Ψητά churros / Baked churros

9:48:00 π.μ.

 Kι ένα giveaway!!!





΄΄Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει. Μα αν δώσει και θυμώσει μεσ' το χιόνι θα μας χώσει'' ... λέει ο σοφός λαός. 
Αλλα νομίζω πως παραμύρισε καλοκαίρι. Ολα έχουν ανθίσει, μυγδαλιές, μαργαρίτες, σε οικόπεδα, σε κήπους... 

Προχθές το πρωι πήρα μια βαθιά ανάσα και μύριζε όντως άνοιξη: μου ήρθαν μυρωδιές ανθισμένων λουλουδιών. Αν και δεν συμφωνώ με όλο αυτό (διαμαρτύρομαι κοινώς...) μου έφτιαξε η διάθεση. Και δεν συμφωνώ γιατί θέλω λίγο ακόμα χειμώνα, λίγο κρύο. Κάτι μπουφανάκια χοντρά δεν πρόλαβα να τα φορέσω... και τι μπουφάν να βάλεις με 22 βαθμούς!!!! Ενα παλτουδάκι προσπαθώ να το φορέσω 2 χρόνια τώρα και δεν τα έχω καταφέρει... 
Επίσης, το ότι κάνει ζέστη δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι τρώω πιο πολύ. Γιατί με το κρύο έχεις και μια δικαιολογία: κάνει κρύο και ο οργανισμός θέλει ενέργεια. Τώρα ποια η δικαιολογία ;;; Μιλάμε για ένα δράμα. 

Και πριν αρχίσετε να με παίρνετε με τις ντομάτες (κάτι τύποι καλοκαιρινοί εκεί έξω ;) ), θα σας γλυκάνω. 
Μετά τα Ιταλικά taralli σειρά έχουν τα Ισπανικά churros. Eίναι κάτι σαν λουκουμάδες της Ισπανίας.

Είναι εύκολοι και είναι ψητοί. 





Αλλά πρώτα να πάμε στο giveaway.
  
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια και για τις ευχές σας για το blog, αλλά και για μένα.
Οπως κάθε χρόνο λοιπόν κάνουμε το καθιερωμένο giveaway, κοινώς δίνουμε δωράκι. 
Αφήστε σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση (όνομα και e-mail)  μέχρι την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, στις 12 τα μεσάνυχτα. Ta ανώνυμα σχόλια δεν θα συμμετέχουν στην κλήρωση. 
Κι ένας τυχερός / τυχερή θα κερδίσει δύο κεραμικά μπολάκια σερβιρίσματος και δύο σουπλά (διπλής όψης).







Ψητά Churros / Baked Churros
(συνταγή από εδώ)

Υλικά

1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
2 μεγάλα αυγά
1 βανιλίνη


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε  το νερό, το βούτυρο και το αλάτι & τη βανιλίνη. Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο

Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού σιγά σιγά. Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό καλά στη ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C (αντιστάσεις).




Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστική με μια μεγάλη μύτη με σχήμα ‘’αστέρι’’, ώστε το σχέδιο στη ζύμη να βγει με γραμμές.

Κάνουμε σχέδια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Κάνουμε τα churros μακρόστενα ή στρογγυλά (ή σε ότι σχήμα θέλετε).





Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να churros ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε λίγο να σταθούν στο ταψί για 3-4 λεπτά και μετά τα βαζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.





Αν θέλουμε να τα καλύψουμε με ζάχαρη, μόλις κρυώσουν τα churros βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων ζάχαρη και ρίχνουμε μερικά churros μέσα, κλείνουμε τη σακούλα και κουνάμε να καλυφτούν με τη ζάχαρη.





Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πραλίνα φουντουκού ή ακόμα να κάνετε μια σάλτσα  σοκολάτας και να τα βουτάτε μέσα.






Μικρά μυστικά :

- Μπορείτε να κάνετε κι άλλα σχεδιάκια π.χ. καρδούλες, στρογγυλλά churros
- Στη ζαχαρη μπορείτε να ανακατέψετε και λίγη κανέλα.
- Επίσης, μπορείτε να βάλετε και γλάσο ζάχαρης










You Might Also Like

25 σχόλια

  1. Τα έχω δει πολλές φορές και μου έχουν κινήσει την περιέργεια αλλά δεν τα έχω φτιάξει ποτέ. Τα δικά σου είναι τέλεια! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω τι μου εκανες πρωι πρωι!!! Εχει κοψει ο καλος μου τη ζαχαρα αλλιως θα τα εφτιαχνα στο πι και φι! Το κανεις να φαινεται πανευκολο, ελπιζω να καταφερω να τα φτιαξω καποια στιγμη!
    (akamatras[at]gmail[dot]com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολο είναι ;)
      Φτιάξτα και μπορείς να τα συνοδεύσεις με ότι θες.

      Σ ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  3. Τα churros τα είχα δοκιμάσει στην Ισπανία και μου άρεσε τόσο η διαδικασία με το βούτηγμα στην σοκολάτα...Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η μυρωδιά του λαδιού από το τηγάνισμα, οπότε καταλαβαίνεις ότι ενθουσιάστηκα με την ψητή εκδοχή!!
    Ευχαριστούμε για τα δωράκια!
    Καλημέρα, σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική κι εγώ σε κάτι τέτοια γλυκά δεν μπορώ το λάδι. Οσο και να εχει στραγγίσει πάντα νιώθεις τη μυρωδιά.
      Γινονται πολύ ωραία ψητά. Σίγουρα θα σου αρέσουν.

      Σ ευχαριστώ πολύ :)

      Τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  4. Θα ήθελα να δοκιμάσω ένα με σοκολάτα.
    Καλή συνέχεια στο blog σου και σε σένα με όμορφες δημιουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ θα ήθελα λίγο χειμώνα ακόμα Μάριον! Τις προάλλες μου φάνηκε ότι μύρισα λεμονανθό και σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να ήρθε το Πάσχα :)
    Λίγο κρύο ακόμα λοιπόν και μετά οκ, ας γλυκάνει ο καιρός!
    Τα churros τα έχω πολύ καιρό στο πρόγραμμα! Ψητά εννοείται γιατί με τα τηγανητά γενικά δεν τα πάμε και τόσο καλά!
    Νομίζω πως και με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας αλλά και με τη σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού θα είναι υπέροχα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς κι εγώ το Πασχα σκέφτηκα Ερμιόνη μου...δεν είναι λεω δυνατόν από τώρα...χιχι..

      Είναι ωραία ψητά κι εγω το τηγάνισμα σε κάτι τέτοια γλυκά δεν το θέλω.
      Πάει με όλα ;)

      Σ ευχαριστώ

      Φιλιά πολλά :)

      Διαγραφή
  6. Φαίνονται υπερ λαχταριστά και πολύ χαριτωμένα!
    Ωραίο και το δώρο!

    Καλό βράδυ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ σε καταλαβαίνω γιατί δεν είμαι πολύ καλοκαιρινός τύπος αλλά μάλλον είμαστε μειοψηφία, χιχι!
    Πολύ μου αρέσουν τα τσούρος και σίγουρα τα προτιμώ στο φούρνο. Δεν τη μπορώ τη λαδίλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλοκαίρι και πάσης Ελλάδος!! Την συνταγούλα την έχω υπόψη μου, αλλά δεν την έφτιαξα ποτέ!! Έχει την λογική των σου!! Πλεονέκτημα που τα έψησες στο φούρνο!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα έχω δει σε συνταγές, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει, τα δικά σου φαίνονται τέλεια και φούρνου!!
    Μπράβο σου!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Μάριον... έχω ήδη προσπαθήσει να κάνω churros αλλά μάταια... δεν ξέρω τί πήγε στραβά. Τα δικά σου φαίνονται τέλεια και θα προσπαιήσω να τα φτιάξω γιατί μου αρέσουν σαν ιδέα!!! Υπέροχες και οι φωτό σου!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα ειχα δοκιμάσει στην Ισπανια και ειχα ξετρελαθει!

    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά θα ήθελα. με λίγη ζάχαρη-κανέλα, ή, με σοκολάτα πρέπει να είναι τέλεια! έκανες πολύ καλά που έφτιαξες την ψητή εκδοχή τους.
    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαίνονται τέλειοi και δελεαστικότατοι!!!! Και το καλύτερο είναι οτι δεν χρειάζονται τηγάνι!!!! Ευγενία valentza@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τσουρος εχω φαει τα τηγανιτα! αυτα πρεπει να ειναι τελεια κ χωρις τυψεις γαι θερμιδες αφου ειναι στο φουρνο!! μοιαζουν με σουδάκια ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αφήνουν λαδίλα αυτά Αναστασία.
      Η ζύμη μοιάζει με τα σουδάκια.

      Φιλιάαα :)

      Διαγραφή
  15. Θέλω πολύ να δοκιμάσω churros...ειδικά με σάλτσα σοκολάτας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν Μάριον, επειδή δεν σου ευχήθηκα χρόνια πολλά για το μπλόγκ σου στην περασμένη ανάρτηση θα το κάνω εδώ!!
    Να το χαίρεσαι, να σου παίρνει τις στεναχώριες και να σε γεμίζει με ευχάριστες στιγμές. Είναι η καλύτερη δημιουργικότερη απασχόληση για μένα και φαντάζομαι για όλες όσες ασχολούμαστε με κάτι τέτοιο!

    Στη συνταγή τώρα.. (σου είχα αφήσει αλλα δυο σχόλια αλλά μάλλον δεν ήρθαν ποτέ), έλεγα λοιπόν ότι η ζύμη των churros μοιάζει με βελούδινη. Φανταστική υφή!!! Θα ήθελα πολύ να φάω μιας και δεν έχω φάει αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσουν πάρα πολύ!! Στην απλή εκδοχή τους με κανέλα και ζάχαρη!!!!! Σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Κατοχυρώνεις" πατέντα με τα ψητά churros, Μάριον :-))

    Καθώς εμείς μόνον τηγανιτά τα γευτήκαμε στην Ισπανία, με μπόλικη ομολογουμένως σάλτσα πηχτής σοκολάτας, νομίζω πως θα έκανα μια προσπάθεια να τα φτιάξω, αν το έφερνε η ώρα την επιθυμίας για λιχουδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και Χρόνια Πολλά και άκρως δημιουργικά για το blog και την αφεντιά σου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή