Μπιφτέκια λαχανικών / Vegetable patties
10:54:00 μ.μ.
Μπιφτέκια με λαχανικά που τώρα
στη νηστεία είναι και χορταστικά. Ευκαιρία να φάμε μπόλικα λαχανικά. Εχουν λίγο ελαιόλαδο και όλη τη γεύση και
νοστιμιά των λαχανικών.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με κάποια σος νηστίσιμη ή με σος γιαουρτιού με άνιθο, σκορδάκι
Μπιφτέκια λαχανικών
(update συνταγής 20/04/2021)
Υλικά
2 μέτριες πατάτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κούπα αρακά
½ κούπα καλαμπόκι
2 καρότα (τριμμένα)
3 φλ. Αλεύρι
Λίγο άνηθο
1 μπύρα
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό με λίγο αλάτι. Τις κόβουμε σε κυβάκια. Αν θέλουμε τις πατάμε λίγο με το εργαλείο του πουρέ καθώς είναι ζεστές να λιώσουν ελαφρώς.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τα καρότα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά τα
καρότα και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και τσιγαρίζουμε για ακόμα
2 λεπτά.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι με την
μπύρα.
Ρίχνουμε μέσα στο χυλό
τα τσιγαρισμένα λαχανικά, τις βραστές πατάτες, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να γίνουν ένα μείγμα.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο (δεν τον τσιγαρίζουμε μαζί με τα λαχανικά
για να κρατήσει το άρωμά του). Ρίχνουμε και ένα κουτάλι της σούπας λάδι.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180C, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μικρά μυστικά:
- Τις πατάτες αν θέλουμε τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και όταν θα μπει στο χυλό ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Εγώ τις έλιωσα, όχι τελείως όμως σαν πουρέ.
- Δοκιμάζουμε αν θέλει το μείγμα αλάτι.
15 σχόλια
Και μόνο που εχει κρεμμυδάκι με πατατα αξιζει να το δοκιμάσω !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαινονται νοστιμοτατα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λιγουρεύτηκαααααααααα ..... τι να κάνω τώρα;;;; πες μου που είσαι να έρθω να βουτήξω μερικούς :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρα
Maggy, Pansofix να τα δοκιμάσετε είναι νόστιμα αλλά και χορταστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑsteri θα στα στείλω με courier (χιχι). Αν δεν τα φαει ο courier-boy θα σου έρθουν γρήγορα :)
Μarion μια ερώτηση δεν γίνονται βαριά με το σοτάρισμα των λαχανικών;;το ρωτάω γιατί την έχω πατήσει κάποια φορά με κάτι ανάλογο και ξημερωθήκαμε από το στομάχι μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά τα άλλα πολύ ωραία η ιδέα σου.
Ξανθή μου δεν γίνονται βαριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλωστε βάζω λίγο λάδι στο τηγάνι και ίσα που μαραίνονται, ίσα να μαλακώσουν για να μην είναι και τελείως ωμά τα λαχανικά (ιδίως το καρότο).
Τώρα αν τα κάνεις τηγανιτούς του κεφτέδες δεν χρειάζεται σωτάρισμα.
Δοκίμασα σήμερα το μεσημέρι την συνταγή σου και είναι φανταστικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά!
neli σ ευχαριστώ πάρα πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν και που τα δοκίμασες και που έκανες το κόπο και μου είπες τη γνώμη σου.
Thanks!!
Σαν μίνι ομελέτες είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι την νοστιμιά τους...
περισσεύει τίποτα; :))
Καλό βράδυ...
Πωπω, Τέλεια φαίνονται... και δεν τα είδα νωρίτερα για να τα φτιάξω... Κρίμα, θα τα δοκιμάσω άλλη μέρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα να έχετε!!!
Μπεττυ είναι πολύ νοστιμα. Δεν έμεινε τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπεσε εξαφανιζόλ :)
painter να τα φτιάξεις. Είναι εύκολα. Καλό Πάσχα και σε σένα!
Marion μου τα δοκίμασα σήμερα και είναι φανταστικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο για τη συνταγή σου!!!
Εξαιρετική,θα τα ξαναφτιάξω!!!
Aλεξάνδρα μου σε ευχαριστώ πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝασαι καλά.
Χαίρομαι που τα δοκίμασες και ακόμα πιο πολύ που σου άρεσαν :))
Καλό βράδυ :-)
oreeea :D Kati tetoia ftiaxnei kai i mama mou :)
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλώς ήρθες Νίκη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ.