Kεφτεδάκια σε καλαμάκι με σάλτσα γιαουρτιού!
8:17:00 μ.μ.Πολύ νόστιμα και εύκολα κεφτεδάκια. Είναι ένα ωραίο πιάτο, ελαφρύ και αρέσουν στα παιδιά που είναι περασμένα στα καλαμάκια.
Υλικά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό)
1-2 φέτες ψωμί μουλιασμένο (την ψίχα)
1 αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλ. ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
½ κουτ. γλ. ρίγανη
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτ. γλ. σκόνη σκόρδο
Άνιθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό για να μην καούν στο ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C (στο γκριλ).
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ.
Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια στρογγυλά και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.
Αναμειγνύουμε τα υλικά (γιαούρτι, σκόρδο σε σκόνη, άνιθο) και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε τη σχάρα πάνω-πάνω στην πρώτη θέση (από το γκριλ).
Από κάτω βάζουμε ένα ταψάκι (λαμαρίνα) με νερό για να πέφτουν τα υγρά από τα σουβλάκια.
Περνάμε τα κεφτεδάκια στα καλαμάκια.
Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στο γκριλ από όλες τις πλευρές. Δεν θέλουν πολύ (περίπου 1 τέταρτο -ανάλογα το φούρνο).
Σερβίρονται με πιτούλες, πατάτες τηγανιτές και σαλάτα ή με ότι τραβάει η όρεξή σας.
Καλή επιτυχία.
2 σχόλια
Αχ ναι τα κεφτεδάκια μου αρέσουν κι μένα πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι κι εγώ ένα μικρό παιδάκι :P
Καλό απόγευμα :)
:) είναι για όλα τα μικρά & μεγάλα παιδάκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα και σε σενα asteri :)