Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας, με δυόσμο & ρόκα / Tenderloin with mustard sauce, mint and arugula
9:57:00 μ.μ.Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο περιοδικό ‘’Λιχουδιές’’ του περασμένου Ιανουαρίου.
Βέβαια δεν είναι ακριβώς η ίδια. Την τροποποίησα καθώς η συνταγή έλεγε μαϊντανό για την σάλτσα. Μαϊντανό δεν είχα όμως.
Είχα όμως στην κατάψυξη σακουλάκι με φρέσκο δυόσμο. Και είπα να το δοκιμάσω.
Και για να σπάσω λίγο τη μυρωδιά του δυόσμου, πρόσθεσα και λίγα φύλλα ρόκας.
Ομολογώ πως έγινε πολύ νόστιμο και ενθουσίασε τους ‘’πελάτες’’ μου.
Την επόμενη φορά πάντως θα το δοκιμάσω με μαϊντανό και θα σας πω.
Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας, με δυόσμο & ρόκα
Yλικά:
Ψαρονέφρι (2 ψαρονέφρια) περίπου 700 γρ.
Για τη μαρινάδα:
1 κουτ. σούπας ρίγανη (ή λιγότερη)
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Τριμμένο μαύρο πιπέρι (αρκετό)
Για την σάλτσα μουστάρδας με δυόσμο & ρόκα:
Δυόσμο
3-4 φύλλα ρόκας
5 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουτ. σούπας καλό κρασόξιδο
λίγο αλάτι (μην βάλετε πολύ γιατί η μουστάρδα με τα μυρωδικά δίνουν έντονη γεύση)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε ροδέλες.
Τα βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με το λάδι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1-2 ώρες .
Ετοιμάζουμε
τη σάλτσα της πράσινης μουστάρδας.
Στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το δυόσμο, το βούτυρο και το κρασόξυδο.
Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Διατηρούμε το μείγμα εκτός ψυγείου, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι.
Τα ψήνουμε καλά, και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το δυόσμο, το βούτυρο και το κρασόξυδο.
Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Διατηρούμε το μείγμα εκτός ψυγείου, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι.
Τα ψήνουμε καλά, και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας που έχουμε ήδη έτοιμη, και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (και λίγο νεράκι) και τα μαγειρεύουμε για ακόμα 5-10 λεπτά .
Τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες τηγανιτές και αρωματικά καροτάκια (συνταγή προσεχώς).
Καλή Επιτυχία!
21 σχόλια
Πολύ ωραιο φαινεται και μ αρεσει και πολύ ο δυόσμος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλα και τα καροτακια... εγω τουλαχιστον τα περιμενω εναγωνίως!
Φιλια
Τα προτιμώ με ρόκα, με το μαϊντανό δεν έχω πολύ σχέση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα περιμένω τα καρότα!!
Marion, λαχταριστό το πιάτο, η προσθήκη της ρόκας και του δυόσμου
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ καλή ιδέα!!
Φιλιά
Epeidh eiani akoma proi gia kati tetoio....tha muo steileis ena piato kata tis 12 to mehsmeri? Xoris karotakia...mono me patatoules :))
ΑπάντησηΔιαγραφή* Ελπινίκη σ ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα έρθουν και τα καροτάκια :))
ΦΙλιά
* Ξανθή θα το δοκιμάσω την επομενη με μαιντανό να δω τη διαφορά και πιο απο τα δυο ειναι πιο ωραιο.
Φιλιά
* Ριρή σε ευχαριστώ
Καλημερα
Φιλιά
* Roayal εεεφτασεεεε..ερχετε ενα πιατάκι περιποιημένο..με πατατουλες. Αμα χτυπησει το κουδούνι..θα είναι το φαγητό σου :)))
Φιλιά πολλά
Ψαρονέφρι, από τα αγαπημένα μου κρέατα. Η σάλτσα σίγουρα είναι νόστιμη αν κρίνω από τα υλικά. Οι 'πελάτες' σου όπως και όλων των μαμάδων που μαγειρεύουν θα πρέπει να ευγνωμονούν το ΄Υψιστο για αυτά που απολαμβάνουν. Δεν τα χαίρονται πολλοί ξέρεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσον αφορά τα Italian Herbs είναι ένα βαζάκι της Spice Islands το οποίο το βρίσκω δυστυχώς μόνο στο Θανόπουλο στην Κηφισιά. Έχει μέσα ρίγανη, μαντζουράνα, θρούμπι, θυμάρι,βασιλικό, δενδρολίβανο και φασκόμηλο. Όταν συναντηθούμε θα σου φέρω να δοκιμάσεις. Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μαγειρεμένο και με πολύ καλή εμφάνιση.Μπράβο Μαρία μου,έφτιαξες ένα φαγητό που χορταίνει στομάχι και μάτι.Μπράβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήoreoi sindiasmoi .pentanostimo fenete.tha to ftiaxo amesa.na ise kala.
ΑπάντησηΔιαγραφήkalimera
Νόστιμο, εμφανίσιμο, κομψό και δημιουργικό σα να μου θύμισε κάτι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάριον???
* Kατερινα μου σε ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανουμε ότι μπορούμε μην ''χάσουμε'' τους πελατες μας..χιχι
Ευχαριστω και για τη πληροφορία για τα italian herbs.
:))
* Eιρήνη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήνασαι καλά
Φιλιά
* Vassiliki σε ευχαριστω.
Αν το φτιάξεις περιμένω εντυπωσεις
Καλό απόγευμα
* Taste Advisor - Ποπη σε ευχαριστώ
:))
τέλειο φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγώ στη σειρά για τα καροτάκια :)
* Sike σε ευχαριστώ. και καλώς ήρθες στο blog μου..
ΑπάντησηΔιαγραφήβλεπω εχουν ζήτηση τα καροτάκια :))
Το αγαπώ το ψαρονέφρι! Πολύ όμορφη η ιδέα σου Marion, για κάτι διαφορετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Πολύ όμορφο πιάτο!!! τυχεροί πελάτες...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό ΣΚ Φιλιά
Αχ τρελαίνομαι για ψαρονέφρι!! Το φτιάξαμε παλι το μενού του Σαββατοκυριακου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmoy aresei poly poy sundiases moystarda kai duosmo. Uelw na to dokimasw sigoura!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου είναι η μερίδα μου οέο;;;; χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίοα φαγητό :)
Φιλιά
Marion τι ωραία συνταγή είναι αυτή! Καροτάκια και σε εμένα παρακαλώ ... την σάλτσα μουστάρδας θα την δοκιμάσω αύριο κιόλας! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω ΚΑΙ το ψαρονέφρι ΚΑΙ τα ρολάκια που έχασα!
ΑπάντησηΔιαγραφή