Λεμονο-κεκάκια / Lemon cupcakes
9:32:00 π.μ.Νόστιμα και εύκολα αρωματικά κεκάκια λεμονιού!
Υλικά:
125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
125 γρ. ζάχαρη (1 φλ. του τσαγιού περίπου)
125 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (1 φλ. του τσαγιού περίπου)
2 αυγά
Ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Βάζουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά – ένα τη φορά μαζί με 1-2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Μόλις ενοποιηθούν ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφριά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες για μάφιν και τα βάζουμε στο ειδικό ταψάκι με θήκες για μαφιν ή σε βουτυρωμένες θήκες αλουμινένιες.
Βγαίνουν 6-7 κεκάκια (στα αλουμινένιες θήκες) ή
10-12 στις πιο μικρές χάρτινες θήκες για μαφιν.
Ψήμουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε είτε σκέτα είτε με ζάχαρη άχνη και ξύσμα λενομού.
Καλή Επιτυχία!
12 σχόλια
marion πίνω καφέ κι επειδή το λεμόνι μου αρέσει παίρνω ένα, αλλά μη γελάσεις !!επειδή εγώ ταψάκι δεν έχω κι αρνούμαι να πάρω δεν ξέρω που να τα βάλω πια, μου έδωσες ιδέα για αυτές τις μικρούλες φόρμες που δεν πιάνουν και πολύ χώρο, τις είχα ξεχάσει εντελώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια σε εκείνα τα φορμάκια που φτιάχνουμε κρέμα καραμελέ δεν μπορούμε να φτιάξουμε κεκάκια;;
Kαλημέρα Ξανθή :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα μου αρέσει το λεμόνι και ανακάλυψα τώρα τελευταία πως μου αρέσει πολύ (χιχι).
Κι εγώ δεν έχω αυτο το ταψάκι με τις εσοχές για μαφιν. και αυτά τα αλουμινένια μιας χρήσης είναι πολύ καλά και δεν πλένεις και μετά κατσαρολικά.
Νομίζω πως θα γίνεται και στα φορμάκια για κρέμα καραμελέ. Ωραία κι αυτή η ιδέα σου :)
Γειά σου Μαράκι μου και από εδώ .
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος ο χώρος σου!!!!!!
Το λεμόνι μου αρέσει πολύ αυτή η γεύση φρεσκάδας που αφήνει στο στώμα με τρελαίνει!!!!
Είναι υπέροχα τα κεϊκάκια σου!
ΜΠΡΑΒΟ σου!!!
Kαλώς ήρθες Αλέκα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολυ πολύ :) για τα καλά σου λόγια. Να είσαι καλά.
Καλως σε βρήκαμε Marion!Πολύ όμορφα τα κεκάκια σου, και σε εμάς αρέσουν κάτι τέτοια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να τα δεις και στο δικό μας blogoσπιτο!
Καλή σου μέρα!
Καλώς ήρθατε Santie & Αthina.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σας αρέσουν τα κεκάκια.
Και σας ευχαριστώ πολυ.
Θα περάσω και απο εσάς σίγουρα
Καλημέρα :)
Καλησπέρα Marion, πολύ νόστιμα φαίνονται τα κεκάκια σου!! Επειδή έχουμε λεμονιές και δεν ξέρω πλέον τι να κάνω τόσα λεμόνια η συνταγή σου είναι μια καλή ιδέα, θα την φτιάξω!! Λέω να κάνω μεγαλύτερη δόση, το μόνο που χρειάζεται είναι να διπλασιάσω τα υλικά, έτσι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου paintingkaterina. Καλώς ήρθες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θες να κανεις πιο πολλά κεκάκια διπλασίασε τη δόση. Θα γίνουν το ίδιο ωραία. Γίνεται ενα αφράτο μειγμα και μυρωδάτο. Αν το δοκιμάσεις πές μου τις εντυπώσεις σου.
Καλή επιτυχία.
Από την προηγούμενη βδομάδα τα έχω φτιάξει 2 φορές κι έχω ενθουσιαστεί! Λατρεύω το λεμόνι και τα συγκεκριμένα μου κάνει εντύπωση που βγαίνουν τόσο αφράτα. Μία ερώτηση μόνο: σίγουρα δεν χρειάζεται baking powder; Γιατί σ εμένα δεν φουσκώνουν πολύ. Καλή και γλυκιά μέρα σε όλους. Ελένη, Αθήνα
ΑπάντησηΔιαγραφή* Ελένη καλώς ήρθες. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν τα λεμονοκεκάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχει το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του..δεν χρειάζεται μπέϊκιν.. Τώρα αν θες να προσθέσεις λίγο μπέικιν δοκίμασε το και πες μου.
Σε ευχαριστώ πολύ. :)
Αν είναι αυτά που δοκίμασα σήμερα, είναι φανταστικά!αν είσαι και φίλος του λεμονιού όπως εγώ, ένα δεν είναι αρκετό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙάνθη μου αυτά που δοκίμασες είναι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα μου αρέσει πολύ το λεμόνι
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα,νασαι καλά.