Tσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!!
12:16:00 π.μ.
Ενα τσουρέκι διαφορετικό!
Υλικά:
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. γάλα χλιαρό
150 γρ. βιτάμ λιωμένο
350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 αυγό
½ κ. γλ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο μείγμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό), το αυγό χτυπημένο και το χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε το μείγμα σιγά σιγά και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε λαδωμένο σκεύος και τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Μετά ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 1 εκ. περίπου (ανάλογα με τις διαστάσεις της φόρμας) πάνω σε λαδόκολα.
Λίγο πριν ανοίξουμε τη ζύμη βάζουμε σε μπεν-μαρι τη κουβερτούρα να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Στρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο.
Δεν τη στρώνουμε μέχρι τέλος, σε όλο το φύλλο , αφήνουμε στην άκρη 3-4 δάκτυλα κενό για να γυρίσουμε το φύλλο. Αν σας βγει εξω από το φύλλο λίγη σοκολάτα δεν πειράζει.
Τυλίγουμε σε ρολό σιγά-σιγά .
Βάζουμε το ρολό στη φόρμα με προσοχή και ενώνουμε τις άκρες να κολλήσουν.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει μέσα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου 1 ώρα.
Στην αρχή στο αέρα και μετά πάνω κάτω αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε. Αν θέλετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
(Η συνταγή είναι της σεφ Ντίνας Νικολάου)
Καλή Επιτυχία!!
Υλικά:
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. γάλα χλιαρό
150 γρ. βιτάμ λιωμένο
350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 αυγό
½ κ. γλ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο μείγμα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό), το αυγό χτυπημένο και το χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε το μείγμα σιγά σιγά και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε λαδωμένο σκεύος και τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Μετά ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 1 εκ. περίπου (ανάλογα με τις διαστάσεις της φόρμας) πάνω σε λαδόκολα.
Λίγο πριν ανοίξουμε τη ζύμη βάζουμε σε μπεν-μαρι τη κουβερτούρα να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Στρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο.
Δεν τη στρώνουμε μέχρι τέλος, σε όλο το φύλλο , αφήνουμε στην άκρη 3-4 δάκτυλα κενό για να γυρίσουμε το φύλλο. Αν σας βγει εξω από το φύλλο λίγη σοκολάτα δεν πειράζει.
Τυλίγουμε σε ρολό σιγά-σιγά .
Βάζουμε το ρολό στη φόρμα με προσοχή και ενώνουμε τις άκρες να κολλήσουν.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει μέσα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου 1 ώρα.
Στην αρχή στο αέρα και μετά πάνω κάτω αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε. Αν θέλετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
(Η συνταγή είναι της σεφ Ντίνας Νικολάου)
Καλή Επιτυχία!!
7 σχόλια
Mαράκι μου ναι την ξέρω και εγώ αυτή τη συνταγή,είναι υπέροχη πραγματικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ την φτιάχνω συνέχεια όλο το χρόνο.
Με τον καφέ δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό!
Θα την έφτιαχνα κι εγώ αλλά με πρόλαβες;)
ΜΠΡΑΒΟ σου καλή μου!!!
Kαλημέρα Αλέκα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολυ ωραία συνταγή. Να φανταστείς μεσα σε μια βδομάδα την έφτιαξα δυο φορές.
Καλή βδομάδα :)
Υπέροχο κέϊκ.Μόλις βγάλω το κολάρο που φοράω για το αυχενικό θα την φτιάξω.Τρελλαίνομαι για κέικ με σοκολάτα.Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι τύπου τσουρέκι :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε τώρα ένα κομματάκι γιατί μια λιγούρα όσο να'ναι την έχω πάντα χεχεχε
Φιλιά
Καλημέρα
Καλή εβδομάδα
και τσουρεκι και σοκολατα; κολαση!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕrifili περαστικά σου. Βγάλε το κολάρο να κάνεις το τσουρέκι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri ίσα που προλαβαίνεις :)
pinkdreamer σοκολατένια κόλαση είναι
Αν και μόλις έφαγα, δεν θα έλεγα όχι σε ένα κομμάτι από το σοκολατοτσουρεκάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήκόλαση...