Σας κούρασα όμως αλλά λόγω της ημέρας με έπιασε η φλυαρία.
Σας κερνάω λοιπόν ένα ωραίο γλυκάκι για τα χρόνια πολλά.

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν (έχουμε περιθώριο 40 ημέρες ακόμα, έτσι δεν λένε J). Γιατί θα ακολουθήσει ελπίζω πολύ σύντομα ανάρτηση με giveaway για τα γενέθλια του blog, που δεν προλάβαινα για τώρα, αλλά και κάτι άλλο…
Mείνετε συντονισμένοι !!




Σοκολατένια cupcakes με καφέ / Chocolate cupcakes with coffee frosting 
(αρχική συνταγή εδώ)


Υλικά

100 γρ. αλεύρι
40 γρ. κακάο
140 γρ. ζάχαρη άχνη
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
60 γρ. βούτυρο (να έχει μαλακώσει)
120 ml γάλα
1 αυγό
1 κουτ. γλ. ρούμι
1 βανίλια

Frosting 
250 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλ. δυνατό καφέ (εσπρέσο ή στιγμιαίο που έχουμε φτιάξει από πριν και έχει κρυώσει)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 170C.
Βάζουμε 12 χαρτάκια στο ταψάκι για cupcakes.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Mε το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά, να αφρατέψει το βούτυρο.

Ρίχνουμε το αυγό και το ρούμι. Ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε  εναλλάξ το μείγμα αλευριού με το γάλα .



Ρίχνουμε στις θήκες το μείγμα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα  να βγαίνει καθαρή.

Ετοιμάζουμε το frosting: Βάζουμε μαζί όλα τα υλικά και τα χτυπάμε να γίνει σαν σαντιγί.

Διακοσμούμε τα cupcakes όταν έχουν κρυώσει εντελώς.




Μικρά μυστικά:

-          Πάνω από το frosting μπορούμε να τρίψουμε και κουβερτούρα. Ή να κάνουμε σχέδια με λιωμένη κουβερτούρα σε μια λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν να τα βάλουμε πάνω στην κρέμα, όπως έκανα εγώ.

-          Φυσικά τρώγονται και  χωρίς το frosting ; )












You Might Also Like

19 σχόλια

  1. Χρόνια Πολλά!! Μου άρεσε που θα πάει σχολείο!!
    Όσο για τα υπόλοιπα ταυτίζομαι μαζί σου μέσα στα ίδια πλαίσια κινούμε κι εγώ αλλά αυτό είναι που μου αρέσει δεν θα ήθελα ποτέ να κάνω τα πρέπει αλλά αυτά που μου αρέσουν μόνο.
    Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαίρομαι που συμφωνείς Ξανθή μου
      Ετσι πρέπει να κάνουμε :)

      Σ ευχαριστώ πολύ πολύμ να είσαι καλά κι εσύ :)

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Καλή μου Μάριον, χρόνια σας πολλά!!
    Τι ωραία που τα γράφεις..εγώ πάλι αποφεύγω να βλέπω παλιές αναρτήσεις..αισθάνομαι αμήχανα!!
    Και όντως είναι μια πολύ καλή και ανέξοδη {σχετικά} ψυχοθεραπεία!
    Χαίρομαι πάρα πολύ που γνώρισα άτομα σαν εσένα μέσω του blogging..αν και δεν είμαι πλέον τόσο 'κοινωνική' {παράξενο πράγμα αλλά το να γράφω σχόλια, μου προκαλεί άγχος}.
    Παίρνω και το γλυκάκι μου από τις πανέμορφες φωτογραφίες και σε φιλώ!!
    Να είσαι πάντα γερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου είναι απο τα ωραία του blogging που γνωριζόμαστε.
      Ελπίζω και απο κοντα κάποια στιγμή ;)

      Μην αγχώνεσαι για την κοινωνικότητα... δεν χρειάζεται.
      Οπως ευχαριστεί τον καθένα.

