Σοκολατένια κουμ-κουάτ / Chocolate dipped kumquats

10:59:00 μ.μ.



Δεν γινόταν να μην βάλω συνταγή γι αυτά τα εθιστικά μικρά σοκολατένια & φρουτένια κεράσματα. Τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα τις λατρεύω. Γενικά το συνδυασμό σοκολάτα-πορτοκάλι. Και το κουμ-κουατ ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών, οπότε η σοκολάτα του πάει πολύ.



Αν έχετε λοιπόν κουμκουάτ (γενικά πολλά κουμκουάτ) και δεν ξέρετε πως αλλιώς να τα κάνετε, σκεφτείτε κι αυτή τη λύση. Θα αρέσει σε όλους και στα παιδιά επίσης.




Γεμίστε μια φοντανιέρα στο σαλόνι κι όποτε περνάτε από δίπλα ανοίξτε και πάρτε ενα-δυο (ή όσα πιάσει η χούφτα σας 😋 ) σοκολατένια κουμ-κουατ.

Κάποια από τα κουμ-κουατ έγιναν υπέροχη μαρμελάδα με την συνταγή της Μικρής Κουζίνας




Η διαδικασία είναι απλή. Στην ουσία δεν είναι καν συνταγή. Δυο υλικά όλα κι όλα.

Μην ξεχάσω... έρχεται giveaway σε επόμενη ανάρτηση, γι αυτό μείνετε συντονισμένοι 😉




Σοκολατένια κουμ-κουάτ
(αρχική συνταγή από εδώ)


Υλικά

600 γρ. κουμ-κουάτ
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
100 γρ. κουβερτούρα


Εκτέλεση

Βράζουμε το σιρόπι ζάχαρης για περίπου 10 λεπτά.

Πλένουμε τα κουμκουάτ καλά και τα κόβουμε στην μέση (αν κάποια είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες). Βγάζουμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.



Ρίχνουμε το σιρόπι ζάχαρης πάνω από τα κουμκουάτ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.




Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 °.

Μετά την μισή ώρα βάζουμε τα κουμκουατ  και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.


Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι τα κουμκουάτ να στεγνώσουν (αλλά όχι να πάρουν χρώμα ή να καούν).



Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων.




Βουτάμε στη κουβερτούρα μέχρι τη μέση τα κουμκουάτ  και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος να στεγνώσει  η σοκολάτα.



Αν δεν τα φάμε γρήγορα τα βάζουμε σε δοχείο καλά σφραγισμένο και τα φυλάμε είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο ψυγείο.





Μικρά μυστικά:

  • Αν είναι κάποια μεγάλα σε μέγεθος τα κόβουμε στη μέση. Εγώ κάποια τα έκοψα στα 4 και στο ψήσιμο στο φούρνο μάζεψαν λίγο. Κάποια που ήταν λίγο μικρότερα και τα έκοψα κι αυτά στα 4 έγιναν ελαφρώς πιο τραγανά (ελάχιστα). Για μένα αυτό το μέγεθος ήταν ικανοποιητικό, αλλά στη μέση είναι μια χαρά.
  • Οταν έχει κρύο δεν χρειάζονται ψυγείο. Αλλά και να τα βάλετε είναι το ίδιο νόστιμα.
  • Μην ανησυχείτε για το εάν πικρίζουν. Ο συνδυασμός του σιροπιού και της σοκολάτας ισορροπούν τη γεύση τους.
  • Μπορείτε να στολίσετε με τα σοκολατένια κουμκουάτ κέικ, cupcakes, να τα προσφέρετε, να τα βάλετε στο γιαούρτι ή στις τηγανίτες σας κι άλλα πολλά.
  • Το σιρόπι είναι ένα απλό σιρόπι ζάχαρης.
  • Το σιρόπι που μουλιάσαμε τα κουμ-κουατ δεν το πετάμε. Το κρατάμε στο ψυγείο για να το βάλουμε σε γλυκό (να σιροπιάσουμε κεικ). Εγώ το πρόσθεσα στη μαρμελάδα που έκανα την επόμενη μέρα (χωρίς να προσθέσω άλλο νερό). 


