Καλαθάκια με φύλλο κρούστας, γεμιστά με τυριά & σπαράγγια !
11:08:00 μ.μ.Αυτή η ανάρτηση περίμενε αρκετό καιρό για να μπει. Δεν φταίει αυτή, εγώ φταίω!
Λοιπόν είναι μια έμπνευση της στιγμής. Οι δοσολογίες και τα υλικά ήταν με ότι είχα και έβαζα με το ‘’μάτι’’, με τις χούφτες μέτρησα το τριμμένο τυρί.
Προσπάθησα να γράψω τις δοσολογίες όσο μπορούσα, αλλά μην αγχώνεστε… Λίγο παραπάνω τυρί ή λιγότερο γιαούρτι δεν τρέχει και τίποτα.
Είναι πολύ ελαφριά στη γεύση και σίγουρα θα σας αρέσουν.
Καλαθάκια με φύλλο κρούστας, γεμιστά με τυριά & σπαράγγια
Yλικά
Σπαράγγια
2 χούφτες κεφαλοτύρι τριμμένο
150 γρ. ανθότυρο
2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι
Λίγη κρέμα γάλακτος
2-3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
1 αυγό
Λίγο γάλα
Φύλλο κρούστας
Αλάτι – πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο (για τις θήκες & τα φύλλα)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια το κάτω σκληρό μέρος. Βράζουμε για λίγο τα σπαράγγια, είτε τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά, είτε τα κάνουμε στον ατμό. Δεν χρειάζονται πολύ βράσιμο. Ισα-ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τις κορυφές τις βάζουμε ξεχωριστά.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το αυγό, το γιαούρτι και λίγη κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι & το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και το ανθότυρο – αφού το έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι – και το αλεύρι. Ρίξτε πρώτα τις 2 κουταλιές. Αν δείτε το μείγμα να είναι πολύ πηχτό προσθέστε λίγο γάλα.
Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό, αλλά ούτε και πολύ πηχτό. Αν χρειάζεται ρίξτε και την άλλη κουταλιά αλεύρι. Θα το δείτε με το μάτι. Προσθέστε και τα κομμένα σπαράγγια μέσα στο μείγμα. Όχι τις κορυφές. Ανακατέψτε καλά.
Λαδώνουμε τις θήκες των μάφινς και βάζουμε δυο φύλλα κρούστας, αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά τετράγωνα. Τα λαδώνουμε κι αυτά.
Γεμίζουμε με το μείγμα μας και βάζουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια, που έχουμε κρατήσει, στη μέση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου είκοσι λεπτά (ίσως και λίγο παραπάνω). Να πάρουν χρώμα τα φύλλα και η γέμιση. Να το έχετε στο νού σας μην καούν.
40 σχόλια
Τι όμορφη παρουσίαση αρχικά να πω !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν τα χρυσαφί καλαθάκια σου που πρέπει να σπάνε μόνο που τα δαγκώνουμε και μου αρέσει πολύ και το πράσινο του σπαραγγιού που πετάγεται απ΄τη μέση!!
Τα τυριά που χρησιμοποίησες είναι πολύ νόστιμα από μόνα τους.
Το σύνολο θεικό!
Ωραίες οι εμπνεύσεις της στιγμής!!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Χρυσαυγή μου :)
ΔιαγραφήEίναι πολύ ανάλαφρα στη γεύση και το φύλλο είναι ''κριτσανιστό''.
Νασαι καλά
ΦΙλιά πολλά
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓουστάρω!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ όμορφα!
Τρελλαίνομαι για σπαράγγια!
Πολύ ωραία εμφανίσιμη ιδέα!
Αμα γουστάρεις και τα σπαράγγια.. θα σ αρέσει.
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ Πέπη..
Φιλιά
Πολύ ευπαρουσίαστα Μάριον! Ιδανικά για μπουφέ! Οι φωτογραφίες σου τέλειες. Τελικά δεν φτάνει μόνο η μηχανή (την πήρα κι εγώ αλλά μάλλον δεν τόχω με τις φωτογραφίες. Δεν μου έχει μείνει και χρόνος για να μελετήσω οδηγίες...).
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ Βαγγελιώ μου. Οντως για μπουφέ είναι ότι πρέπει.
ΔιαγραφήΛίγο ''δούλεμα'' θέλει η μηχανή δεν είναι τίποτα
Φιλιά πολλά
Πολύ εμπνευσμένο!!!Μου λείπουν τα σπαράγγια αν είχα θα το έφτιαχνα σήμερα που θα ανοίξω φύλλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Σ ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου
ΔιαγραφήΚαι με χειροποίητο φύλλο θα είναι ακόμα πιο ωραία. Βάλτο μπροστά για την επόμενη φορά..
ΦΙλιά πολλά :)
Μου άρεσαν πολύ τα καλαθάκια σου Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και φιλιά πολλά!
Νασαι καλά Στέλλα μου
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ :)
Φιλιά
Καλημέρα Μάριον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας σκανδάλισες σήμερα με αυτά τυρένια καλαθάκια σου!
Τα νιώθω ήδη στο δόντι μου να κάνουν κρατς και να σπάνε.
Έχω και μια ακατανίκητη και παντοτινή αγάπη στα σπαράγγια, οπότε ήρθε και η πρότασή σου και με αποτελείωσε!
Καλή Κυριακή!
Z.
