Κεφτεδάκια με μετσοβόνε / Meatballs with ''Metsovone'' cheese
9:41:00 μ.μ.Ενας διαφορετικός τρόπος για τα κεφτεδάκια. Η προσθήκη του μετσοβόνε τα κάνουν πιο ''γευστικά''. Ενα άλλο καλό αυτής της συνταγής είναι ότι τα κεφτεδάκια ψήνονται στο γκριλ και δεν τηγανίζονται.
Κεφτεδάκια με μετσοβόνε
Υλικά
500 γρ. κιμά
2 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο
1 αυγό
1 πατάτα βρασμένη
1 κουτ. γλ. ρίγανη
Μετσοβόνε κομμένο σε μικρούς κύβους
Αλάτι – πιπέρι
Λάδι
Eκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά στο μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί που το έχουμε μουσκέψει σε νερό και το έχουμε στραγγίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, την πατάτα, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι (2-3 κουταλιές)
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για ½ ώρα.
Κόβουμε το τυρί σε μικρούς κύβους.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, βάζουμε στο κέντρο από ένα κύβο τυριού μετσοβόνε και κλείνουμε το κεφτεδάκι.
Τα έβαλα σε ταψί με λαδόκολλα και τα άλειψα με λίγο λάδι.
Τα ψήνουμε στο γκριλ για 35 λεπτά.
H συνταγή είναι από το βιβλίο της κας Σοφίας Σκούρα ‘’Γεύσεις χειμώνα’’
23 σχόλια
Το μετσοβόνε είναι αγαπημένο τυρί της κόρης μας, το ότι είναι και στο γκρίλ ακόμα καλύτερα οπότε θα το έχω στα υπόψιν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
Καλησπέρα Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κεφτεδάκια σου φαλινονται πολύ ωραία..πόσο μάλλον με μετσοβόνε!!
Λατρεμένο τυρί!
Φιλάκιαα!!
Κεφτεδάκια (όπως Kinder) έκπληξη!!!! Σπουδαίος συνδυασμός, εκπληκτικό αποτέλεσμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό βράδυ Marion
* Ξανθή - Θα της αρέσει σίγουρα. Είναι πολύ νόστιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
* Γειά σου Ευάκι - Σε ευχαριστώ πολύ.
Φιλιά :)
* gvarvakis - Γιώργο ναι όπως τα kinder..χιχι
Σε ευχαριστώ πολύ
Καλό Βράδυ :)
Μμμμμ...λατρευω κεφτεδακια οπως και να ειναι..πολυ ωραια τα εφτιαξες μπλογκογειτονισσα..καλως σε βρηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα κεφτεδάκια θα τα λατρέψουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα σκεφτεί τη λύση του γκριλ, μιας και τα τηγανιτά τα έχουμε λιγοστέψει...
Μου άρεσε πολύ η ιδέα. Και το μετσοβόνε θα τους δίνει έξτρα γεύση.
Εύγε Marion
Φιλί
* gwgoula - Καλώς ήρθες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ :)
* Zαμπία μου σίγουρα θα τα λατρέψετε.
Στο γκριλ τελικά γίνονται πολυ ωραία τα κεφτεδάκια. Δοκίμασέ τα.
Ευχαριστώ :)
Φιλιά
Και εγώ αποφεύγω τα πολλά τηγανιτά τελευταία. Μου αρέσουν πολύ τα καπνιστά τυριά, οπότε είμαι σίγουρη ότι τα κεφτεδάκια σου θα είχαν μια εξαιρετικά αρωματική γεύση. Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμούρλια!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Για τους λάτρεις των κεφτεδακίων!!! Πολύ όμορφη ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια Μάριόν μου!!!
Καλημερα, και εγώ δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που τηγάνισα κεφτεδάκια. Τελεια η προσθήκη του μετσοβόνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο τυράκι το μετσοβόνε, άρα και τα κεφτεδάκια σου πρέπει να είναι πολύ πολύ νόστιμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ εύχομαι!
Νομίζω ότι τα κεφτεδάκια τα αγαπάμε όλοι και τα δικά σου εκτός από νόστιμα είναι και διαφορετικά, μου αρέσει πολύ το Μετσοβόνε και η ιδέα του γκρίλ είναι πολύ δελεαστική!
ΑπάντησηΔιαγραφή* Kατερίνα κι εγώ τώρα τελευταία τα τηγανιτά τα αποφεύγω. Ετσι είναι πολύ ωραία
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
* Αστερι :) ευχαριστώ
Φιλιά
* Ναντιούλα - σε ευχαριστώ :)
* manousina δοκίμασέ τα έτσι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστω
* Ελενα το μετσοβόνε τα κάνει πολύ νόστιμα..
* Πόπη - Σε ευχαριστώ πολύ νασαι καλά :)
Δελεαρ τα κεφτεδάκια στο γκριλ :)
Φιλιά
Ιδανικά τα βρίσκω και εγω , λιωμένο πικάντικο , καπνιστο τυράκι στην μέση ... μμμμ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βραδάκι Marion :-)
Μμμμμ!! κι εγώ δεν τηγανίζω ποτέ κεφτεδάκια, τα βάζω συνήθως στο φούρνο με σάλτσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ τρόπος σου είναι πολύ υγιεινός και θα δοκιμασθεί.
Φιλιά
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ!!!..ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ...ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!
Το μετσοβόνε σίγουρα θα του δίνει και μια πιο πικάντικη γεύση! Ωραία η ιδέα για το γκρίλ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήτο blog σου είναι εκπληκτικό
ΑπάντησηΔιαγραφήμε έχουν ενθουσιάσει οι συνταγές μα και η καταπληκτικές διακοσμητικές ιδέες των γλυκών!!!
αυτά τα κεφτεδάκια πρέπει να είναι φανταστικά, μόλις τα φτιάξω θα σου πω την ...εμπειρία της γεύσης!
θα ήθελα να σου ζητήσω την άδεια να χρησιμοποίησω τη φωτό από την εκπληκτική τούρτα "πειρατής" για ένα post που θα κάνω στις 6/2 για τα γενέθλιά μου
φυσικά με λινκ στο δικό σου μπλοκ
σ' ευχαριστώ
* Silena σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και καλώς ήρθες. Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει το blog μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα περιμένω εντυπώσεις αν τα φτιάξεις τα κεφτεδάκια.
Ευχαρίστως να χρησιμοποιήσεις τη φωτογραφία από την τούρτα.
Θα περιμένω να δω την ανάρτησή σου.
Σε ευχαριστώ πολύ
Μάριον, τα κεφτεδάκια σου τα έφτιαξα σήμερα, είναι ονειρεμένα!!! σ' ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό από μένα για σένα
*Silena πολύ χαιρομαι που σου άρεσαν. Σε ευχαριστώ πολύ, νασαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ και για το τραγούδι..πολύ ωραιο, μου αρέσε.
Φιλιά