Κρέας κοκκινιστό με άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης / Beef with pepper spread
4:05:00 μ.μ.
Aυτή η συνταγή είναι δικής μου εμπνεύσεως ..ήθελα κάτι κοκκινιστό αλλά όχι το γνωστό. Είχα άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και είπα να τη δοκιμάσω.
Επίσης πανάρισα το κρέας με σιμιγδάλι (άλλη φαϊνή ιδέα). Αυτό το κάνει να δένει η σαλτσούλα και να γίνεται ''πηχτή''.Γίνεται πολύ ωραία σάλτσα.
Υλικά:
700 γρ. μοσχάρι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά χρωματιστή (κόκκινη ή πορτοκαλί)
2 κουταλιές σούπας άλειμμα πιπεριάς φλωρίνης*
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. γλ. μηλόξυδο
Αλάτι – πιπέρι
1 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
Λίγο μπούκοβο
Σιμιγδάλι για το πανάρισμα
*(το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης είναι σας πολτός / κρέμα πιπεριάς. Βρίσκεται στα σουπερ-μάρκετ στο ψυγείο μαζί με τις τυροκαυτερές κλπ)
Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε λεπτές μερίδες.
Βάζουμε το λάδι σε ένα αντικολιτικο τηγάνι.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος από το σιμιγδάλι και τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρουστα απ έξω.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπωλ στην άκρη.
Όταν τα περάσουμε όλα από το τηγάνι βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά να μαραθούν.
Μετά ρίχνουμε και τα κομμάτια από το κρέας.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον πελτέ, το άλειμμα πιπεριάς φλωρίνης, το μπαλσάμικο, το ξύδι και τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι, το τζιντζερ και λίγο μπούκοβο (ανάλογο πόσο θέλετε). Συμπληρώνουμε νερό (2 ποτήρια περίπου) και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Σερβίρεται με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Καλή Επιτυχία!
Επίσης πανάρισα το κρέας με σιμιγδάλι (άλλη φαϊνή ιδέα). Αυτό το κάνει να δένει η σαλτσούλα και να γίνεται ''πηχτή''.Γίνεται πολύ ωραία σάλτσα.
Υλικά:
700 γρ. μοσχάρι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά χρωματιστή (κόκκινη ή πορτοκαλί)
2 κουταλιές σούπας άλειμμα πιπεριάς φλωρίνης*
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. γλ. μηλόξυδο
Αλάτι – πιπέρι
1 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
Λίγο μπούκοβο
Σιμιγδάλι για το πανάρισμα
*(το άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης είναι σας πολτός / κρέμα πιπεριάς. Βρίσκεται στα σουπερ-μάρκετ στο ψυγείο μαζί με τις τυροκαυτερές κλπ)
Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε λεπτές μερίδες.
Βάζουμε το λάδι σε ένα αντικολιτικο τηγάνι.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος από το σιμιγδάλι και τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρουστα απ έξω.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπωλ στην άκρη.
Όταν τα περάσουμε όλα από το τηγάνι βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά να μαραθούν.
Μετά ρίχνουμε και τα κομμάτια από το κρέας.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον πελτέ, το άλειμμα πιπεριάς φλωρίνης, το μπαλσάμικο, το ξύδι και τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι, το τζιντζερ και λίγο μπούκοβο (ανάλογο πόσο θέλετε). Συμπληρώνουμε νερό (2 ποτήρια περίπου) και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Σερβίρεται με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Καλή Επιτυχία!
12 σχόλια
μμμμμ! μαριον φαινεται καταπληκτικο και πεντανοστιμο το κρεας σου! θα δοκιμασω να το φτιαξω σιγουρα!!!καλο σαββατοκυριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήμαριον το κρεας σου φαινεται καταπληκτικο και πεντανοστιμο! θα δοκιμασω να το φτιαξω σιγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο σαββατοκυριακο!
eleni ειναι βγηκε πολύ καλό από γεύση αν και αυτοσχεδίασα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σαββατοκύριακο :)
Φαίνεται τέλειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει αν δοκιμαστεί οπωσδήποτε!!!
Φιλάκια Μαράκι μου:)
Marion οι πειραματισμοί βγάζουν πολλές φορές τα καλύτερα αρκεί τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε να δένουν μεταξύ τους!!Σήμερα η κόρη μου έφτιαξε κάτι αυτοσχεδιάζοντας και περιμένω να το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ χαίρομαι όταν κάποιος δημιουργεί και δεν κάθεται με το ένα πόδι πάνω στο άλλο!!!
Πρέπει να έκανε πολύ ωραία σαλτσούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία έμπνευση είχες, φαίνεται πεντανόστιμο!
καλό βράδυ...
Ξανθη οι πειραματισμοί ειναι δημιουργικοί .Κι άμα βγει και καλό το αποτέλεσμα είναι ωραία δημιουργία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέττυ σ ευχαριστώ :)
μου αρεσει πολυ η παρουσιαση και το κοκκινιστο ειναι παντα ενα φαγητο που εξαφανιζεται απο τα πιατα. και η σαλτσα απο πιπερια νομιζω θα πηγαινει τελεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε γινεται ομως λιγο βαρυ με το σιμιγδαλι?
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλώς ήρθες flipper-idis :)
ΑπάντησηΔιαγραφήOχι δεν γίνεται βαρυ. Αλλωστε ισα-ισα που τα περνάμε απο το σιμιγδάλι. Και μένει λίγο σιμιγδάλι και στο τηγάνι που τα σωτάρουμε (αλλάζουμε σκεύος μετά).Μην το φοβασαι.
Πολύ νόστιμο φίλη μου μα δεν άντεξα να μη ρίξω μια ματιά στα παρακάτω κεκάκια λεμονιού που είναι η αδυναμία μου, το λεμόνι! Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς κάνω κι εγώ γιατί είναι απο τα αγαπημένα της Β. Ελλάδος.Δοκίμασε να κάνεις μαγιονέζα ...πιπεριάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχτίδα κι εμένα μου αρέσει η γεύση της κόκκινης πιπεριάς. Μαγιονέζα πιπεριάς ?? Μμμμμ.. ωραίο ακούγεται..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε τα κεκάκια λεμονιού :)