Αχ..αυτό το κρατς κρατς Ζαμπία μου είναι σκανδαλώδες ..χιχι.
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ πολύ.
Καλή εβδομάδα
Φιλιά πολλά
Τα καλύτερα πράγματα γίνονται με έμπνευση της στιγμής:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα σε εμφάνιση και σε γεύση είμαι σίγουρη!
Σε ευχαριστώ Μαρια μου
ΔιαγραφήΚαι από γεύση είναι πολύ ωραία :)
Φιλιά πολλά
Πολύ καλή η ιδέα σου Μάριον για καλαθάκια στα καλούπια για muffins.
ΑπάντησηΔιαγραφήOι εμπνεύσεις της στιγμής είναι πολύ συχνά οι πιο πετυχημένες συνταγές,
και εδώ είχαν σαν αποτέλεσμα ένα τραγανό, ελαφρύ και νόστιμο σνακ.
Σ ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΕίναι όντως ένα πολυ ωραίο κι εύκολο σνακ.
Φιλιά
Μ' αρέσουν οι συνταγές που είναι ευέλικτες στις δοσολογίες και βγάζουν τόσο όμορφα αποτελέσματα! Ευπαρουσίαστα και πεντανόστιμα τα καλαθάκια σου, Marion! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ μαζί σου :)
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ πολύ :)
Πανέμορφα Marion.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είδα σπαράγγια φρέσκα στην λαϊκή το πρωί, αλλά τελικά δεν τ' αγόρασα αφού είχα ένα σωρό άλλα ζαρζαβατικά.
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Σ ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου.
ΔιαγραφήΚαλο μήνα και σε σένα
Φιλιά
Είδα σπαράγγι και μπήκα, ίσως το πιο αγαπημένο μου πράσινο και τι ωραία ιδέα, εντυπωσιακή και φατνάζομαι πόσο νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ νόστιμα Πόπη μου. Ανάλαφρα στη γεύση.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ
Φιλιά πολλα
Καλησπέρα Μάριον και καλό μήνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ είμαι πολύ φαν των τυριών οπότε τα καλαθάκια σου είναι απολύτως του γούστου μου!! Είναι και πάρα πολύ ευπαρουσίαστα οπότε θα ήταν πολύ όμορφα και σε έναν μπουφέ!
Φιλιά πολλά!
Θα σου αρέσουν τότε Ερμιόνη μου.
ΔιαγραφήΝασαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ.
Φιλιά πολλά
Πολύ νόστιμα καλαθάκια Μαράκι μου και πάνω στην ώρα τώρα που το Πάσχα πλησιάζει. Θα τα τιμούσα δεόντως μια και το σπαράγγι είναι η τελευταία μου αγάπη. Πολλά φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγήκαν πολύ ωραία Κατερίνα μου, θα σου αρέσουν.
ΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ
Φιλιά πολλά :))
Μάριον, πολύ καλή η ιδέα σου. Τα υλικά είναι νοστιμότατα και σίγουρα το ίδιο, θα είναι και τα καλαθάκια. Ευπαρουσίαστα και καθώς το Πάσχα είναι κοντά, θα ήταν πολύ ωραία πρόταση για το Πασχαλινό μας τραπέζι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
Σ ευχαριστώ πολύ Ειρήνη.
ΔιαγραφήΤα φιλιά μου :)
Πάρα πολύ ωραία!!! περιμένω πως και πως να πάρω σπαράγγια, πρέπει να πάω στη λαϊκή μου φαίνεται να δω αν θα βρω... Τέλεια τα πουγκάκια (έιμαι αυτή που κόβει ότι φύλλο "περισσεύει" σε πίττες και αντίστοιχα εδέσματα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα δοκιμάσεις θα σου αρέσουν.
ΔιαγραφήΤο φύλλο όταν είναι ξεροψημένο είναι πολύ ωραίο.
Σε ευχαριστώ πολύ :)
Συγχαρητηρια Μαριον και για την παρουσιαση και για τις συνταγες σου!!!!απλα συναρπαζουν!!!!το καλο γουστο που επικρατει δελεαζει και τον πιο ασχετο στην κουζινα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολυ για το όμορφα σχόλια.
ΔιαγραφήΝασαι καλά.
Ελπιζω να τα λέμε συχνά.
Αχ τι με κάνεις μπρε, περίοδο νηστείας μ' αυτά τα τυρένια καλαθάκια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕις το μέλλον φίλη μου, εις το μέλλον!!!
Eις το μέλλον λοιπόν Μαρθούλα :)
ΔιαγραφήΤι να σε κάνω! Υπομονή να τελειώσει η νηστεία.
Φιλιά πολλά :)
αυτές οι συνταγές που γίνονται με το μάτι βγαίνουν τελικά οι καλύτερες!! πεντανόστιμα φαίνονται!!! μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σ/κ :)
Πάρα πολύ ωραία σου έγιναν, Μάριον, χρυσαφένια και τυρένια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστός πειρασμός! Εκτέλεση και παρουσίαση αρίστη!
Συγχαρητήρια!
Φιλιά!
Τι όμορφα που είναι τα καλαθάκια σου!! Καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα και εμφανίσιμα Μάριον, μου αρέσουν πολύ τα σπαράγγια!! Φιλιά πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λιμπίστικα τα καλαθάκια σου Μάριον!!! Η γέμισή τους φαίνεται νοστιμότατη... και οι φωτό υπέροχες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!!!
Καλή σου μέρα!!