Κις Λορέν / Quiche Lorraine
9:59:00 μ.μ.Μια εύκολη τάρτα για μπουφέ, για συνοδευτικό και γενικά για όλες τις ώρες.
Παραδοσιακή συνταγή από την ανατολική Γαλλία, Κις Λορέν είναι μια πίτα με αυγό και μπέικον.
Σε κάποιες συνταγές βάζουν και κρεμμύδι. Σε άλλες βάζουν μόνο μπέϊκον.
Εγώ έβαλα και λίγο ζαμπόν.
Πάντως όπως και να την κάνετε θα είναι νόστιμη.
Το φύλλο είναι έτοιμο για τάρτες. Το ξέρω δεν είναι σωστό, απλά με έχει βολέψει το έτοιμο φύλλο όταν δεν έχω χρόνο. Και ιδίως τώρα στις γιορτές ήθελα να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη.
Kις Λορέν / Quiche Lorraine
Υλικά
Ζύμη τάρτας
5-6 φέτες μπέϊκον
4 φέτες ζαμπόν
3 αυγά
2 φλ. κρέμα γάλακτος
Πιπέρι άσπρο (ή μαύρο)
¼ κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
2 φλ. τριμμένη γραβιέρα (ή ότι τυρί σας αρέσει)
Eκτέλεση
Στρώνουμε την ζύμη στη ταρτιέρα, καλύπτοντας τα τοιχώματα.
Βάζουμε
το μπέϊκον σε ένα τηγάνι να σοταριστεί (χωρίς λάδι – θα βγάλει το λίπος του το
μπέικον). Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβουμε το μπέϊκον και το βάζουμε μέσα στη τάρτα.
Ρίχνουμε
και το ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά, τη κρέμα γάλακτος & πιπέρι.Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα.
Ψήνουμε
στους 180 C για 40-45 λεπτά.
Καλή Επιτυχία !
28 σχόλια
Φαινεται τοσο λαχταριστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου!
Έφτασα πρώτη και δικαιούμαι ένα κομματάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για γαλλικές συνταγές και το κις λορέν πάντα ήθελα να το φτιάξω, το δικό σου φαίνεται νοστιμότατο.
Φιλιά
Δεν εχω φτιαξει ποτε κις λορεν ...και μ αρεσει τοσο.θα δοκιμασω τη συνταγη!!φαινεται πολυυυυ νοστιμηηη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τις αγαπημένες μου τάρτες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά ειναι το ετοιμο φύλλο τάρτας, και εγώ το χρησιμοποιώ πολλές φορές, κι ας εχω και χρόνο!!!
Φιλάκια!!
λατρευω τις κις λωρεν και εδω που τα λεμε εχω καιρο να κανω
ΑπάντησηΔιαγραφήπαιρνω λοιπον το κομματακι μου και φευγω!!!!!!
αν θες μπορεις να ψιλοκοψεις και λιγο μαιντανο να πασπαλισεις μολις το βγαλεις απο τον φουρνο ;)
* Ελπινίκη σε ευχαριστώ :))
ΑπάντησηΔιαγραφή* Μαρία ευχαριστώ. Να την δοκιμάσεις είναι πολύ εύκολη και νόστιμη
Φιλιά
* Μισιρλου - Δοκίμασέ την θα σου αρέσει σίγουρα. Ευχαριστώ :))
Φιλιά
* Ριρή μου δεν βαριεσαι..κλέφτες θα γίνουν τα σουπερ μαρκετ..χιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο φύλλο είναι το έτοιμο..
Φιλιά :))
* Ελευθερία ωραία η ιδέα με τον μαϊντανό. Θα δώσει χρώμα και ωραία άρωμα. Την επόμενη φορά θα το κάνω.
Ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
Μούρλια είναι!!!! I lovvve it!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια
Υπέροχη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMarion οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές! όπως επίσης και η επικεφαλίδα της σελίδας σου!!
Καλημέρα!!
Ξέχασα, κάτι σε περιμένει στη σελίδα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δεύτερο κις λορέν που "τρωω" σήμερα, με κακομαθαίνετε;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήAπό τις πιο αγαπημένες μου τάρτες, και σηκώνει και πολλές παραλλαγές!
Φιλάκια!!!
Λέει κανείς όχι σε μια Κις Λορέν, και ειδικά τόοοοσο καλοφτιαγμένη???
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου...
Πολλά φιλιά
Πολυαγαπημένη και καλοψημένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήkalispera!poli laxtaristi kai kalopsimeni fenete!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήkalo sou vradi!!
Είναι ιδανικό το κις λοραίν για τραπέζια και μπουφέδες. Πολύ αφράτο δείχνει Μαράκι. Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Asteraki φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή* Ξανθή μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.. νασαι καλά..
Πήρα και το βραβείο...κι από εδώ πολλά πολλά ευχαριστώ.
Φιλιά
* ΕΛΕΝΑ - σήμερα ήταν η μέρα της κις..χιχι.
ΦΙλιά
* Painte
ΑπάντησηΔιαγραφή* tasteadvisor - Ποπάκι
* Vasiliki
σας ευχαριστώ πολύ
Φιλιά
* Κατερίνα μου νασαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εύκολη τάρτα και σε βγάζει ασπροπρόσωπη :)
Φιλιά
Φαίνεται λαχταριστό και πεντανόστιμο,γεια στα χεράκια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααααχ και να είχα τώρα ένα κομματάκι......
Marion, κανε μια βόλτα στο blog μου, εχω κάτι για σένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροβλέπεται να τη φτιάχνω για ένα coffee party...που ετοιμάζω για τις θείες μου! Φαίνεται πολύ λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα MArion μου!
Μπορεί να μην έχει χειροποίητο φύλλο όπως λες, ειναι όμως εύκολη, γρήγορη και πρακτική!
ΑπάντησηΔιαγραφή* irini - σε ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφή* ΝΑΝΤΙΑ - δοκίμασέ τη.. θα αρέσει στις θείες :)
Φιλιά
* Κική - λίγο να διευκολύνουμε τη ζωή μας με τα έτοιμα φύλλα..:)
Είμαι Γαλλίδα, και η κισ Λορεν είναι από την περιοχή, εκεί που ζούσα στην Γαλλία.
ΑπάντησηΔιαγραφήDelicious things on your blog. I was in Greece three years ago, in Crete. Nowhere did not eat seafood so delicious! greetings from Polish
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for visiting my blog.
ΑπάντησηΔιαγραφήHope to see you more often.
εχεις τα υλικά που μου αρέσουν πολύ ! όπως κατάλαβες θα πάρω το κομμάτι μου και θα γλύφω τα δαχτυλά μου !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μεσημέρι και καλή βδομάδα
* Maria B. σε ευχαριστώ .Πάρε οσα κομμάτια θες :)
ΑπάντησηΔιαγραφή