      Σ ευχαριστώ πάρα πολύ :)

      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Μάριον και Χρόνια πολλά!!!
    Όμορφα cupcakes και το frosting με μασκαρπόνε είναι το καλύτερο μου!!
    Περιμένω με αγωνία και τις επόμενες αναρτήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρόνια σας πολλά !!! κεράστηκα κι εγώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά με νοστιμιές που κάνουν χαρούμενες εμάς και τους δικούς μας!!!! Και αφού δεν μπορώ να γευτώ το γλυκάκι σου, θα κεραστώ τη συνταγή σου για μελλοντική χρήση!!!! Πάντα χαρές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά, χρόνια γλυκά, χρόνια σοκολατένια στο μπλογκ σου μα πάνω απ όλα σε σένα. Να σαι γερή και δυνατή να γράφεις για πολλά πολλά χρόνια ακόμη. Για τα cupcakes τι να πω... άπλωσα το χέρι στην οθόνη αλλά δεν μπόρεσα να κλέψω ένα :) Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά στο Μπλογκοσπιτάκι σου, Μάριον! Πολύ ωραίο το κέρασμα, εύχομαι καλή συνέχεια!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά! Εύχομαι ότι καλύτερο,έμπνευση,δημιουργικότητα και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά και γλυκά, χρόνια πάντα δημιουργικά!
    Καλύτερο κέρασμα δεν θα μπορούσες να μας προσφέρεις Μάριον, λαχταριστά τα κεκάκια σου!
    Είναι υπέροχο το πόσο καλή ψυχοθεραπεία είναι το food blogging, και ελπίζω να έχεις πάντα το κέφι και τη διάθεση να ασχολείσαι με αυτό, γιατί σου πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά και δημιουργικά Μάριον!
    Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι ακριβώς, με σεβασμό και κέφι!
    Είσαι γλυκύτατη, αξιοπρεπέστατη και εξαιρετική μαγείρισσα!
    Είναι χαρά μου να σε γνωρίζω τόσο μέσα από εδώ, όσο και προσωπικά!
    Τα κεκάκια απολύτως του γούστου μου!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι μου εύχομαι και σε σένα και στο blog σου να ζήσετε χρόνια πολλά και ευτυχισμένα. Διάβαζα την ανάρτησή σου και θυμήθηκα τα δικά μου πρώτα βήματα. Αυτό που κάνουμε είναι απαιτητικό και θέλει πολλή αγάπη και επιμονή, ειδικά για όσες από εμάς δεν αποσκοπούν σε κάποιο οικονομικό όφελος! Τα κεκάκια σου είναι πεντανόστιμα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τις πρόλαβα τις 40 μέρες?????
    χρόνια πολλά Μάριον!! χρόνια γεμάτα έμπνευση και πολλές δημιουργίες!!!
    σε ευχαριστούμε κι εμείς για τις τόσο νόστιμες και επιτυχημένες συνταγές που μας προτείνεις!
    τα κεκάκια σου απίθανα! μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός καφέ και σοκολάτας
    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά!! Μακάρι τα 6 χρόνια να γίνουν 16 και 26 και όσα εσύ έχεις όρεξη να συνεχίσεις αυτό που αγαπάς! Εμάς χαρά θα μας δίνουν οι τόσοι νόστιμες συνταγές σου! Τελικά το blogging είναι όντως ψυχοθεραπεία για πολλούς από έμας...Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Xρόνια πολλά Μάριον, να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις έτσι τόσο γλυκά!!
    Είμαι λίγο καιρό και εγώ στην μπλογκογειτονιά και ομολογώ ότι και για μένα είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία!
    Τέλεια τα σοκολατένια κεκάκια σου!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να τα χιλιάσετε το blog και ο ιδιοκτήτης με πολλές και νόστιμες αναρτήσεις!!Υπέροχα τα κεκάκια του καφέ!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα εγώ πως νόμιζα ότι είχα γράψει;;;;
    Χρόνια πολλά στο blog σου Μαρία μου και εσύ να είσαι πάντα καλά να μας φτιάχνεις τόσο όμορφες δημιουργίες όπως αυτά τα κεκάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά Μάριον! Εύχομαι στο blog σου πολλές - ακόμα περισσότερες - δημιουργικές αναρτήσεις!!!!

    6 χρόνια;;;!! Φοβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe