Ταρτάκια φρούτων / Fruit Tartlets
3:53:00 μ.μ.
Εύκολα φρουτο-ταρτάκια για την Γιορτή της Μητέρας!
Aυτά τα μικρά ατομικά ταρτάκια κάνουν ένα υπέροχο πρωϊνό ή ένα γλυκό κέρασμα.
Είναι εξίσου νόστιμα όταν σερβίρονται ζεστά σαν επιδόρπιο.
Είναι εύκολα στην ετοιμασία τους και μπορούν να τα κάνουν και τα μικρά παιδάκια μας (με τη βοήθεια του μπαμπά αν είναι μικρά), για να τα δώσουν για ένα ωραίο πρωϊνό στη Μανούλα.
Υλικά:
Ζύμη κουρού (για ταρτάκια και πιτάκια)
Φρούτα της αρεσκείας σας κομμένα σε λεπτές φέτες (μήλο, αχλάδι, ακτινίδιο, ροδάκινο, φράουλες, κεράσια κλπ.)
Ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
Ένα μείγμα κανέλας – γαρύφαλου – και λίγο τζίντζερ (ή αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το τζίντζερ)
Μαρμελάδα
Eκτέλεση
Βουτυρώστε ελαφρά τις γνωστές θήκες για μάφινς και βάζετε τη ζύμη κουρού.
Στο κέντρο βάζετε τα φρούτα κομμένα σε λεπτές φέτες. Εγώ έβαλα μήλο, αχλάδι, ακτινίδιο και ροδάκινο κονσέρβα του είχα.
Ρίχνετε από πάνω μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το μείγμα κανέλας – γαρύφαλου –τζίντζερ.
Μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα σας αρέσει.
Μπορείτε να κάνετε ένα κοκτέιλ φρούτων σαν γέμιση, ή ένα φρούτο τη φορά.
Aυτά τα μικρά ατομικά ταρτάκια κάνουν ένα υπέροχο πρωϊνό ή ένα γλυκό κέρασμα.
Είναι εξίσου νόστιμα όταν σερβίρονται ζεστά σαν επιδόρπιο.
Είναι εύκολα στην ετοιμασία τους και μπορούν να τα κάνουν και τα μικρά παιδάκια μας (με τη βοήθεια του μπαμπά αν είναι μικρά), για να τα δώσουν για ένα ωραίο πρωϊνό στη Μανούλα.
Υλικά:
Ζύμη κουρού (για ταρτάκια και πιτάκια)
Φρούτα της αρεσκείας σας κομμένα σε λεπτές φέτες (μήλο, αχλάδι, ακτινίδιο, ροδάκινο, φράουλες, κεράσια κλπ.)
Ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
Ένα μείγμα κανέλας – γαρύφαλου – και λίγο τζίντζερ (ή αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το τζίντζερ)
Μαρμελάδα
Eκτέλεση
Βουτυρώστε ελαφρά τις γνωστές θήκες για μάφινς και βάζετε τη ζύμη κουρού.
Στο κέντρο βάζετε τα φρούτα κομμένα σε λεπτές φέτες. Εγώ έβαλα μήλο, αχλάδι, ακτινίδιο και ροδάκινο κονσέρβα του είχα.
Ρίχνετε από πάνω μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το μείγμα κανέλας – γαρύφαλου –τζίντζερ.
Ψήνεται
στο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να χρυσίσουν τα
φρούτα.Εγώ τα έβαλα στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Μολις
τα βγάλετε από το φούρνο ρίχνετε από πάνω ένα κουταλάκι μαρμελάδα για να
γκλασαριστούν (γυαλίσουν) τα ταρτάκια.
Μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα σας αρέσει.
Μπορείτε να κάνετε ένα κοκτέιλ φρούτων σαν γέμιση, ή ένα φρούτο τη φορά.
ΧΡΟΝΙΑ
ΠΟΛΛΑ σε όλες τις Μανούλες!!
11 σχόλια
Θα ήθελα ένα με ακτινίδιο παρακαλώ!Χρόνια πολλά στις μανούλες που μόνο με την αγάπη τους μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου τι ωραία συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η ζύμη κουρού και την χρησιμοποιώ σε πάρα πολλές παρασκευές μου!
Θα δοκιμάσω τα ταρτάκια σου με την πρώτη ευκαιρία...
Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα που μας έδωσες!!!
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!!
Eιρήνη πάρε ότι θες :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά στις μανούλες & συμφωνώ μαζί σου
Καλό βράδυ
Αλέκα μου δεν την είχα ξαναδοκιμάσει τη ζύμη κουρού και τελικά μου άρεσε πολύ κι εμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμη και κρύα.
Σε ευχαριστώ πολύ Αλέκα μου
Χρόνια πολλά στις μανούλες :))
Φιλιά
Καλό βράδυ
Πολυ ωραια συνταγη και με λιγες θερμιδες αφου παραλληπεις την κρεμα!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρονια Πολλα στις μανουλες!!!!!!!1
Ωραία συνταγή και φαίνονται πεντανόστιμα,εγώ θα ήθελα ένα από κάθε φρουτάκι παρακαλώ!! χαχαχαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!
Φιλιά!!!
Χρόνια Πολλά σε όλες τις ΜΑΝΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ!!!!Οι τάρτες είναι από τα αγαπημένα μου γλυκα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχρονια πολλα στις μανουλες...τα φρουτοταρτακια σουπερ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο και γρήγορο! Χρόνια πολλά σε όλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαργαρίτα, Ειρήνη, Ξανθή,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαίρη, Pansofix, Kική
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανουλες που γιορτάζουν και στην κάθε μιας σας ξεχωριστά
Κι όσες δεν είσαστε ακόμα μανούλες..με το καλό να γίνεται :)