Για την παρουσίαση της συνταγής χρησιμοποιήθηκαν τα πιο κάτω προϊόντα με την ευγενική χορηγία της ΙΚΕΑ
Γυάλινο σκευος σερβιρίσματος MIXTURE, μεταλλικό μπολ, επιφάνεια κοπής APTITLIGMπολ ΙΚΕΑ 365+









H σημερινή συνταγή δημιουργήθηκε για την υποψηφιότητα του Cooking(&)Art στο δεύτερο διαγωνισμό  ''Food Blog Awards 2016'', στην κατηγορία BEST FAMILY COOKING BY IKEA

Για να με ψηφίσετε η διαδικασία είναι εύκολη & γρήγορη πατώντας εδώ :
 (1. Επιλέγεται το Cooking(&)Art, 2. βάζετε το e-mail σας και πατάτε το DONE).  
Eυχαριστώ 😘 !!!

You Might Also Like

16 σχόλια

  1. Τι όμορφα! Τι ωραία ιδέα! Μπράβο Μάριον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Μάριον, υπέροχα φαίνονται, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κουμκουάτ και δεν μπορώ να καταλάβω την γεύση, αλλά αν κρίνω από την εμφάνιση είναι εθιστικά!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία τρώγονται και ετσι σκέτα...ωμά... Ειναι πολύ ωραία, εχουν αυτή την σπιρτάδα που έχουν όλα τα εσπεριδοειδή.

      Σ ευχαριστώ πολύ

      Φιλιά :)

      Διαγραφή
  3. Κι εγώ της ίδιας σχολής είμαι!! Τρελαίνομαι για τον συνδυασμό σοκολάτας και πορτοκαλιού. Με το που είδα τα κουμ κουάτ σου με τη σοκολάτα στο ίνσταγκραμ μου έπεσαν τα σαγόνια. Και τώρα λιγοψυχάω μπροστά στην οθόνη. Και είναι τόσο μικρούτσικες οι μπουκίτσες τους που τρώγονται όοοοοολα μαζί και θέλεις κι άλλα!!!!!!! Τέλειες και οι φωτογραφίες σου σε μαύρο φόντο Μάριον!!! Σε φιλώ! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μικρές οι μπουκίτσες και χάνεις το μέτρημα...χαχα
      Είναι ένα γλυκό που κάνει καλό με τα οφέλη των εσπεριδοειδών, έχει και κουβερτούρα.. κανονικός εθισμός ;)

      Σ ευχαριστώ πολύ πολύ

      Καλή εβδομάδα και σε σένα κοριτσάκι :)

      Διαγραφή
  4. Ο συνδυασμός εσπεριδοειδών με σοκολάτα είναι πολύ ωραίος! Εγώ φτιάχνω σοκολατάκια με μανταρίνι. Οπωσδήποτε θα δοκιμάσω και αυτή την συνταγή!

    Καλή συνέχεια,
    PanDora
    www.pandoraskitchen.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός νομιζω ;)
      Σοκολατάκια με μανταρίνι...πολύ ωραία κι αυτά.

      Σ ευχαριστώ πολύ πολύ :)

      Διαγραφή
  5. Καταπληκτικό!! Περιμένω κουμ κουάτ κι αν έρθουν θα τα δοκιμάσω.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yπέροχος συνδυασμός, τέλειες φωτογραφίες!!
    Μου αρέσουν πολύ τα κουμ-κουάτ!!
    Μπράβο Μάριον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρελαίνομαι για πορτοκάλι -σοκολάτα. Δυστυχώς δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι και πολλές φορές υποκύπτω κ δεν προσθέτω ξύσμα πορτοκαλιού στις συνταγές μου. Που τα βρήκες παιδί μου αυτά τα κορδομένα κουμ-κουατ? Πόσο τα ζήλεψα δεν περιγράφεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κορυφαία πρέπει να έγιναν!! Κι εγώ λατρεύω τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού και είμαι σίγουρη ότι κι αυτά είναι υπέροχες γλυκομπουκίτσες!!
    Φιλιά καλής εβδομάδας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τελειοοοοοοοο και παευκολο! δν ηξερα οτι γινονται τετοια νομιζα μονο κουταλιου! ωραια ιδεα κ για δωρο γιορτινοεντυπωσιακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α! Τι ωραία! Έχω μια γλάστρα (και άρα παραγωγή) στο σπίτι και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι να τα κάνω (εκτός από το προφανές... γλυκό του κουταλιού / μαρμελάδα).
    Μου αρέσει η πρόταση σου Μάριον γιατί είναι εύκολη και περιέχει και σοκολάτα!
    Χρόνια πολλά και για το blog!
    Εύχομαι να συνεχίσεις με την ίδια όρεξη να μας παρουσιάζεις ποιοτικές και νόστιμες συνταγές! Πάντα επιτυχίες!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή