Μακαρόνια ''καρμπονάρα'' στο φούρνο!

9:40:00 μ.μ.



Πολύ νόστιμη παραλλαγή της καρμπονάρας (χωρίς αυγά) ελαφριά και χορταστική.

Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια (ψιλά, πέννες ή ότι άλλο σας αρέσει)
3-4 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
300 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέϊκον με το κρεμμύδι και μετά βάζουμε και τα μανιτάρια.Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και το μοσχοκάρυδο

Αφήνουμε λίγο να μαραθούν τα υλικά, ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τρεις (3) κουταλιές από το τυρί.
Τα ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, λιγοτερο από το κανονικό γιατί θα βράσουν και στο φούρνο.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια και το μπέϊκον πάνω στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Στη συνέχεια ρίχνουμε από πανω το υπολοιπο τυρί μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για μισή ώρα περίπου.
Καλή Επιτυχία!
Μικρό μυστικό: μπορείτε να την κάνετε και στην κατσαρόλα (στραγγίζετε τα μακαρόνια, βάζετε το λάδι και ρίχνετε μεσα το μείγμα και το αφηνετε να παρει μια βράση. Γίνεται πιο ''ζουμερή'').

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. καρμποναρα στο φουρνο...ωραια ιδεα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμαν!
    χτύπησες το αδύνατο σημείο μου!
    ζυμαρικά τα αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe